De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kalaallit Nunaat ‘Groenland’. Kenmerken Grootste eiland ter wereld Voormalige kolonie van Denemarken Sinds 1979 onafhankelijk onderdeel van het Koninkrijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kalaallit Nunaat ‘Groenland’. Kenmerken Grootste eiland ter wereld Voormalige kolonie van Denemarken Sinds 1979 onafhankelijk onderdeel van het Koninkrijk."— Transcript van de presentatie:

1 Kalaallit Nunaat ‘Groenland’

2 Kenmerken Grootste eiland ter wereld Voormalige kolonie van Denemarken Sinds 1979 onafhankelijk onderdeel van het Koninkrijk Denemarken Er wonen ±56000 mensen Hoofdstad is Nuuk 80% van het land is bedekt met een ijslaag Economie vooral op basis van visvangst en jacht

3 Bevolking De Inuït zijn de oorspronkelijke bewoners – Inuit is het meervoud van inuk dat ‘mens’ betekent. In het zuiden wonen de meeste mensen. Zij zijn een mengeling van Denen en Inuït. Er wordt ‘Groenlands’ gesproken, dit is een dialect van het Inuït.

4 Hoofdstad Nuuk: – Ligt in het zuiden van Groenland – Gesticht in 1728 door de missionaris Hans Egede – 14.000 inwoners – Modern: veel computers en andere elektronica.

5 IJskap 80% van Groenland is bedekt met ijs. De ijslaag kan soms 3 km dik zijn. De ijskap heeft een inhoud van 3 miljoen kubieke meter, dat is 9% van het bevroren zoetwater op aarde. De ijskap van Groenland is de laatste tijd veel in het nieuws. Door de klimaatverandering smelt het ijs. – Door het smelten van het ijs zal de zeespiegel stijgen.


Download ppt "Kalaallit Nunaat ‘Groenland’. Kenmerken Grootste eiland ter wereld Voormalige kolonie van Denemarken Sinds 1979 onafhankelijk onderdeel van het Koninkrijk."

Verwante presentaties


Ads door Google