De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En."— Transcript van de presentatie:

1 Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En terwijl de ene kruik al het water bijhield van aan de bron tot in het dorp, verloor de andere onderweg de helft van haar inhoud. Dit duurde ongeveer twee jaar en de drager leverde dus elke tocht slechts anderhalve kruik water in de plaats van twee.

2 De perfecte kruik was fier want zij deed haar job zonder te falen.
Maar de beschadigde kruik was depressief want zij wist dat zij maar de helft deed van wat er van haar verwacht werd.

3 Op een dag zei de gebarsten kruik aan de drager toen hij haar vulde aan de bron :
Ik voel me slecht, ik wil me verontschuldigen. De waterdrager vroeg haar waarom. Ik kan maar de helft van mijn water leveren omwille van die barst waardoor de andere helft verloren gaat. Jij doet zoveel moeite, maar door mijn fout kan jij niet volledig doen wat er van jou verwacht wordt.

4 De kruikendrager raakte hierdoor ontroerd en antwoordde :
Denk er niet meer aan en kijk, terwijl we naar huis gaan, eens naar de mooie bloemen die langs de weg groeien. Onderweg zag de oude kruik zeer veel mooie bloemen die schitterden in de zon.Dat monterde haar wat op. Toch voelde zij zich nog steeds schuldig omdat ze, eens terug in het dorp, weer de helft van haar lading verloren was.

5 Dan zei de waterdrager aan de gebarsten kruik :
Heb je al gemerkt hoeveel mooie bloemen er langs jouw kant groeien, terwijl er bijna geen langs de andere kant van de weg staan ? Ik heb altijd geweten dat je water verloor, maar ik kon daar mee leven. Langs jouw kant heb ik immers bloemen gezaaid, en jij hebt ze bij elke tocht water gegeven. Zonder jou had ik dus nooit zulke mooie bloemen gehad.

6 Moraal van het verhaal Sommigen onder ons zijn verzwakt door de ouderdom, anderen blinken niet uit inzake intelligentie, nog anderen voelen zich te klein, te groot, te dik, te mager. Maar het zijn juist die onvolmaaktheden die onze maatschappij zo rijk, gevarieerd en interessant maken. Wij hebben allen wel een paar barsten, letsels of onvolmaaktheden en zijn daardoor te vergelijken met de beschadigde kruik.

7 Zonder hen zou het leven het leven niet zijn !
We moeten de anderen aanvaarden zoals ze zijn en trachten het goede in hen te ontdekken. Er zijn aan iedereen positieve kanten te vinden. Er schuilt dus ook veel goeds in jou. Vergeet niet te denken aan al die verschillende mensen die jou dagelijks omringen ! Zonder hen zou het leven het leven niet zijn !

8 Een voorspoedig en gezond 2006 !
Zalig Kerstfeest ! en… Een voorspoedig en gezond 2006 ! Martin, Annie, Nancy en Vicky Acke-Cleemput Leegstraat 156A 9060 Zelzate


Download ppt "Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En."

Verwante presentaties


Ads door Google