De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

0p een kille dag, in de maand maart,trokken we naar een plaats waar we wellicht het beste kunnen aanvoelen wat de ‘Grote Oorlog’ voor de gewone soldaten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "0p een kille dag, in de maand maart,trokken we naar een plaats waar we wellicht het beste kunnen aanvoelen wat de ‘Grote Oorlog’ voor de gewone soldaten."— Transcript van de presentatie:

1

2 0p een kille dag, in de maand maart,trokken we naar een plaats waar we wellicht het beste kunnen aanvoelen wat de ‘Grote Oorlog’ voor de gewone soldaten betekende, de Dodengang in Diksmuide Muziek - In de vlakte Willem Vermandere Koningin-ElisabethKoning-Albert l

3 Een complex van bewaarde loopgraven uit de eerste wereldoorlog en ligt naast een bocht van de rivier de Ijzer in de Diksmuidse deelgemeente.Kaaskerke.

4 Duizenden Belgische soldaten zijn er in de periode 1914 tot 1918 omgekomen.

5 Bestaat uit twee evenwijdige loopgraven gegraven in de dijk over een lengte van 400 meter.

6 Het is een plaats die uiterst menselijk leed over zich draagt

7 Front aan de IJzer

8

9 Weinige momenten van ontspanning

10

11 Kerk van Diksmuiden Stationstraat - Diksmuiden

12 Gedurende vier jaar was den Dodengang een vooruitgeschoven loopgravenstelling van de Belgishe verdedeging.

13 Nog even een bezoekje brengen aan onze gesneuvelde Vlamingen

14

15 Wij werken aan vrede – vrijheid – verdraagzaamheid.

16 Terug denkend aan het zovele verdriet van families waar van hun dierbare hier sneuvelden en dan de kinderen waarvan hun papa niet meer terug naar huis kwam reden we terug huiswaarts Foto’s G.J. Power – point : Elisa & Juliette


Download ppt "0p een kille dag, in de maand maart,trokken we naar een plaats waar we wellicht het beste kunnen aanvoelen wat de ‘Grote Oorlog’ voor de gewone soldaten."

Verwante presentaties


Ads door Google