De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

9 Geschiedenis Mainframes en minicomputers. 9 Geschiedenis Mainframes -1 Na de Tweede Wereldoorlog begon de computer aan zijn opmars. De oorlogsindustrie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "9 Geschiedenis Mainframes en minicomputers. 9 Geschiedenis Mainframes -1 Na de Tweede Wereldoorlog begon de computer aan zijn opmars. De oorlogsindustrie."— Transcript van de presentatie:

1 9 Geschiedenis Mainframes en minicomputers

2 9 Geschiedenis Mainframes -1 Na de Tweede Wereldoorlog begon de computer aan zijn opmars. De oorlogsindustrie had ervoor gezorgd dat er in Engeland en de Verenigde Staten enorme computers gebouwd waren die in staat waren tot indrukwekkend rekenwerk. Voorbeelden van deze computers zijn de Colossus en de Mark 1

3 9 Geschiedenis Mainframes - 2 Mainframes waren miljoenen kostende machines die een hele zaal in beslag namen. Om de dure processortijd efficiënt te gebruiken, nam men zijn toevlucht tot: – multiprogramming : het gelijktijdig uitvoeren van twee of meerdere programma’s. – multiprocessing : het verdelen van een taak over meerdere processors. Een variant van multiprogramming was timesharing waarbij elk programma gedurende een korte tijd de processor kon gebruiken. Hierdoor kon via terminals direct en interactief aan de machine gewerkt worden.

4 9 Geschiedenis Minicomputers In de jaren zestig doen van de twintigste eeuw doen de minicomputers hun intrede. Deze term komt nu enigszins vreemd over, maar als je deze computers vergelijkt met de kolossale mainframes uit die tijd is verklaarbaar waarom er van minicomputers werd gesproken. Minicomputers zijn (met uitzondering van hun afmeting) te vergelijken met moderne computers vanwege componenten zoals achtergrondgeheugen, werkgeheugen, besturingssysteem en in het werkgeheugen opgeslagen programma’s. Minicomputers werden niet alleen aangesloten op een of meer terminals, maar vaak gekoppeld in een netwerk. Hierdoor kon de gegevensverwerking verdeeld worden en de resultaten centraal worden opgeslagen.


Download ppt "9 Geschiedenis Mainframes en minicomputers. 9 Geschiedenis Mainframes -1 Na de Tweede Wereldoorlog begon de computer aan zijn opmars. De oorlogsindustrie."

Verwante presentaties


Ads door Google