De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Paragraaf 11. De overheid maakt weleens fouten die in ons nadeel zijn. NL is een rechtstaat. Dus we kunnen de overheid aanklagen/ klacht indienen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Paragraaf 11. De overheid maakt weleens fouten die in ons nadeel zijn. NL is een rechtstaat. Dus we kunnen de overheid aanklagen/ klacht indienen."— Transcript van de presentatie:

1 Paragraaf 11

2 De overheid maakt weleens fouten die in ons nadeel zijn. NL is een rechtstaat. Dus we kunnen de overheid aanklagen/ klacht indienen.

3 Ongeluk op de fiets, maar de gemeente zou de schuld moeten hebben, want het fietspad ligt niet goed. Een te hoge belastingaanslag. Je moet als vluchteling terug naar je eigen land, terwijl het daar niet veilig is. Het duurt te lang voordat de politie een klacht behandeld. Je krijgt ten onrechte geen studiefinanciering.

4 Als je een klacht over de overheid hebt; Ga je naar de Nationale Ombudsman. Hij wordt benoemd door de overheid voor 6 jaar. Alex Brenninkmeijer

5 Iedereen kan bij hem een klacht indienen over de overheid: ambtenaren en ook overheidsorganisaties. Bv, ambtenaren van ministeries. Maar ook: UWV: uitkeringen CWI: werk en inkomen IND: immigratie en vluchtelingen IB: studiefinanciering.

6 Hij onderzoekt of de klager gelijk heeft. Is er een wet overtreden door de overheid? Of had de overheid zich beter kunnen gedragen? Hij maakt een rapport. Hij bepaalt geen straf! Meestal komt er wel een oplossing: Schadevergoeding, of alsnog snelle afhandeling van het probleem.

7 Einde


Download ppt "Paragraaf 11. De overheid maakt weleens fouten die in ons nadeel zijn. NL is een rechtstaat. Dus we kunnen de overheid aanklagen/ klacht indienen."

Verwante presentaties


Ads door Google