De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BVL middag KSE Etten-Leur.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BVL middag KSE Etten-Leur."— Transcript van de presentatie:

1 BVL middag KSE Etten-Leur.
Verkeersonderwijs en werken met het digibord in de verkeersles.

2 Digibord en verkeer voordelen
Meer mogelijkheden om nog aanschouwelijker en boeiend verkeersles te geven. Mogelijkheid om herkenbare verkeerssituaties uit de buurt van de school in je klas te gebruiken. School-thuisroute bespreekbaar maken. Het verkeer leren overzien Vanuit het “vogel”perspectief over een kruising heen kijken

3 Volgorde van deze informatieve workshop.
- Uitleg door leerkrachten Kelly Visser( Zandberg school) en/of Harriët Brekelmans(Steenbergen) die frequent met het digibord in de verkeersles werken. Websites die de moeite waard zijn benoemen. Vragenronde /uitwisseling.

4 Gebruik digitaal schoolbord tijdens de verkeerslessen
Praktische themalessen van de methode Verkennen schoolomgeving m.b.v. Google Maps en Earth Afbeeldingen tonen tijdens de lessen Website Website

5 Praktische themalessen van de methode
Methode “Wegwijs” Elk thema sluit af met twee praktische themalessen. Kinderen maken vaak foto’s. Bespreken van foto’s en opdrachten m.b.v. het digibord.

6

7 Verkennen schoolomgeving m.b.v. Google Maps en Google Earth
Google Maps en Google Earth worden gebruikt om de schoolomgeving te bespreken. Gebruik van kaarten en luchtfoto’s bij lessen om de inhoud visueel te ondersteunen.

8 Afbeeldingen tonen tijdens de lessen
Op het digibord worden afbeeldingen getoond van bijv. verkeersborden. Aan de hand van foto’s van verkeerssituaties wordt een les besproken. Visuele ondersteuning van de lessen.

9 Website www.schoolopseef.nl
Link naar digibord materialen. Filmpjes, liedjes, spelletjes, digibordlessen en verkeersplaten over verschillende onderwerpen. Mogelijkheid om te zoeken op groep.

10 Website www.digibordopschool.nl
Link naar het vak verkeer. Indeling op verschillende thema’s. Lessen die speciaal voor programma ActivPrimary geschreven zijn.


Download ppt "BVL middag KSE Etten-Leur."

Verwante presentaties


Ads door Google