De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hartelijk welkom!. Waarom gaan we op zeeklas? We willen kinderen gedurende de lagere school maximaal in contact brengen met verschillende biotopen en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hartelijk welkom!. Waarom gaan we op zeeklas? We willen kinderen gedurende de lagere school maximaal in contact brengen met verschillende biotopen en."— Transcript van de presentatie:

1 Hartelijk welkom!

2 Waarom gaan we op zeeklas? We willen kinderen gedurende de lagere school maximaal in contact brengen met verschillende biotopen en levensgemeenschappen zoals de zee, de stad en het bos. Dit worden dan ook terecht krachtige leeromgevingen genoemd. Wij weten, en dat zullen velen van jullie beamen, dat het een heel zinvolle gebeurtenis is. In de tweede en derde graad kiest men voor de stad en het bos. Wij opteren voor de zee, het is niet ver weg en spreekt de jongere kinderen zeker aan.

3 We gaan samen naar … 35 kinderen en 6 begeleiders 1 ste leerjaar 1 ste leerjaar 2 de leerjaar 2 de leerjaarOOSTENDE

4 ZEEKLASSEN 12 en 13 maart 2014

5 Deze avond… Uitleg aanpak Uitleg aanpak Dagindeling Dagindeling Afspraken voor de kinderen Afspraken voor de kinderen Praktische gegevens Praktische gegevens Vragenronde Vragenronde

6 DE ZEE De zee kun je horen met je handen voor je oren, in een kokkel, in een mosterdpotje, of aan zee. (Judith Herzberg)

7 ZEEKLASSEN DRAGEN BIJ TOT DE ONTWIKKELING VAN DE TOTALE PERSOON

8 BELANGRIJK! We zijn met 6 begeleiders! – Meester Bald – Juf Karien – Juf Evy – Juf Julie – Juf Kelly – Juf Kimberly

9 Programma Wij maken jullie wegwijs in het goedgevulde programma.

10 Woensdag 12 maart 2014

11 8.00 tot 8.15 8.00 tot 8.15 verzamelen op school 8.15 8.15 vertrekken met auto’s 9.00 9.00 aankomst in Oostende (Mu.Zee)

12 Voormiddag workshop in Mu-zee: ‘Smullen van marinekunst’ workshop in Mu-zee: ‘Smullen van marinekunst’ Bezoek aan het Ensorhuis Bezoek aan het Ensorhuis Met de tram naar onze verblijfplaats ‘Duin en Zee’ Met de tram naar onze verblijfplaats ‘Duin en Zee’

13 Lekker middagmaal in ‘Duin en Zee’ Lekker middagmaal in ‘Duin en Zee’

14 Namiddag Neuzen in de kamers Neuzen in de kamers Woeste Willem Woeste Willem spelen in de duinen nabij ‘Duin en Zee’ spelen in de duinen nabij ‘Duin en Zee’

15 Smullen van het avondeten! Smullen van het avondeten!

16 Avond Avondactiviteit: lampentocht Avondactiviteit: lampentocht Verhaaltje voor het slapengaan Verhaaltje voor het slapengaan Naar bed Naar bed

17 Donderdag 10 november 2011

18 7.00 7.00 Ontwaken met een lied Wassen en aankleden 8.00 8.00Ontbijt

19 Voormiddag Fotozoektocht Fotozoektocht Overzetboot naar Oostende… (heen en terug) Overzetboot naar Oostende… (heen en terug) Bezoek aan ‘de Mercator’ Bezoek aan ‘de Mercator’ afgewisseld met go-cart-rijden

20 Smikkelen in ‘Duin en Zee’ Smikkelen in ‘Duin en Zee’

21 Namiddag Kamer opruimen Kamer opruimen Speelmoment in de speelduinen van ‘Duin en Zee’ Speelmoment in de speelduinen van ‘Duin en Zee’

22 ‘Schatten’jacht in het Fort van Napoleon! ‘Schatten’jacht in het Fort van Napoleon!

