De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 2 3 4 5 6 Juiste antwoord is: 4 1. Paaszondag 2. Pinksteren 3. De laatste zondag van de advent 4. Christus Koning Juiste antwoord is: 4 Christus Koning.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 2 3 4 5 6 Juiste antwoord is: 4 1. Paaszondag 2. Pinksteren 3. De laatste zondag van de advent 4. Christus Koning Juiste antwoord is: 4 Christus Koning."— Transcript van de presentatie:

1

2 1 2 3 4 5 6 Juiste antwoord is: 4

3 1. Paaszondag 2. Pinksteren 3. De laatste zondag van de advent 4. Christus Koning Juiste antwoord is: 4 Christus Koning is de laatste zondag in het kerkelijk jaar. Daarna start de advent. Dit wordt gevierd in de chiro.

4 1. Ze verwarmen Jezus 2. Ze bewaken Jezus 3. Ze waren al in de stal aanwezig en mochten er blijven 4. De os verwijst naar de strenge joodse wet. De ezel verwijst naar de heidenen die moesten worden bekeerd. Het kindje Jezus ligt tussen de os en de ezel, want zowel de joden als de heidenen herkennen Jezus. Juiste antwoord is: antwoord 4

5 1. Avond 2. Komst 3. Donkere dagen 4. Bijna Kerstmis Juiste antwoord is: 2 komst: de komst van de Messias waarnaar wordt uitgekeken.

6 1. Het symboliseert de toename van het licht, het overwinnen van de duisternis, het groeien van de hoop en de verwachting naar de komst van de Messias. 2. Geen betekenis, het zijn enkel de 4 weken voor Kerstmis 3. Het schept sfeer en het hoort bij een kerstboom. 4. Warmte in huis, licht in huis, uitkijken naar het feest en aftellen tot de pakjes er zijn. Juiste antwoord is: 1 elke kaars staat immers symbool: licht, overwinning op duisternis, hoop, en verwachting.

7 1. Met drie 2. Onbekend 3. Met vijf 4. Er waren geen koningen Juiste antwoord: 2 eigenlijk is dat onbekend. We weten niet precies met hoeveel ze waren.

8 1. Melchior 2. Balthazar 3. Caspar 4. Gandalf Juiste antwoord is: 4 Gandalf hoort er niet bij

9 Pagina in bijlage

10 1. klimop 2. kerstster 3. maretak 4. hulst Juiste antwoord is: maretak brengt vrede en geluk/verjaagt het kwade

11 Zoek minstens 8 dingen die met Kerstmis verband houden.

12 Zoek op 4 minuten zoveel mogelijk woorden in de woordzoeker.


Download ppt "1 2 3 4 5 6 Juiste antwoord is: 4 1. Paaszondag 2. Pinksteren 3. De laatste zondag van de advent 4. Christus Koning Juiste antwoord is: 4 Christus Koning."

Verwante presentaties


Ads door Google