De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Titanic !!......

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Titanic !!......"— Transcript van de presentatie:

1 De Titanic !!.....

2 De informatie van titanic
Was een brits passagiersschip Op zijn eerste reis van Southampton naar New-York kwam het in aanvaring met een ijsberg. Het zonk na amper 3 uur. Van de passagiers vonden er 1522 de dood. Het hoogste aantal bij een scheepramp bij het vertrek dacht men dat de titanic onzinkbaar was.

3 Wat is het? Een luxeschip dat verging op zijn eerste reis.
Het grootste schip ter wereld 269,04 meter lang 28,19 meter breed 56 meter hoog

4 Hoe zag het eruit? Het grootste gedeelte was voor de eerste klas. Ze hadden een squashhal, zwembad, fitnessruimte, rooksalon, bibliotheek, café en een relaxruimte. Naast een eigen eetzaal beschikte de eerste klasse ook over een à la carte restaurant. Het schip had in de eerste klasse en indrukwekkende trappenhuis en drie liften.

5 De tweede klasse had minder ruimte maar ook een grote zit en rookruimte en een bibliotheek.
Ze konden ook beschikken over een eigen lift. De derde klasse had alleen een zit en rookruimte en een open ruimte in de boeg. De eetzaal was onderaan diep in het schip en was onder verdeeld met waterdichte schotten.

6 Wat is er gebeurt ??? Op 14 april 1912 rond 23:40 luidde frederick fleet, de matroos in het kraaiennest driemaal de alarmbel en riep: ‘ijsberg vooruit’ maar de afstand was te klein om uit te wijken. Op volle snelheid botste de titanic op de ijsberg. Om kwart voor 1, een uur na de botsing gaf de kapitein bevel tot verlaten van het schip. De eerste reddingsboot werd te water gelaten. De regel was vrouwen en kinderen eerst maar vooral telde het uit welke klasse je kwam. Er was een officier die geen mannen toe liet in de boten waardoor de boten niet helemaal vol zaten. Er waren wel voldoende reddingsvesten aan boord maar niet genoeg reddingsboten. Het orkest speelde op het dek om te voorkomen dat er paniek zou uitbarsten.

7 De laatste reddingsboot die met succes te water is gelaten

8 Zo ligt ze er nu bij diep in de zee !

9 Einde !.

10 Zijn er nog vragen ?


Download ppt "De Titanic !!......"

Verwante presentaties


Ads door Google