23 Vertrek richting Marialoopschool… Vertrek richting Marialoopschool… 18.30u 18.30u Aankomst op school en afhalen van de kinderen

24 Afspraken voor de kinderen Alle leerlingen worden omtrent deze afspraken goed ingelicht!

25 Algemene afspraken 1. Bij het afgesproken teken verzamelen we bij de leerkrachten. 2. Bij het horen van twee korte fluitsignalen, maken we het stil. 3. We zijn beleefd en vriendelijk tegen iedereen: de vrienden, de leerkrachten, het personeel van Duin en Zee, de gidsen, de begeleiders, … 4. Bij het in- en uitstappen van de auto’s, boot en tram zijn we rustig. 5. Als iedereen doet zoals het moet, wordt het bèregoed. Hou je je niet aan de afspraken: jammer… maar dan kun je niet deelnemen aan de avondactiviteit!

26 Afspraken in de eetzaal 1. We blijven rechtstaan achter onze stoel en maken het eerst rustig voor het gebed. 2. Wat we vragen, eten we op! 3. We eten met vork en mes. 4. Na het eten plaatsen we de borden op elkaar en verzamelen het bestek in het bovenste bord.

27 Afspraken op de kamer 1. Op het afgesproken tijdstip zijn we stil. 2. We houden de kamer net. 3. Je blijft ‘s morgens in je bed tot je het ochtendlied hoort. Dan heb je een half uur om je, onder begeleiding, te wassen en te kleden. 4. Bij het horen van een fluitsignaal, verzamelen we in de gang. Wie zich niet aan de afspraken houdt, slaapt bij de leerkrachten.

28 Afspraken voor onderweg 1. We blijven altijd bij de groep. 2. We staan altijd per twee. 3. We zijn beleefd. 4. We roepen niet naar elkaar als we gebruik maken van het openbaar vervoer of bij de gidsen zijn. 5. We houden onze mascotte in het oog.

29 We denken aan de veiligheid van de kinderen. Daarom heeft elke klas vaste begeleiders. Daarom heeft elke klas vaste begeleiders. Daarom dragen alle kinderen een polsband met daarop het telefoonnummer van twee juffen/meester. Daarom dragen alle kinderen een polsband met daarop het telefoonnummer van twee juffen/meester. Daarom gebruiken we duidelijk herkenbare mascottes. Daarom gebruiken we duidelijk herkenbare mascottes. Daarom dragen alle kinderen het schoolhesje. Daarom dragen alle kinderen het schoolhesje. Daarom dragen alle kinderen een kaartje om de hals met daarop hun gegevens. Daarom dragen alle kinderen een kaartje om de hals met daarop hun gegevens.

30 Even op verkenning in ‘Duin en Zee’

31 De ligging

32 2 polyvalente zalen

33 De keuken

34 De slaapkamers

35 Het sanitair

36 Slaapgebeuren Wij zorgen zelf voor de kamerindeling, rekening houdend met de keuze van de kinderen. Wij zorgen zelf voor de kamerindeling, rekening houdend met de keuze van de kinderen. Stapelbedden met slaapzak Stapelbedden met slaapzak Gelieve ook een onderlaken en kussensloop mee te geven. Gelieve ook een onderlaken en kussensloop mee te geven. Wij zorgen voor constante bewaking in de kamers en de gangen!

37 Maaltijden Ontbijt: ontbijtbuffet Ontbijt: ontbijtbuffet Middageten: soep, warme maaltijd, dessert Middageten: soep, warme maaltijd, dessert Tussendoortje: koek en drankje Tussendoortje: koek en drankje Avondeten: voorgerecht en hoofdgerecht, bovendien nog een dessert Avondeten: voorgerecht en hoofdgerecht, bovendien nog een dessert

38 Vervoer naar Bredene Wij zoeken (groot)ouders die ons op woensdagochtend naar Oostende kunnen brengen en dan zelf verder rijden richting Bredene om de bedjes op te maken. Wij zoeken (groot)ouders die ons op woensdagochtend naar Oostende kunnen brengen en dan zelf verder rijden richting Bredene om de bedjes op te maken. Dit zal gebeuren onder leiding van de directeur. Dit zal gebeuren onder leiding van de directeur.

