De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lost.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lost."— Transcript van de presentatie:

1 Lost

2 Week 1

3 Nieuwe morgen nieuwe dag nieuwe mogelijkheden om zon te zijn voor de mensen om zon te zijn wanneer het regent. Nieuwe dingen om gelukkig te maken om te helpen. Nieuwe vragen nieuwe antwoorden om te aanvaarden en op te lossen. Nieuwe inzichten dat iedere dag zo anders is en ik te dikwijls dezelfde blijf…

4 Week 2

5 En toen werd je boos Met heel je lichaam en je ziel Drukke armen, luide stem Rood gezicht en ogen groot. En gelukkig werd je boos Want het onrecht was te groot Je verontwaardiging gemeend Het vertrouwen diep geraakt. Ook tegen mij deed je boos Aangenaam was dat niet Maar toch zeker niet zo erg Dan de onverschilligheid.

6 Week 3

7 “Kijk naar die grote boom” Zei ze zacht “En tel het aantal bladeren” Ik liet mij overhalen En telde langzaam. “Zoveel kansen krijg je dit nieuwe jaar Om een ander gelukkig te maken.” Fluisterde ze in mijn oor. Meer heeft een mens niet nodig Om zelf gelukkig te worden.

8 Week 4

9 If you change nothing Nothing will change

10 Week 5

11 When life gives you lemons Make lemonade

12 Week 6

13 Brief van een jongere aan alle ouders van de wereld (1/2)
Geef me niet alles wat ik vraag … soms vraag ik allen om te weten hoeveel ik kan krijgen. Roep niet op mij … als je roept, heb ik minder respect voor je. Daarbij leer je me roepen en dat wil ik niet. Geef niet altijd bevelen … als je iets vraagt in plaats van te bevelen, zal ik het vlugger en liever doen. Doe wat je belooft, om het even of het goed of slecht is. Als je me een beloning belooft of een straf, geef ze mij dan. Vergelijk mij met niemand, zeker niet met mijn broer of zus. Als ik beter lijk dan een ander, zal hij eronder lijden, en als ik slechter lijk, zal ik eronder lijden. Verander niet om de haverklap van mening over wat ik doen moet. Beslis en hou je aan die beslissing. Laat mij zelf mijn eigen weg vinden … als je alles in mijn plaats doet, zal ik het nooit leren.

14 Brief van een jongere aan alle ouders van de wereld (2/2)
Vertel me geen leugens en vraag mij nooit om te liegen, zelfs niet om uit een probleem te geraken. Bij leugens voel ik mij niet goed, ik verlies dan mijn geloof in wat je zegt. Wanneer je je vergist hebt, geef dit dan toe. Dat zal mijn geloof in jou versterken en het zal me leren mijn eigen vergissingen ook toe te geven. Vertel me niet dat je iets zult doen, als je het niet doet. Ik leer uit alles wat je doet, ook al zeg je dat niet. Maar ik zal nooit doen wat je zegt, als je het zelf nooit doet. Leer me God kennen en liefhebben… het heeft geen zin te leren op school als ik er bij jullie niets van zie. Wanneer ik een probleem voorleg, zeg dan niet: “Ik heb geen tijd voor onbenulligheden” of “Dat heeft geen belang”… probeer me te begrijpen en te helpen. Zie mij graag en zeg het me. Ik heb graag dat je het zegt, ook al vind je dat niet nodig.

15 Week 7

16 Alleen zij die onderweg zijn, kunnen de hoop koesteren
Alleen zij die onderweg zijn, kunnen de hoop koesteren ooit aan te komen.

17 Week 8

18 De bejaarde dame (1/2) Een bejaarde dame gaat aan een tafeltje zitten met een dampende kom soep op haar dienblad. Dan merkt ze dat ze vergeten is een lepel mee te nemen en gaat er een halen. Maar wat een verrassing als ze terugkomt! Er zit een zwarte man op haar plaats. Hij lepelt met plezier de soep naar binnen. Wat een lef! Denkt de dame. Hij ziet er best vriendelijk uit, maar ik ga me toch niet laten doen. Zij gaat tegenover hem zitten en trekt de kom soep naar zich toe. Ze stopt haar lepel erin en begint te eten. De zwarte man trekt de kom soep weer een beetje dichter naar zich te, zodat de soep nu in het midden tussen hen beiden staat.

