De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hartelijk welkom!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hartelijk welkom!."— Transcript van de presentatie:

1 Hartelijk welkom!

2 Waarom gaan we op zeeklas?
We willen kinderen gedurende de lagere school maximaal in contact brengen met verschillende biotopen en levensgemeenschappen zoals de zee, de stad en het bos. Dit worden dan ook terecht krachtige leeromgevingen genoemd. Wij weten, en dat zullen velen van jullie beamen, dat het een heel zinvolle gebeurtenis is. In de tweede en derde graad kiest men voor de stad en het bos. Wij opteren voor de zee, het is niet ver weg en spreekt de jongere kinderen zeker aan.

3 35 kinderen en 6 begeleiders
We gaan samen naar … 35 kinderen en 6 begeleiders 1ste leerjaar 2de leerjaar OOSTENDE

4 ZEEKLASSEN 12 en 13 maart 2014

5 Deze avond… Uitleg aanpak Dagindeling Afspraken voor de kinderen
Praktische gegevens Vragenronde

6 DE ZEE De zee kun je horen met je handen voor je oren, in een kokkel, in een mosterdpotje, of aan zee. (Judith Herzberg)

7 ZEEKLASSEN DRAGEN BIJ TOT DE ONTWIKKELING VAN DE TOTALE PERSOON

8 BELANGRIJK! We zijn met 6 begeleiders! Meester Bald Juf Karien Juf Evy
Juf Julie Juf Kelly Juf Kimberly

9 Wij maken jullie wegwijs in het goedgevulde programma.

10 Woensdag 12 maart 2014

11 8.00 tot 8.15 verzamelen op school 8.15 vertrekken met auto’s 9.00 aankomst in Oostende (Mu.Zee)

12 Voormiddag workshop in Mu-zee: ‘Smullen van marinekunst’ Bezoek aan het Ensorhuis Met de tram naar onze verblijfplaats ‘Duin en Zee’

13 Lekker middagmaal in ‘Duin en Zee’

14 spelen in de duinen nabij ‘Duin en Zee’
Namiddag Neuzen in de kamers Woeste Willem spelen in de duinen nabij ‘Duin en Zee’ Belevingsspel Tussen duin en zee woont Woeste Willem. Willem is zeerover. Of eigenlijk: Willem was zeerover, want hij is met pensioen. Woeste Willem is een echte barbaar. Hij zwaait met zijn armen en lacht: Hoepel op, landrotten. Maar Willem is ook dol op vliegeren, schatkisten, zeemeerminnen en dolle pret op het strand. Groot vertier voor klein. Happen naar vis Van appelsienvis over skeelende schelvis tot wolf uit de zee. Vissen uitpluizen, betasten herkennen. Waar leven ze, hoe groot zijn ze, welke vinnen, schubben, graten vind je terug? In de viskeuken bereiden kinderen een unieke verzameling kindvriendelijke visrecepten. De aanmonsterende rapgeneratie maakt bovendien kennis met de boeiende wereld van de vis. Beleefde stenen? Het begint allemaal twee eeuwen geleden, in de tijd van Napoleon. Hij besliste, met zijn voeten in het zand en zijn hoofd in de wolken, g??n strandkasteel, maar een ?cht fort te bouwen, boven op het duin! In dat fort huizen zijn gedachten, zijn verlangens naar een h??l groot rijk. Een fortgids begeleidt de ontdekkingsreis doorheen het fort en stimuleert de kinderen en jongeren om het fort uit te pluizen. Het Fort Napoleon op de Oosteroever is het belangrijkste krijgsbouwkundig monument dat in Vlaanderen herinnert aan de Napoleontische tijd.

15 Smullen van het avondeten!

16 Avond Avondactiviteit: lampentocht Verhaaltje voor het slapengaan Naar bed

17 Donderdag 10 november 2011

18 7.00 Ontwaken met een lied Wassen en aankleden 8.00 Ontbijt

19 Voormiddag Fotozoektocht Overzetboot naar Oostende… (heen en terug) Bezoek aan ‘de Mercator’ afgewisseld met go-cart-rijden

20 Smikkelen in ‘Duin en Zee’

21 Namiddag Kamer opruimen Speelmoment in de speelduinen van ‘Duin en Zee’

22 ‘Schatten’jacht in het Fort van Napoleon!

23 Vertrek richting Marialoopschool…
18.30u Aankomst op school en afhalen van de kinderen

24 Afspraken voor de kinderen
Alle leerlingen worden omtrent deze afspraken goed ingelicht!

25 Algemene afspraken Bij het afgesproken teken verzamelen we bij de leerkrachten. Bij het horen van twee korte fluitsignalen, maken we het stil. We zijn beleefd en vriendelijk tegen iedereen: de vrienden, de leerkrachten, het personeel van Duin en Zee, de gidsen, de begeleiders, … Bij het in- en uitstappen van de auto’s, boot en tram zijn we rustig. Als iedereen doet zoals het moet, wordt het bèregoed. Hou je je niet aan de afspraken: jammer… maar dan kun je niet deelnemen aan de avondactiviteit!

