De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door: Enrico Stolwijk Rowan de Vries Daan Borger

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door: Enrico Stolwijk Rowan de Vries Daan Borger"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door: Enrico Stolwijk Rowan de Vries Daan Borger
Mars Gemaakt door: Enrico Stolwijk Rowan de Vries Daan Borger

2 Inhoud Hoe kom je bij Mars? Wat maakt Mars een bezoekje waard?
Hoe is het weer daar? Waar moet je voor oppassen? Niet vergeten in te pakken! Bezienswaardigheden

3 Hoe kom je bij Mars? Mars ligt niet naast de deur. De afstand tussen de Aarde en Mars varieert van 60 miljoen tot 380 miljoen kilometer, afhankelijk van de positie van de twee planeten ten opzichte van de zon. Als Mars 60 miljoen kilometer van de aarde af staat, kun je met de SpaceShuttle, die een snelheid kan bereiken van km per uur, Mars in ongeveer 12 weken bereiken. Staat Mars 380 miljoen kilometer van de aarde af, dan doe je er anderhalf jaar over.

4 Wat maakt Mars een bezoekje waard?
Mars heeft hele hoge bergen. Een van de bergen op mars is zelfs 27 kilometer hoog! Dat is dus drie keer hoger dan de Mount Everest! Daarnaast is de zwaartekracht op Mars tien keer lichter dan op aarde. Dat betekent dat je gewoon tien keer zo ver kan springen, verder dan alle atleten van de hele wereld! Ook zullen vrouwen zichzelf nooit meer te zwaar vinden.

5 Hoe is het weer daar? Wie naar Mars toe gaat, doet er goed aan om warme kleren mee te nemen, heeeeele warme kleren. De temperatuur op deze rode planeet is dan ook tussen de -5 en de -87 graden celsius. Paraplu’s en regenpakken kun je thuis laten.

6 Waar moet je voor oppassen?
Je moet ervoor zorgen dat je genoeg zuurstof bij je hebt. Op mars is de kooldioxide 95,72%, 2,7% stikstof en 1,6 procent sporen van zuurstof, koolmonoxide en waterdamp. Dat betekent dat wij er bijna niet kunnen ademen.

7 Niet vergeten in te pakken!
Als je een bezoekje aan Mars wil brengen, moet je altijd een ruimtepak meenemen. Omdat het daar zo koud is, heb je naast een ruimtepak warme kleren nodig om daar een prettig verblijf te hebben. Je moet ook voldoende voedsel meenemen, maar dat is natuurlijk logisch. En natuurlijk flessen zuurstof!

8 Bezienswaardigheden Misschien kom je ook nog wel de robots Spirit en Opportunity tegen. Deze twee robots doen onderzoek naar Mars en maken foto’s van Mars. Dus als je denkt: “Wat zijn die dingen die daar rondrijden?”, dan weet je dat het Spirit en Opportunity zijn.

9 Einde


Download ppt "Gemaakt door: Enrico Stolwijk Rowan de Vries Daan Borger"

Verwante presentaties


Ads door Google