De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

K3DA. Inhoudopgave 1. Inleiding 2. Reiswereld 3. Culturen 4.Eetgewoontes 5. Klimaat 6. Inentingen 7. Ziektes.

Verwante presentaties


Presentatie over: "K3DA. Inhoudopgave 1. Inleiding 2. Reiswereld 3. Culturen 4.Eetgewoontes 5. Klimaat 6. Inentingen 7. Ziektes."— Transcript van de presentatie:

1 K3DA

2 Inhoudopgave 1. Inleiding 2. Reiswereld 3. Culturen 4.Eetgewoontes 5. Klimaat 6. Inentingen 7. Ziektes

3 Inleiding

4

5 Marokko heeft een interessante en veelzijdige cultuur. Er komen allerlei verschillende invloeden in voor zoals Europese, Afrikaanse en Arabische. Ook heeft het elementen van de berbercultuur. De Marokkaanse cultuur is een hele oude cultuur, maar wel gemoderniseerd in de afgelopen jaren. Voordat je naar Marokko gaat is het handig om te weten hoe de cultuur in elkaar zit. Zo weet je wat de gebruiken zijn en wat je bijvoorbeeld juist wel of niet moet doenMarokko

6 Recept voor 2 personen Ca. 300 gram kipfilet, in stukken een kleine gele paprika, in dikke repen 150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd 1 ui, in ringen 2 teentjes knoflook 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel kurkuma 1 theelepel kaneel 1 theelepel gemberpoeder klein handjevol zwarte olijven, in ringen kopje kippen- of groentebouillon beetje maïzena scheutje olie peper en zout naar smaak klein handjevol amandelschaafsel peperzout 6. Bereidingswijze Verhit de olie in de Tajine en voeg de ui, knoflook, kruiden en kip toe. Zet het deksel erop en laat even (ca minuten) aanbraden. De kip hoeft niet bruin te worden. Schep tussendoor om. Voeg dan de bouillon, paprika en abrikozen toe en laat ca 45 minuten zachtjes stoven met het deksel op de Tajine. Af en toe roeren, voeg wat bouillon toe als nodig. Breng op smaak met zout en peper en bind de saus met wat maïzena. Voeg de olijfringen toe en verwarm die even mee. Bestrooi met het amandelschaafsel.Tajine OntbijtLunchAvondeten Wit broodStoofpot van lamsvleesSalade BriocheVis/kip met groentenStofpot van de restjes van de lunch TijdWaarom 8 uurOmdat het zo is EtenDrinken Bruin broodMuntthee Brood met roomboterGroene thee

7 Subtropisch klimaat Het klimaat van Marokko is gematigd subtropisch, met koele zeewinden die afkomstig zijn van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. In het binnenland liggen de temperaturen hoog, met zeer hete zomers en relatief koude winters. De gemiddelde wintertemperatuur in Marokko ligt rond de 21° C. In de zomer kunnen de temparturen oplopen tot 38° C. In Marokko is vrijwel het gehele jaar door zonnig en ‘s zomers is het er prettig warm. De beste maanden om het land te bezoeken zijn April en Mei. Aan de kust is het ook in Juni, Juli en Augustus aangenaam. Tijdens die maanden is het dan in het binnenland echter zeer heet, vooral rond het middaguur.

8 Marokko: vaccinaties die verplicht zijn Geen Marokko: inentingen die worden aanbevolen Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Marokko aangeraden: vaccinatie tegen DTP(Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Marokko. Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Marokko inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid), buiktyfus en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Marokko vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons. Marokko: malaria preventie Er komt in Marokko geen malaria voor. Andere gezondheidsrisico's in Marokko In Marokko kun je reizigersdiarree krijgen. Ook schistosomiasis (=bilharzia) komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Marokko: ongevallen en reizen met het vliegtuigDTPhepatitis ABMR inentinghepatitis Brabiës (=hondsdolheid)buiktyfustuberculosereizigersdiarreeschistosomiasis (=bilharzia)ongevallenreizen met het vliegtuig

9 Tegen ziektes: UV – straling: Thuis zitten of op het strand in de middag Uitdroging: Water is goedkoop voor veel Diarree: heb je een prik voor Slangen: er zijn zelden slangen

10 Spoel de theepot om met een scheut kokend water. Doe er 1 volle eetlepel groene thee in. Giet daar een scheut kokend water op, laat rondwalsen in de pot en giet het water weer af. Was de verse munt en prop het bosje munt in de theepot. Schep er vijf eetlepels suiker bij. Giet de theepot vol met kokend water. Zet de pot op het gas en laat de thee langzaam op laag gas trekken. Haal, als de thee omhoog komt, de pot van het gas. Roer de thee goed om en laat even staan. Schenk de thee drie keer in een Marokkaans theeglas en schenk die weer terug in de pot. Schenk een klein beetje thee in een Marokkaans theeglas. Proef of de thee sterk en zoet genoeg is. Schenk zoveel glazen vol als er gasten zijn en serveer de thee met lekkere Marokkaanse koekjes er bijtheepotgroene thee Wastrekkentheeglas

11 Ik begin altijd eerst met de theebiscuit fijn te malen en daarna de pinda’s. Doe dit allemaal in een kom en doe er het blikje nestle bij. Doe daar de kaneel, Nesquick en honing erbij. Meng alles goed tot een bal. is het


Download ppt "K3DA. Inhoudopgave 1. Inleiding 2. Reiswereld 3. Culturen 4.Eetgewoontes 5. Klimaat 6. Inentingen 7. Ziektes."

Verwante presentaties


Ads door Google