De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Saturnus. Saturnus Is de op één na grootste planeet Bijna net zo groot als Jupiter De planeet is gasvormig, dus je kunt er nooit op landen. Hoe meer je.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Saturnus. Saturnus Is de op één na grootste planeet Bijna net zo groot als Jupiter De planeet is gasvormig, dus je kunt er nooit op landen. Hoe meer je."— Transcript van de presentatie:

1 Saturnus

2 Saturnus Is de op één na grootste planeet Bijna net zo groot als Jupiter De planeet is gasvormig, dus je kunt er nooit op landen. Hoe meer je naar de kern gaat hoe harder het wordt.

3 Wonder Saturnus is één van de mooiste planeten. Deze planeet is een grote ronde bol en daar omheen een heleboel ringen.

4 Ringen Saturnus is omgeven door ontelbaar ringen. Het middelpunt van die ringen is Saturnus. De ringen bestaan uit stof- en ijsdeeltjes. Wetenschappers zijn nog aan het onderzoeken hoe die deeltjes daar komen.

5 Manen Saturnus heeft tientallen manen. De meeste kleine manen zijn planetoïden. Titan is één van de manen, bijna de grootste in ons zonnestelsel. Planetoïden = deeltjes in ons zonnestelsel die in een baan om de zon bewegen.

6 Algemene informatie In iets minder dan 11 uur draait Saturnus om zijn as (een dag). In 29,5 jaar draait hij om de zon. Het is er heel koud, soms 175 graden onder nul.

7 Filmpje: the planet Saturnthe planet Saturn

8 BRONNEN: BRONNEN: Boek: een reis door het heelal www.sterrenkunde.nl www.sterrenkids.nl www.wikikids.nl www.sterrenkunde.nl www.sterrenkids.nl www.wikikids.nl SATURNUS DIT WAS DE zesde PLANEET VANAF DE ZON SATURNUS


Download ppt "Saturnus. Saturnus Is de op één na grootste planeet Bijna net zo groot als Jupiter De planeet is gasvormig, dus je kunt er nooit op landen. Hoe meer je."

Verwante presentaties


Ads door Google