De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Portfolio Judy Tienhoven www.tienmeteengriffel.nl.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Portfolio Judy Tienhoven www.tienmeteengriffel.nl."— Transcript van de presentatie:

1 Portfolio Judy Tienhoven www.tienmeteengriffel.nl

2 Praxisbulletin Redactie en artikelen Naast reguliere banen heb ik lange tijd freelance opdrachten uitgevoerd. Ik was bijvoorbeeld redactielid van het vaktijdschrift Praxisbulletin en schreef regelmatig artikelen voor het blad of op de bijhorende site. Malmberg geeft het vakblad Praxisbulletin uit. Het blad is op bijna elke teamkamer in het basisonderwijs te vinden. Het is gericht op praktische tips en uitwerkingen waarmee een leerkracht direct aan de slag kan. Op de site zijn naast artikelen veel lesbrieven en werkbladen te vinden die in de klas gretig aftrek vinden.

3 Fontys Fydes Corporate website Bij Fontys Fydes was ik onderwijsadviseur op het gebied van ICT. Fydes (voorheen Doba en Som) begeleidt o.a. scholen op gebied van onderwijsveranderingen, leerlingbegeleiding en coaching. Doba en Som hebben samen hun sterkte gevonden in hun relatie met de scholen die veelal op vertrouwen is gebaseerd. De nieuwe naam Fydes moest helder naar buiten gebracht worden. Leuke bijkomstigheid tijdens mijn werk als adviseur was de opdracht om een corporate site te ontwerpen waarin de adviseurs persoonlijk gepresenteerd worden en de inhoudelijke vragen van scholen beantwoord worden. Ik heb het ontwerp van de Fydes-site gemaakt en de realisatie begeleid. Hierbij werkte ik samen in een team met directie, interne marketing afdeling en technisch realisator.

4 Malmberg Online leeromgeving Bij Malmberg was ik projectleider op de afdeling Bao. Malmberg geeft al jaren offline software bij haar methoden uit. Opdracht was om een generieke structuur te ontwerpen waarin de methoden De wereld in getallen en Pluspunt (en op termijn ook andere methoden) passen zodat deze online aangeboden kunnen worden. Samen met zusterbedrijf YDP in Polen is het ontwerp tot stand gekomen. Daarna heb ik het proces om content nieuw en/of geschikt te maken begeleid. Hierbij werkte ik samen in een team met uitgevers, auteurs, redactie en softwareontwikkelaars.

5 Wolters Noordhoff Leeshuis Bij Emmia was ik onderwijskundig ontwerper. Voor Wolters Noordhoff (nu Noordhoff) ontwierp ik het softwareprogramma bij de methode Leeshuis. Het adaptieve programma is in staat kinderen gedifferentieerd te laten oefenen en toetsen. Wolters Noordhoff wilde een generieke opzet van het programma zodat ook andere methoden in hetzelfde technische jasje passen. Hiervoor ontwierp ik een algemene onderwijskundige structuur die voldoet aan algemene principes waaraan praktisch elke methode voor basisonderwijs voldoet. Later hebben we voor bijvoorbeeld ook bij de methode Rekenrijk software gemaakt met dezelfde technische basis.


Download ppt "Portfolio Judy Tienhoven www.tienmeteengriffel.nl."

Verwante presentaties


Ads door Google