De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spreekbeurt hockey IRIS.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spreekbeurt hockey IRIS."— Transcript van de presentatie:

1 Spreekbeurt hockey IRIS

2 INLEIDING De geschiedenis van hockey
Wat je nodig hebt om hockey te spelen De spelregels Een strafcorner De trucjes Het veld Vragen?

3 Geschiedenis van hockey

4 Wat je nodig hebt om hockey te spelen

5 De spelregels De bal tegen je voet heet schoot en als dat in de cirkel gebeurt is het een strafcorner. Je mag niet met de bolle kant slaan. Je mag met de stick hoger als je knie slaan. Op een stick van een ander slaan mag niet. De bal mag niet hoog gespeeld worden. Je mag je tegenstander niet duwen. Je mag de bal niet met je voet duwen. Je mag alleen in de cirkel scoren.

6 Een strafcorner YQQLnitOWs

7 De trucjes De haringtruc
Je loopt recht op je speler af, de linkerhand boven aan je stick en de rechterhand ongeveer in het midden. Je tikt de bal langs de rechterkant van je tegenstander en zelf ga je links langs je tegenstander. De dummy Je loopt recht op je tegenstander af, de linker hand boven aan je stick en de rechterhand in het midden. je maakt een schijnbeweging naar links en zelf loop je rechts. De draai Je loopt met de bal en er loopt een tegenstander voor je, je maakt een draai om je eigen as. De tegenstander weet zo niet meer waar de bal is en dan loop je verder .

8 De tip-in Iemand van jouw partij loopt de cirkel in. De tegenstanders gaan allemaal op hem of haar af. Degene van jouw partij slaat de bal naar de tweede paal en daar sta jij. Je laat de bal tegen je stick komen en je hoeft geen kracht te zetten. De poorttruc Je loopt met je bal aan je stick dus eigenlijk dribbelen. Je tegenstander komt aangerend, je maakt eerst een schijnbeweging naar rechts en dan naar links. De tegenstander gaat dan weer met zijn of haar stick naar links je kunt hem dan door zijn of haar poortje spelen.

9 Het veld

10 Vragen Ik heb nog wat vragen.
Hoeveel jaar geleden was hockey al op de wereld? Wat heb je nodig om hockey te spelen noem minstens 4 dingen? Hoeveel meter breed is een hockey veld?

11 Dit was mijn spreekbeurt
Dit was mijn spreekbeurt zijn er nog vragen. iris


Download ppt "Spreekbeurt hockey IRIS."

Verwante presentaties


Ads door Google