De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

MOOC’s de nieuwe bron van Voedingskennis?! ir Rolf Marteijn, opleidingsdirecteur voeding & gezondheid Januari 2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "MOOC’s de nieuwe bron van Voedingskennis?! ir Rolf Marteijn, opleidingsdirecteur voeding & gezondheid Januari 2015."— Transcript van de presentatie:

1 MOOC’s de nieuwe bron van Voedingskennis?! ir Rolf Marteijn, opleidingsdirecteur voeding & gezondheid Januari 2015

2 MOOC’s de nieuwe bron van Voedingskennis?! Prof Sander Kersten, hoogleraar Moleculaire Voeding Januari 2015

3 Sander Kersten 3

4 Stemkastje even testen.... Het groene lampje brand als ik klik Ja 2. Nee

5 Ik weet wat een MOOC is Ja 2. Nee 3. Een beetje

6 Wat is een MOOC? 6

7 Voor MOOCs moet je ‘credits’ krijgen 7 1. Nee, te veel onzeker 2. Nee, is LLL 3. Ja, mits van eigen docent 4. Ja, in toetscentrum 5. Natuurlijk

8 Open? 8

9 Wageningen University vs WageningenX 9

10 edX 10

11 edX andere universiteiten

12 Ook interessant?  edX Advanced Placement courses! 12

13 edX als bron Pro:  Partners zijn geselecteerd  Docenten zijn intrinsiek gemotiveerd ?  Engelstalig Con:  Soms sterke VS invloed 13

14 Engels is voor mijn scholieren een probleem Nee, daar komen ze wel uit 2. Ja, dan leren ze onvoldoende 3. Onderbouw wel, bovenbouw niet 4. Weet ik niet 5. Mijn school is 2 talig

15 edX voor uw als docent  OPEN  Dus mag hergebruikt, zie website voor regels  Filmpjes staan ‘stiekum’ op YouTube  Eigen bijscholing  PWS verdieping 15

16 Betrouwbare bronnen & aanleiding? 16

17 WageningenX NUTR101 in 17

18 Voedingsonderzoek  Een thema: ● Wat is de relatie tussen onze voeding en onze gezondheid?  Heel veel gereedschappen: ● Interventie Interventie ● Observatie ● *omics ● Biochemische analyses ● Antropometrie ● Etc. Etc. Etc. 18

19 Questiontime 19 Welk van deze 2 maaltijden verzadigd meer?

20 Welke van de 2 maaltijden verzadigd meer Links 2. Rechts 3. Geen verschil

21 Eiwit INTRO EIWIT OPNAME GEZOND? 21

22 Testtime Van soja eiwit is wet. bewezen dat het : Botten versterkt 2. Blood Cholesterol verlaagd 3. Bloeddruk verlaagd 4. Lichaamsgewicht verlaagd

23 Eten van plantaardige eiwittenis geassocieerd met lager risico op div chronische ziektes, vermoedelijk omdat: Plant-eiwit heeft andere structuur dan dierlijk eiwit 2. Deze groep rookt minder en beweegd (veel) meer 3. Plant-eiwit verzadigd meer en voorkomt zo obesitas 4. Het gaat vergezeld van andere componenten

24 Een hoge eiwit-inname zie je veel bij: Dansers 2. Triatleten 3. Wetenschappers 4. Bodybuilders

25 Afsluitend: 25

26 Meer... Deze MOOC: edX.org (NUTR101) Opleiding: Soorten onderzoek: voedingsonderzoek.wur.nl 26


Download ppt "MOOC’s de nieuwe bron van Voedingskennis?! ir Rolf Marteijn, opleidingsdirecteur voeding & gezondheid Januari 2015."

Verwante presentaties


Ads door Google