De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het doel van dit colloquium is een stand van zaken op te maken van de intellectuele eigendom in de overheidssector. Het gaat daarbij zowel om het scheppen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het doel van dit colloquium is een stand van zaken op te maken van de intellectuele eigendom in de overheidssector. Het gaat daarbij zowel om het scheppen."— Transcript van de presentatie:

1 Het doel van dit colloquium is een stand van zaken op te maken van de intellectuele eigendom in de overheidssector. Het gaat daarbij zowel om het scheppen van dit recht als om de uitoefening van de rechten op intellectuele eigendom. Deskundigen uit de academische wereld en vanuit het terrein zullen spreken over de huidige kenmerken, de moeilijkheden, de evolutie en de veranderingen die de spelers op het terrein willen. De deelnemers zullen hierover kunnen van gedachten wisselen. Medewerkers van federale overheidsdiensten, van instellingen van de gemeenschappen en gewesten, van het Rekenhof, de Raad van State, steden en gemeenten, intercommunales, grote private en overheidsbedrijven, private bedrijven gericht op dienstverlening aan de overheid; Consultants, advocaten, universitaire vorsers; Elkeen die belangstelling heeft voor de kwesties van intellectuele eigendom m.b.t. de overheidssector. Intellectuele eigendom in de overheidssector Université catholique de Louvain Département de droit économique et social En collaboration avec l’Institut universitaire de formation continue Colloquium Donderdag 7 juni Brussel Doelstelling Deelnemers Via de webstek www.uclouvain.be/formationcontinue-pi Praktische modaliteiten Plaats Talen Lunch Inschrijving Inschrijvingen Meer inlichtingen Tot en met 24 mei : 100 euro voor medewerkers van de federale overheidsdiensten, 130 euro voor andere deelnemers. Na 24 mei : 120 euro voor medewerkers van de federale overheidsdiensten, 150 euro voor andere deelnemers. Dit bedrag omvat de deelname aan het colloquium, de documenten, de lunch en de koffiepauzes. Broodjeslunch Het colloquium wordt gehouden in het Frans en het Nederlands. Elke toespraak gebeurt in de taal van de spreker. Er wordt een simultane vertaling voorzien. De documenten zijn opgesteld in de taal van de auteur. Huis van de Parlementsleden Leuvenseweg 21 1000 Brussel www.uclouvain.be/formationcontinue-pi pi@iufc.ucl.ac.be 010/47.91.25 www.uclouvain.be/formationcontinue-pi

2 M. B. Remiche, Professor, Université catholique de Louvain, Advocaat Bedenkingen omtrent de toekomst Voorzitter : M. B. Remiche, Professor, Université catholique de Louvain, Advocaat Deelnemers : MM. L. De Gryse en F. de Visscher, MM. P. T’Kindt en E. Lerno, M. V. Triest, Adviseur generaal, DG Organisatie, Federale Overheidsdienst Personeel en Organisatie M. J. Debrulle, Adviseur, Dienst Juridische en Internationale Zaken, Dienst van de intellectuele eigendom, Federale Overheidsdienst Economie Panelgesprek: gesprek tussen de panelleden en met de deelnemers Mev. S. Dusollier, Professor, Facultés universitaires Notre-Dame de la Paix - Namur Gegevensbanken Mr B. Dauwe, Advocaat Brevetten Mev. C. Doutrelepont, Professor, Université libre de Bruxelles, Advocaat Auteursrechten en aanverwante rechten M. F. Schram, Gastprofessor, Universiteit Antwerpen en K.U.L (Instituut voor de Overheid) M. J. Pieters, Directeur, Patrimonium Documentatie, Administratie van het kadaster, Federale Overheidsdienst Financiën Mev. M. Guerreiro, Attaché, Dienst van de intellectuele eigendom, Federale Overheidsdienst Economie Specifieke kenmerken van de overheidssector Mr L. De Gryse, Advocaat bij het Hof van Cassatie Algemene voorstelling van de problematiek Voorzitter van de zitting: Mr. L. De Gryse, Advocaat bij het Hof van Cassatie II. Uitoefening van de rechten op intellectuele eigendom door de overheden Vragen en antwoorden en debat Mr. A. Strowel, Professor, Facultés universitaires St-Louis, Advocaat Gegevensbanken Mr Ch. Ronse, Advocaat Brevetten M. F. Gotzen, Professor, Katholieke Universiteit Leuven Auteursrechten en aanverwante rechten M. A. Delvaux, Advocaat M. P. T’Kindt, Attaché, Juridische Dienst, Federale Overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer M. E. Lerno, Attaché, DG Organisatie, Federale Overheidsdienst Personeel en Organisatie Specifieke kenmerken van de overheidssector Mr F. de Visscher, Advocaat, Voorzitter van de Raad voor de intellectuele eigendom Algemene voorstelling van de problematiek Voorzitter van de zitting: Mr. F. de Visscher, Advocaat, Voorzitter van de Raad voor de intellectuele eigendom I. Creatie en verwerving van intellectueel eigendom door de overheden M. B. Remiche, Professor, Université catholique de Louvain, Advocaat Intellectuele eigendom aan het begin van de XXIste eeuw M. R. Geurts, Directeur-generaal, Regulering en Organisatie van de Markt, Federale Overheidsdienst Economie Inleiding Programma 9u 10u 11.30u 14u 16.05u 17u 8.30u Ontvangst 12.45u Lunch 11.10u Koffiepauze


Download ppt "Het doel van dit colloquium is een stand van zaken op te maken van de intellectuele eigendom in de overheidssector. Het gaat daarbij zowel om het scheppen."

Verwante presentaties


Ads door Google