De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??

Verwante presentaties


Presentatie over: "In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??"— Transcript van de presentatie:

1 In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??

2  Votum en zegengroet  Ps.  Lezen van de wet  Ps.  Gebed  Lezen:  Ps.  Tekst:  Preek  Ps. Voor de dienst: Ps. ??

3 Mededelingen

4

5 Thema : Verlosser in de nacht. De oogst is voorbij en de gerst ligt op de dorsvloer. We zijn hier op een vreemde plek en het is nacht. Alles wijst erop dat er iets gaat gebeuren. Gaat alles wel goed komen in de toekomst? Boaz slaapt op de dorsvloer en Ruth gaat naar hem toe. Ruth zet de eerste stap. Ze weet dat Boaz de losser is van de familie van Noömi. Ruth wil dat Boaz een keus maakt. Ze wil graag hulp en durft erom te vragen. Ze gaat op weg nadat ze zich gewassen en gezalfd heeft. Ze heeft ook prachtige kleren aan. Wil Boaz ook ingeschakeld worden in het plan van God? Ruth is wel een beetje bang en aarzelend. Ze kan haar goede naam verliezen als ze in de nacht op de dorsvloer komt. Boaz is heel verstandig. Hij wacht tot het weer morgen wordt en gaat dan op weg om te doen zoals dat in de wetten van God staat. Ruth moet weten hoe barmhartig de God van Israël is. Boaz is de losser en moet voor Ruth zorgen.

6 In de nacht ontstaat een nieuwe toekomst. Het was best spannend maar de hemel gaat open, het duister verdwijnt. Eigenlijk was de vraag in de kerstnacht: “Zend de Messias, zoals U heeft beloofd. De profeten hebben het al gezegd. Geef ons de Verlosser en red ons”. We kunnen dit vragen omdat God het beloofd heeft en omdat we kunnen vertrouwen op Gods liefde. De HEER belooft dat hij ons niet in de steek zal laten. Hij zal voor ons opkomen. Binnenkort zullen we dat mogen zien. Zoals Boaz voor Ruth opkwam en haar niet in de steek liet. In dit verhaal kunnen we zien dat de Losser en Verlosser zal komen. We zijn bijna gered. Dat is Kerstfeest. Gods reddingsplan komt.

7

8

9

10 Het Lied wordt eerst voorgezongen door het zang groepje. De tekst staat dan op de beamer. Gelijk in de maat gaan we dit lied nog een keer zingen. Nu zingen we als gemeente samen met het zanggroepje met muziekbegeleiding. De tekst staat op de beamer.

11 Een lichtje aan de horizon Als de wolken verder drijven, het weer wat lichter wordt misschien, je voorzichtig op de dorsvloer weer een toekomst mag gaan zien en je voelt de hoop weer groeien, al begint het nog zo klein, weet je dat er steeds een lichtje aan de horizon zal zijn.

12 Refrein: Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen die wij hier mogen lezen, mogen horen. Onder de vleugels van het oude Betlehem Wordt keer op keer weer nieuwe hoop geboren. Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer © 2012 Schröder & Busser / Celmar Music

13 Een lichtje aan de horizon (allen) Als de wolken verder drijven, het weer wat lichter wordt misschien, je voorzichtig op de dorsvloer weer een toekomst mag gaan zien en je voelt de hoop weer groeien, al begint het nog zo klein, weet je dat er steeds een lichtje aan de horizon zal zijn.

14 Refrein: Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen die wij hier mogen lezen, mogen horen. Onder de vleugels van het oude Betlehem Wordt keer op keer weer nieuwe hoop geboren. Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer © 2012 Schröder & Busser / Celmar Music

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 Thema 1. Punt1 2. Punt2 3. Punt3 Na de preek:??

25  Ps.  Preek  Ps.  Gebed  Collecte  Ps.  Zegen

26

27  Vandaag  1 e ??  2 e Rente en aflossing  Volgende week  1 e ??  2 e Rente en aflossing  Ps.

28 Nog 9 dagen, dan is het kerstfeest. Dan vieren we dat in Bethlehem ruim 2000 jaar geleden Jezus is geboren. Net als Ruth mogen wij er ook op vertrouwen dat het goed komt met ons, als we geloven in die Jezus. Als we geloven dat Hij voor ons zorgt. Het werkje van de kinderen heeft ook betrekking op dit onderwerp, ze hebben vorige week zondag van brooddeeg figuurtjes gemaakt, deze morgen hebben ze die figuurtjes geschilderd en hebben we over dit onderwerp doorgesproken en gezongen. Bovendien gaan de kinderen een van hun figuurtjes weggeven aan iemand anders, ze leren omzien naar iemand die het nodig is, misschien iemand die ziek of eenzaam is, dit mogen de kinderen zelf bedenken.

29

30

31

32 Tot vanmiddag om ?? Met Ds. ??? In het Morgenlicht


Download ppt "In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??"

Verwante presentaties


Ads door Google