De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Gods woord in deze tijd: de Koran van prof.dr. Harald Motzki Hoogleraar Methoden van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Gods woord in deze tijd: de Koran van prof.dr. Harald Motzki Hoogleraar Methoden van."— Transcript van de presentatie:

1 Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Gods woord in deze tijd: de Koran van prof.dr. Harald Motzki Hoogleraar Methoden van Islamonderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen door drs. Nicolet Boekhoff-van der Voort Docent Islam en Arabisch aan de Radboud Universiteit Nijmegen

2 Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Video fragment: Sheikh Sa'ad Al-Ghamdi: Sura Al-Baqarah Part 1 http://www.youtube.com/watch?v=y6yJb55OIIQ

3 Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten In de naam van God, de erbarmer, de barmhartige, (1) A[lif] L[aam] M[iem]. (2) Dat is het boek, waaraan geen twijfel [mogelijk] is, een leidraad voor de godvrezenden, (3) die geloven in het verborgene, de eredienst verrichten en giften geven van wat Wij [God] hun voor hun levensonderhoud gegeven hebben (4) en die geloven in wat naar jou [profeet] neergezonden is en in wat vóór jouw tijd is neergezonden; van het hiernamaals zijn ze vast overtuigd. (5) Zij volgen de leidraad van hun Heer en zij zijn het die het welgaat.

4 Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten

5 Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten

6 Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Qur’ān: Sūra 4:3 Als jullie vrezen ten aanzien van de wezen niet juist te handelen, trouwt dan met zoveel vrouwen als jullie goeddunkt, twee,drie of vier. Maar als jullie vrezen [hen] niet rechtvaardig te kunnen behandelen, dan één of jullie eigen slavinnen. Dat voorkomt beter onrechtvaardigheid van jullie kant.

7 Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Muhammad `Abduh (gest. 1905) Qur’ān: Sūra 4:3 […] Maar als jullie vrezen [hen] niet rechtvaardig te kunnen behandelen, dan één of […]. Qur’ān: Sūra 4:129 Jullie zullen niet in staat zijn de vrouwen gelijk te behandelen, hoe graag jullie het ook zouden willen […].

8 Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Sayyid Ahmad Khan (gest. 1898) Mumtaz `Ali (gest.?)

9 Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Fazlur Rahman (gest. 1988) Amina Wadud Asma Barlas


Download ppt "Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Gods woord in deze tijd: de Koran van prof.dr. Harald Motzki Hoogleraar Methoden van."

Verwante presentaties


Ads door Google