26 Afspraken in de eetzaal
We blijven rechtstaan achter onze stoel en maken het eerst rustig voor het gebed. Wat we vragen, eten we op! We eten met vork en mes. Na het eten plaatsen we de borden op elkaar en verzamelen het bestek in het bovenste bord.

27 Afspraken op de kamer Op het afgesproken tijdstip zijn we stil.
We houden de kamer net. Je blijft ‘s morgens in je bed tot je het ochtendlied hoort. Dan heb je een half uur om je, onder begeleiding, te wassen en te kleden. Bij het horen van een fluitsignaal, verzamelen we in de gang. Wie zich niet aan de afspraken houdt, slaapt bij de leerkrachten.

28 Afspraken voor onderweg
We blijven altijd bij de groep. We staan altijd per twee. We zijn beleefd. We roepen niet naar elkaar als we gebruik maken van het openbaar vervoer of bij de gidsen zijn. We houden onze mascotte in het oog.

29 We denken aan de veiligheid van de kinderen.
Daarom heeft elke klas vaste begeleiders. Daarom dragen alle kinderen een polsband met daarop het telefoonnummer van twee juffen/meester. Daarom gebruiken we duidelijk herkenbare mascottes. Daarom dragen alle kinderen het schoolhesje. Daarom dragen alle kinderen een kaartje om de hals met daarop hun gegevens.

30 Even op verkenning in ‘Duin en Zee’

31 De ligging Welkom in een prachtig verblijfcentrum voor de jeugd, gelegen aan de kust op de grens tussen Oostende en Bredene. Het jeugdverblijfcentrum ligt op de terreinen van het Openluchtcentrum Duin en Zee.  Dit centrum beschikt over een prachtig kinderspeelplein en verschillende sportterreinen.

32 2 polyvalente zalen Het gebouw beschikt over twee polyvalente zalen.  De zonnige dagzaal van 11 meter bij 11 meter is gezellig ingericht en wordt gescheiden van de eetzaal door een schuifwand.  In beide zalen staat een drankenkoeler met bieren, frisdranken en wijn aan democratische prijzen. Elke zaal is voorzien van een plasmatelevisie, een dvd, een video en een muziekinstallatie met tuner en cd-speler. 

33 De keuken De keuken is degelijk ingericht en heeft een afzonderlijk afwasgedeelte. 

34 De slaapkamers De slaapkamers van twee en vier personen liggen verspreid over drie slaapunits (lichtblauw, oranje en groen).  Elke slaapkamer heeft een eigen toilet en een eigen badkamer met douche en wastafel.  Op elk bed ligt een hoofdkussen.  De tweepersoonskamers kunnen uitgebreid worden naar vier personen (twee uitschuifbare onderbedden). De lichtblauwe slaapunit telt drie slaapkamers van vier personen en drie slaapkamers van twee tot vier personen. De oranje slaapunit telt vier slaapkamers van vier personen en twee slaapkamers van twee tot vier personen. De groene slaapunit telt zes slaapkamers van vier personen.  In deze slaapunit kunnen de kamers uitgebreid worden naar zes personen.

35 Het sanitair Bij de hoofdingang zijn er gemeenschappelijke toiletten voor heren en dames met wastafels. 

36 Wij zorgen voor constante bewaking in de kamers en de gangen!
Slaapgebeuren Wij zorgen zelf voor de kamerindeling, rekening houdend met de keuze van de kinderen. Stapelbedden met slaapzak Gelieve ook een onderlaken en kussensloop mee te geven. Wij zorgen voor constante bewaking in de kamers en de gangen!

37 Maaltijden Ontbijt: ontbijtbuffet
Middageten: soep, warme maaltijd, dessert Tussendoortje: koek en drankje Avondeten: voorgerecht en hoofdgerecht, bovendien nog een dessert

38 Vervoer naar Bredene Wij zoeken (groot)ouders die ons op woensdagochtend naar Oostende kunnen brengen en dan zelf verder rijden richting Bredene om de bedjes op te maken. Dit zal gebeuren onder leiding van de directeur.

39 Terugreis naar Marialoop
Wij zoeken (groot)ouders die ons donderdagnamiddag kunnen afhalen. Wij zouden deze mensen ook héél graag inschakelen in een zoekspel in het Fort van Napoleon. Wij verwachten deze mensen om 14.30u

40 Ouders die meehelpen bij het vervoer en die beschikken over kinderstoeltjes, graag gebruiken.
Jullie zijn omnium verzekerd, rekening houdend met een franchise van € 500 waarin de school toch de helft wil tegemoetkomen. (Kijk het aantal personen eventjes na.).

41 Jullie krijgen van ons het adres van Mu
Jullie krijgen van ons het adres van Mu.Zee, Duin en Zee en ons telefoonnummer. De reis wordt terug betaald aan € 0.15/km. Vooraf mailen we door welke kinderen en bagagenummers jullie mogen meenemen.