39 Terugreis naar Marialoop Wij zoeken (groot)ouders die ons donderdagnamiddag kunnen afhalen. Wij zoeken (groot)ouders die ons donderdagnamiddag kunnen afhalen. Wij zouden deze mensen ook héél graag inschakelen in een zoekspel in het Fort van Napoleon. Wij zouden deze mensen ook héél graag inschakelen in een zoekspel in het Fort van Napoleon. Wij verwachten deze mensen om 14.30u Wij verwachten deze mensen om 14.30u

40 Ouders die meehelpen bij het vervoer en die beschikken over kinderstoeltjes, graag gebruiken. Ouders die meehelpen bij het vervoer en die beschikken over kinderstoeltjes, graag gebruiken. Jullie zijn omnium verzekerd, rekening houdend met een franchise van € 500 waarin de school toch de helft wil tegemoetkomen. (Kijk het aantal personen eventjes na.). Jullie zijn omnium verzekerd, rekening houdend met een franchise van € 500 waarin de school toch de helft wil tegemoetkomen. (Kijk het aantal personen eventjes na.).

41 Jullie krijgen van ons het adres van Mu.Zee, Duin en Zee en ons telefoonnummer. Jullie krijgen van ons het adres van Mu.Zee, Duin en Zee en ons telefoonnummer. De reis wordt terug betaald aan € 0.15/km. De reis wordt terug betaald aan € 0.15/km. Vooraf mailen we door welke kinderen en bagagenummers jullie mogen meenemen. Vooraf mailen we door welke kinderen en bagagenummers jullie mogen meenemen.

42 Bagage De bagage wordt door jullie meegebracht naar school. Jullie kleven thuis de gekregen sticker met het kamernummer aan het handvat van de valies. De valies wordt op de speelplaats bij het juiste kamernummer geplaatst. De bagage wordt door jullie meegebracht naar school. Jullie kleven thuis de gekregen sticker met het kamernummer aan het handvat van de valies. De valies wordt op de speelplaats bij het juiste kamernummer geplaatst. De bagage wordt daarna ingeladen in de auto’s. De bagage wordt daarna ingeladen in de auto’s.

43 Wat zit er in de koffer? Toiletgerief: Toiletgerief: - 1 gewone handdoek - 2 washandjes - 1 tandenborstel - 1 tube tandpasta - 1 bekertje - 1 stuk zeep OF 1 tube douchezeep - eventueel haarshampoo - 1 kam LIEFST GEEN AL TE GROTE TUBES MEEGEVEN. MISSCHIEN HEBT U NOG WEL ‘STAALTJES’ LIGGEN. ALLES ZOVEEL MOGELIJK IN EEN TOILETZAKJE.

44 Slaapgerief: Slaapgerief: - pyjama - knuffel en/of troeteldoekje - slaapzak, onderlaken en kussensloop - TIPS: Slaapzak liefst in de valies, indien dit niet mogelijk is, hang de slaapzak dan met een riem vast. De slaapzak bij voorkeur niet in het ‘kleine’ hoesje verpakken, wel gewoon los in de valies. Steek het slaapgerief als laatste in de valies, zodat het bij het openen meteen te zien is.

45 Kledij: Kledij: - warme sokken - ondergoed (+ reserve) - T-shirt en onderpull - warme trui - warme broek - zakdoek We vragen ook dat je dit pakket 2 keer maakt, één keer voor donderdag en één reservepakket.

