De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Uitleg paragraaf 3 H2. Herhaling vorige week Beantwoord voor jezelf deze vragen (Schrijf de antwoorden op en kijk daarna na met je aantekeningen) 1.Wat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Uitleg paragraaf 3 H2. Herhaling vorige week Beantwoord voor jezelf deze vragen (Schrijf de antwoorden op en kijk daarna na met je aantekeningen) 1.Wat."— Transcript van de presentatie:

1 Uitleg paragraaf 3 H2

2 Herhaling vorige week Beantwoord voor jezelf deze vragen (Schrijf de antwoorden op en kijk daarna na met je aantekeningen) 1.Wat is een planeet? Noem de drie kenmerken. 2.Wat voor soort planeet is de Aarde? 3.Welke planeet staat het dichtst en welke het verst van de zon? 4.Wat maakt de atmosfeer van de aarde uniek? 5.Wat is verschil tussen organische sedimentgesteente en ‘gewoon’sedimentgesteente?

3 Het leven bouwt mee aan de aarde… Levende organismen hebben er zo voor gezorgd dat … 1 2 Een algenskelet bestaat uit kalk en CO 2 uit de atmosfeer. 1 de samenstelling van de atmosfeer is veranderd, 2 de continentale aardkorst is gevormd.

4 Klik op het plaatje

5 1 Verbrokkeld gesteente 2 rolt van de helling 3 en komt in de rivier 620 miljoen jaar geleden - geen ozonlaag - nauwelijks O2 - levende organismen zonder harde delen - levende organismen alleen onder water - bacteriën bouwen gesteenten 270 miljoen jaar geleden - ozonlaag en O2 maken leven op het land mogelijk - de continenten vormen één geheel ▼ - woestijnklimaat ► duinafzettingen 100 miljoen jaar geleden - Pangaea breekt in stukken - CO2-gehalte hoger dan nu - tropische klimaten - geen landijs - zeespiegel 300 m hoger dan nu - dinosaurussen domineren het landoppervlak 18 000 jaar geleden - continenten liggen rond de Noordpool - CO2-gehalte gedaald - ijskappen bedekken de noordelijke delen van de continenten - de zeespiegel staat lager dan tegenwoordig Het gezicht van de aarde verandert

6 Terwijl de aardkorstplaten verschuiven met een snelheid van centimeters per jaar, veranderen... 1 de klimaten 2 de atmosfeer 3 de planten en diersoorten 4 de stand van de zeespiegel

7 Klik op het plaatje


Download ppt "Uitleg paragraaf 3 H2. Herhaling vorige week Beantwoord voor jezelf deze vragen (Schrijf de antwoorden op en kijk daarna na met je aantekeningen) 1.Wat."

Verwante presentaties


Ads door Google