42 Bagage De bagage wordt door jullie meegebracht naar school. Jullie kleven thuis de gekregen sticker met het kamernummer aan het handvat van de valies. De valies wordt op de speelplaats bij het juiste kamernummer geplaatst. De bagage wordt daarna ingeladen in de auto’s.

43 Wat zit er in de koffer? Toiletgerief: 1 gewone handdoek 2 washandjes
1 tandenborstel 1 tube tandpasta 1 bekertje 1 stuk zeep OF 1 tube douchezeep eventueel haarshampoo 1 kam LIEFST GEEN AL TE GROTE TUBES MEEGEVEN. MISSCHIEN HEBT U NOG WEL ‘STAALTJES’ LIGGEN. ALLES ZOVEEL MOGELIJK IN EEN TOILETZAKJE.

44 Slaapgerief: pyjama knuffel en/of troeteldoekje slaapzak, onderlaken en kussensloop TIPS: Slaapzak liefst in de valies, indien dit niet mogelijk is, hang de slaapzak dan met een riem vast. De slaapzak bij voorkeur niet in het ‘kleine’ hoesje verpakken, wel gewoon los in de valies. Steek het slaapgerief als laatste in de valies, zodat het bij het openen meteen te zien is.

45 Kledij: warme sokken ondergoed (+ reserve) T-shirt en onderpull warme trui warme broek zakdoek We vragen ook dat je dit pakket 2 keer maakt, één keer voor donderdag en één reservepakket.

46 Schoeisel: 1 paar laarzen + 1 paar dikke kousen 1 paar waterdichte schoenen (wandelschoenen) die ze al aanhebben bij het vertrek 1 vrij grote zak voor de vuile was

47 Belangrijk Alles gaat in 1 tas en we hangen er geen zakken van buiten aan. We hangen een sticker aan de valies met daarop nog eens onze gegevens. Alle kledij en spullen naamtekenen! Op een etiket kan je ook met alcoholstift schrijven, dit spaart wat werk uit. Geef geen waardevolle voorwerpen mee zoals een fototoestel… Zakgeld en snoep zijn ook niet nodig! Wie geneesmiddelen moet innemen, neemt contact op met de leerkracht(en) (op voorhand) en zorgt voor het medische attest. Wie ‘s nachts gebruik maakt van pampers, bezorgt die enkele dagen op voorhand aan de juf (in een zak met de naam van het kind erop).

48 Wat trek ik aan bij mijn vertrek?
Kledij te vergelijken met het pakket in de valies. Warme jas met fluo-hesje Warme muts Sportschoenen of gemakkelijke schoenen. Sjaal en handschoenen HOU ER REKENING MEE DAT HET AAN ZEE ALTIJD FRISSER IS!

49 Medisch Vul de medische fiche nauwgezet in. medicatie bedwateren
slaapwandelen allergieën Wij garanderen volledige discretie. Er wordt bij de uitstappen altijd een EHBO-tasje meegenomen.

50 VERGEET NIET OM DE SIS-KAART
Opgelet! VERGEET NIET OM DE SIS-KAART VAN JE ZOON OF DOCHTER OP DINSDAG AL AF TE GEVEN AAN DE KLASLEERKRACHT.

51 We houden contact… Je kan ons volgen op de schoolblog. Gelieve niet te telefoneren naar onze verblijfplaats. Bij hoogdringende situaties bel je gewoon naar de school. Zij brengen ons dan op de hoogte. Wij verwachten ook geen bezoekje.

52 Terugkeer We komen allen samen terug met de auto’s.
Zorg dat alle bagage terug mee gaat naar huis.

53 Kostprijs Vol pension, schoonmaak en energieverbuik: € 55
Auto’s (vervoer heen en terug): € 9,00 tram: € 2 Tussendoortjes, drankjes, verrassingen, snoepjes,…: € 5 Activiteiten en ingang: € 20

54 Richtprijs Per kind ongeveer € 90 STEUN
SCHOOL : via inkomsten kaas- en wijnavond: €10,00 per kind OUDERCOMITE: € 10,00 per kind De meesten betaalden of spaarden vooraf € 30,00. Er zal dus nog een deel van het bedrag betaald moeten worden. Dit zal gebeuren op de rekening van maart. Belangrijk:wanneer meerdere kinderen uit eenzelfde gezin tijdens hetzelfde schooljaar op openluchtklassen gaan, krijgen de jongere kinderen € 5 korting!

55 met een stempel van de school,
Belangrijk Veel ziekenfondsen geven een belangrijke bijdrage voor openluchtklassen. (soms tot € 30,00) U krijgt zo’n blad (CM), met een stempel van de school, na de uitstap.

56 Hartelijk dank… Aan het oudercomité voor de financiële ondersteuning.
Aan u, beste ouders, voor het vertrouwen.

57 Vragenronde

58 HARTELIJK DANK VOOR UW AANWEZIGHEID!
Vergeet uw informatieblad en medische fiche niet. Breng ons snel op de hoogte als u ons kan helpen bij het brengen en/of terughalen!


Download ppt "Hartelijk welkom!."

Verwante presentaties


Ads door Google