19 De bejaarde dame (2/2) Zwijgend eten ze allebei van de soep. Daarna staat de zwarte man recht, doet teken dat de dame moet blijven zitten en haalt een grote portie frieten met twee vorken. De dame glimlacht en samen verorberen ze de frieten. Dan zegt de zwarte man ‘dank u wel’ en gaat weg. Ook de dame wil verdergaan. Ze reikt naar haar handtas die ze aan de stoelleuning had gehangen, maar merkt tot haar schrik dat haar handtas weg is. Die zwarte was dus een dief! Ze kijkt of ze hem nog kan vinden tussen de mensen, maar ziet plotseling iets waarvan ze nog meer schrikt. Twee tafeltjes verderop, aan precies hetzelfde raam als waar ze nu zit, hangt haar handtas aan een stoel. Op het tafeltje ervoor staat een kom met soep, die niet meer dampt. 

20 Week 9

21

22 Week 10

23

24 Week 11

25

26 Week 12

27

28 Week 13

29

30 Week 14

31

32 Week 15

33 Kerstmis Kersttijd is tijd van wachten Uitkijken naar wat komt Geen passief afwachten En niets doen Wel een actief verwachten Van een betere wereld. Hopen op een beter toekomst Ondanks alle negatieve voorspellingen Geloven dat dat écht mogelijk is Tegen alle ongeloof in En bovenal de liefde tonen Zelf die betere wereld op te bouwen.

34 Week 16

35

36 Week 17

37

38 Week 18

39

40 Week 19

41 Een klasgroep is een wereld op zich waarin je niet kiest met wie je samen moet zitten. Daarom moet je kunnen aanvaarden een ander is anders dan jou. Dat is niet zo gemakkelijk. Het vraagt soms jezelf tussen haakjes zetten. Maar wanneer iedereen zich inspant krijg je duizendvoudig terug en kan je genieten van een echte groep waarin je volledig jezelf mag zijn.

42 Week 20

43

44 Week 21

45 Groot, klein, zwart, blank, niemand is gelijk we zien er allemaal verschillend uit. Sporten, lezen, uitgaan, slapen, ook wat we graag doen is voor iedereen anders. En toch zijn we allemaal gelijk in wat we echt nodig hebben; liefde, vriendschap en genegenheid een mens kan niet zonder.

46 Week 22

47 We willen graag vrij zijn, vrij van regels en verplichtingen, vrij van iemand die ons zegt wat mag en niet mag. En voor deze vrijheid verzetten we ons tegen anderen. Maar échte vrijheid begint in ons eigen hoofd door vrijheid echt te willen, zelfstandig na te denken en je niet meer te laten overheersen. Zo maak je jezelf echt vrij.

48 Week 23

49 Kiezen is altijd wat verliezen. Je kiest het ene en niet het andere
Kiezen is altijd wat verliezen. Je kiest het ene en niet het andere. Dat maakt kiezen soms zo moeilijk. Maar kiezen is ook winnen. Want door te kiezen bepaal je zelf je leven en word je een vrij mens.

50 Week 24

51

52 Week 25

53 Door vriendschap wordt vreugde verdubbeld en verdriet gedeeld.

54 Week 26

55 Om iets te krijgen wat je nog nooit had, moet je iets doen wat je nog nooit deed.

56 Week 27

57

58 Week 28

59 Iets lijkt altijd onmogelijk totdat het gedaan is. (Nelson Mandela)

60 Week 29

61 Als je toch ergens over wil twijfelen, twijfel dan over de grenzen van je mogelijkheden.

62 Week 30

63

64 Week 31

65

66 Week 32

67 Uitkijken naar vakantie is dromen van verre reizen, met koffers vol kleren en toiletspullen voor bescherming en verzorging. Ook ons levenspad is een verre reis naar een onbekende bestemming. Met vriendschap en liefde als bescherming en verzorging in onze levenskoffer.

68 Week 33

69 Weg We zijn nog niet weg of ik mis je al. Door de achteruitkijkspiegel zie ik al uit naar het volgend jaar.


Download ppt "Lost."

Verwante presentaties


Ads door Google