46 Schoeisel: Schoeisel: - 1 paar laarzen + 1 paar dikke kousen - 1 paar waterdichte schoenen (wandelschoenen) die ze al aanhebben bij het vertrek - 1 vrij grote zak voor de vuile was

47 Belangrijk - Alles gaat in 1 tas en we hangen er geen zakken van buiten aan. - We hangen een sticker aan de valies met daarop nog eens onze gegevens. - Alle kledij en spullen naamtekenen! Op een etiket kan je ook met alcoholstift schrijven, dit spaart wat werk uit. - Geef geen waardevolle voorwerpen mee zoals een fototoestel… - Zakgeld en snoep zijn ook niet nodig! - Wie geneesmiddelen moet innemen, neemt contact op met de leerkracht(en) (op voorhand) en zorgt voor het medische attest. - Wie ‘s nachts gebruik maakt van pampers, bezorgt die enkele dagen op voorhand aan de juf (in een zak met de naam van het kind erop).

48 Wat trek ik aan bij mijn vertrek? Kledij te vergelijken met het pakket in de valies. Kledij te vergelijken met het pakket in de valies. Warme jas met fluo-hesje Warme jas met fluo-hesje Warme muts Warme muts Sportschoenen of gemakkelijke schoenen. Sportschoenen of gemakkelijke schoenen. Sjaal en handschoenen Sjaal en handschoenen HOU ER REKENING MEE DAT HET AAN ZEE ALTIJD FRISSER IS!

49 Medisch Vul de medische fiche nauwgezet in. Vul de medische fiche nauwgezet in.medicatiebedwaterenslaapwandelenallergieën Wij garanderen volledige discretie. Er wordt bij de uitstappen altijd een EHBO- tasje meegenomen.

50 Opgelet! VERGEET NIET OM DE SIS-KAART VAN JE ZOON OF DOCHTER OP DINSDAG AL AF TE GEVEN AAN DE KLASLEERKRACHT.

51 We houden contact… Je kan ons volgen op de schoolblog. Gelieve niet te telefoneren naar onze verblijfplaats. Bij hoogdringende situaties bel je gewoon naar de school. Zij brengen ons dan op de hoogte. Wij verwachten ook geen bezoekje.

52 Terugkeer We komen allen samen terug met de auto’s. We komen allen samen terug met de auto’s. Zorg dat alle bagage terug mee gaat naar huis. Zorg dat alle bagage terug mee gaat naar huis.

53 Kostprijs Vol pension, schoonmaak en energieverbuik: € 55 Vol pension, schoonmaak en energieverbuik: € 55 Auto’s (vervoer heen en terug): € 9,00 Auto’s (vervoer heen en terug): € 9,00 tram: € 2 tram: € 2 Tussendoortjes, drankjes, verrassingen, snoepjes,…: € 5 Tussendoortjes, drankjes, verrassingen, snoepjes,…: € 5 Activiteiten en ingang: € 20 Activiteiten en ingang: € 20

54 Richtprijs Per kindongeveer € 90 STEUN SCHOOL : via inkomsten kaas- en wijnavond: €10,00 per kind OUDERCOMITE: € 10,00 per kind De meesten betaalden of spaarden vooraf € 30,00. Er zal dus nog een deel van het bedrag betaald moeten worden. Dit zal gebeuren op de rekening van maart. Belangrijk:wanneer meerdere kinderen uit eenzelfde gezin tijdens hetzelfde schooljaar op openluchtklassen gaan, krijgen de jongere kinderen € 5 korting!

55 Belangrijk Veel ziekenfondsen geven een belangrijke bijdrage voor openluchtklassen. (soms tot € 30,00) U krijgt zo’n blad (CM), met een stempel van de school, na de uitstap.

56 Hartelijk dank… Aan het oudercomité voor de financiële ondersteuning. Aan het oudercomité voor de financiële ondersteuning. Aan u, beste ouders, voor het vertrouwen. Aan u, beste ouders, voor het vertrouwen.

57 Vragenronde

58 HARTELIJK DANK VOOR UW AANWEZIGHEID! Vergeet uw informatieblad en medische fiche niet. Breng ons snel op de hoogte als u ons kan helpen bij het brengen en/of terughalen!


Download ppt "Hartelijk welkom!. Waarom gaan we op zeeklas? We willen kinderen gedurende de lagere school maximaal in contact brengen met verschillende biotopen en."

Verwante presentaties


Ads door Google