De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WIST U DAT ?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WIST U DAT ?."— Transcript van de presentatie:

1 WIST U DAT ?

2 U zult minstens 5 keer “Dat wist ik niet!" zeggen.
Echt interessante informatie:

3 Meer dan de helft van de kustlijn van de Verenigde Staten is Alaska.

4 AMAZONE Het Amazone regenwoud produceert meer dan 20% van de zuurstof in de wereld. De rivier Amazone stuwt zoveel water in de Atlantische Oceaan dat u tot meer dan 160 km buiten de monding van de rivier vers water uit de oceaan kunt scheppen Het watervolume in de rivier is groter dan dat van de volgende acht grootste rivieren in de wereld samen en drie keer groter dan dat van alle rivieren in de Verenigde Staten.

5 is het enige land op onze planeet dat geen eigendom is van enig land.
ANTARCTICA is het enige land op onze planeet dat geen eigendom is van enig land. Negentig procent van het ijs in de wereld bedekt Antarctica. Dat ijs vertegenwoordigt 70% van het verse water in de wereld. Hoe raar het ook moge klinken: Antarctica is in hoofdzaak een WOESTIJN. De jaarlijkse gemiddelde neerslag bedraagt er ongeveer 5 cm. Hoewel bedekt met ijs (behalve 0,4% van de oppervlakte), is Antarctica de droogste plaats op onze planeet, met een absolute vochtigheid lager dan die van de Gobiwoestijn.

6 dankt zijn naam aan de noot, niet andersom.
BRAZILIË dankt zijn naam aan de noot, niet andersom.

7 CANADA heeft meer meren dan de rest van de wereld samen. Canada is een Indiaans woord dat ' Groot Dorp ‘ betekent.

8 Na Warschau heeft Chicago de grootste Poolse bevolking in de wereld.

9 DETROIT Woodward Avenue in Detroit, Michigan, wordt aangeduid met M-1 omdat het de eerste geplaveide weg was waar ook.

10 DAMASCUS, SYRIË Damascus, Syrië, bloeide enkele duizenden jaren voor Rome werd gesticht in 753 v. Chr. Daarmee is het de oudste constant bewoonde stad.

11 ISTANBUL, TURKIJE Istanbul, Turkije, is de enige stad in de wereld die op twee continenten ligt.

12 De volledige naam van Los Angeles is:
El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de Los Angeles de Porciuncula -- en kan worden afgekort tot 3.63% van zijn lengte: L. A.

13 Er leven meer Ieren in New York City dan in Dublin, Ierland ;
De term 'The Big Apple' is afkomstig van rondtrekkende jazzmuzikanten in de jaren 1930 die het woord 'apple' gebruikten voor elke stad. Spelen in New York City was dus spelen in de grote stad - The Big Apple. Er leven meer Ieren in New York City dan in Dublin, Ierland ; meer Italianen in New York City dan in Rome, Italië ; en meer Joden in New York City dan in Tel Aviv, Israël …

14 OHIO De staat Ohio heeft geen natuurlijke meren: ze zijn allemaal door mensen aangelegd.

15 Het kleinste eiland met de status van een land is Pitcairn
PITCAIRN EILAND Het kleinste eiland met de status van een land is Pitcairn in Polynesië, met een oppervlakte van 4,53 km2.

16 Elk continent heeft een stad die Rome heet.
Rome was de eerste stad die in 133 v. Chr. een bevolking van 1 miljoen mensen had. Elk continent heeft een stad die Rome heet.

17 RUSLAND Het diepste door mensen geboorde gat is het Kola Superdiep Boorgat in Rusland. Het is meter diep. Het werd geboord voor wetenschappelijk onderzoek en men deed enkele onverwachte ontdekkingen. Een daarvan was een enorme voorraad waterstof – zo massief dat ze het slijk dat uit het gat kwam deed koken.

18 Siberië heeft meer dan 25% van de bossen in de wereld.

19 S.M.O.M. De momenteel kleinste souvereine entiteit in de wereld is de Soevereine Militaire Orde van Malta (S.M.O.M). Ze is gevestigd in de stad Rome, Italië, heeft een oppervlakte van twee tennisvelden en sedert 2001 een bevolking van minder dan het Vaticaan. Het is een soevereine entiteit onder internationaal recht, net als het Vaticaan.

20 DE SAHARAWOESTIJN In de Saharawoestijn ligt een stad Tidikelt, Algerije, waar al tien jaar geen druppel regen is gevallen. Maar technisch gezien is de droogste plaats ter wereld een vallei in Antarctica bij het eiland Ross. Daar is al 2 miljoen jaar geen regen gevallen.

21 Spanje betekent letterlijk ‘het land van de konijnen'.

22 ST. PAUL, MINNESOTA St. Paul , Minnesota , heette oorspronkelijk Pig's Eye naar een man die Pierre 'Pig's Eye' Parrant heette en daar de eerste zaak stichtte.

23 VERENIGDE STATEN Het Eisenhower interstate system bepaalt dat een op de vijf mijlen recht moet lopen. Deze rechte stukken kunnen worden gebruikt als landingsbanen in tijden van oorlog of andere urgenties.

24 Het water van Angel Falls (de hoogste in de wereld) in Venezuela
WATERVALLEN Het water van Angel Falls (de hoogste in de wereld) in Venezuela Valt 979 meter naar beneden. De waterval is 15 keer hoger dan de Niagara.

25 Wedden dat je iets hebt bijgeleerd ?


Download ppt "WIST U DAT ?."

Verwante presentaties


Ads door Google