De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jupiter. Jupiter is de grootste planeet. De doorsnede is ongeveer 12 keer zo groot als die van de aarde. Jupiter is ook heel erg zwaar, zwaarder dan alle.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jupiter. Jupiter is de grootste planeet. De doorsnede is ongeveer 12 keer zo groot als die van de aarde. Jupiter is ook heel erg zwaar, zwaarder dan alle."— Transcript van de presentatie:

1 Jupiter

2 Jupiter is de grootste planeet. De doorsnede is ongeveer 12 keer zo groot als die van de aarde. Jupiter is ook heel erg zwaar, zwaarder dan alle planeten samen.

3 Jupiter heeft 16 manen de 4 bekendste manen zijn: Io (links onder) Europa ( bovenin) Ganymedes (links boven) Calisto (rechts boven)

4 Maan Io Maan Io is ontdekt in 1610. Er zijn actieve vulkanen De rookpluimen kunnen wel een hoogte bereiken van 100 km.

5 Maan Europa Ontdekt in 1610 Bestaat uit enorme ijsvelden die telkens smelten en dichtvriezen.

6 Maan Ganymedes Ontdekt in 1610 Grootste maan van ons zonnestelsel Oppervlakte bestaat uit kraters, groeven en slenken en lichte gebieden.

7 Maan Callisto Ontdekt in 1610 Diep bevroren maan Veel inslagkraters Inslagkrater = overblijfsel van een meteoriet

8 Gasplaneet Je kunt er niet landen want het oppervlak is niet hard. Alleen de kern is van steen/ijs.

9 Jupiter is vanaf de aarde een afgeplatte bol. Dat komt omdat de planeet in iets minder dan 10 uur om zijn as draait (een dag). Eenmaal om de zon draait de planeet in bijna 12 jaar (een jaar).

10 Rode vlek Dit is een permanent hogedruk gebied. Al honderden jaren in de atmosfeer van Jupiter. Hogedruk gebied = een gebied waar de lucht daalt. De lucht drukt harder op de aarde. In een hogedrukgebied is het mooi weer. Dit komt omdat de lucht meer waterdamp kan vasthouden. Het regent dus minder. http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/2006 0209_hogedruk01

11 BRONNEN: BRONNEN: Boek: een reis door het heelal www.sterrenkunde.nl www.sterrenkids.nl www.wikikids.nl www.sterrenkunde.nl www.sterrenkids.nl www.wikikids.nl JUPITER DIT WAS DE VIJFDE PLANEET VANAF DE ZON JUPITER


Download ppt "Jupiter. Jupiter is de grootste planeet. De doorsnede is ongeveer 12 keer zo groot als die van de aarde. Jupiter is ook heel erg zwaar, zwaarder dan alle."

Verwante presentaties


Ads door Google