De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een kaart voor topondernemers

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een kaart voor topondernemers"— Transcript van de presentatie:

1 Een kaart voor topondernemers
China Een kaart voor topondernemers

2 het chineese keiserrijk
China als keizerrijk China was 4000 jaar geleden al een keizerrijk. In al die tijd zijn er natuurlijk veel keizers geweest. De ene keizer was geliefd bij het volk, de andere niet. De ene keizer was een wijze man, de andere een domkop. Sommige keizers hielden van oorlogvoeren, sommige van feesten. De eerste keizer Zheng was leider van de Qin-soldaten (Qin spreek je uit als Tsjin). De Qin-soldaten hadden jaren gevochten om van alle koninkrijkjes één land maken. Keizer Zheng noemde zich Qin-keizer. De naam China komt van het word Qin. In de laatste 250 jaar van het Chinese keizerrijk zaten de Mantsjoes op de troon. Dat waren geen echte Chinezen, ze kwamen van de andere kant van de Chinese Muur. Ze hadden veel bewondering voor de Chinese cultuur, maar ze waren ook een beetje ouderwets. Ze hielden niet van verandering. Maar andere landen ontwikkelden zich verder (bijvoorbeeld Engeland, Frankrijk, Rusland en Japan). China begon een beetje achter te lopen. En die andere landen begonnen China een beetje uit te dagen. Ze wilden handeldrijven met de Chinezen: kopen en verkopen. Maar daar wilden de Chinese keizers niks van weten. In 1893 kreeg Engeland ruzie met China. Ze voerden kort oorlog, en de Chinezen verloren. Daarna lukte het China niet meer om andere landen op een afstand te houden. Ondertussen waren er ook Chinezen die genoeg hadden van het keizerrijk: bijna 90 jaar geleden (in 1912) werd China een republiek.

3 barbaren Het woord barbaar betekent onbeschaafd/onderontwikkeld persoon en komt van het Griekse Barbaros, Barbarikon, Dit volk werd vroeger dan ook barbaren genoemd, die woonden in Barbarije, in de landen Algerije, Tunesië, Marokko en Libië.

4 De grote leider Mao Zedong
De grote leider Mao Zedong veroverde het Chineese keizerrijk. De Volkspartij verjoeg de Communisten al snel naar het zuiden van China. De communisten ontsnapten echter met een snelle Mars in Ze liepen een jaar en toen waren ze 9600 km verder naar het oosten. Onderweg waren er heel veel mensen doodgegaan. Mao Zedong was intussen de leider van de communisten geworden. Terwijl hier de Tweede Wereldoorlog bezig was, vocht China met de V.S. en Engeland weer tegen Japan. Dit keer wonnen ze. Na de oorlog was nog steeds de Volkspartij aan de macht. In 1949 werd deze echter verslagen door de communisten en op 1 oktober 1949 werd de Volksrepubliek van China gevestigd. 1 oktober is nu nog steeds een nationale feestdag in China.

5 Even een leerzaam filmpje! (-_-)
de tempels Even een leerzaam filmpje! (-_-)

6 De taal

7 Animatie plaatjes

8 De kolenmijnen China is financieel goed door de kolenmijnen, de mensen werkten heel hard. Maar er is ook veel gevaar bij als er kolengas ontsnapt en er komt vuur bij dan explodeert de mijn.

9 Yuan Yuan is het geld wat ze in China betalen je kunt er alles mee kopen.


Download ppt "Een kaart voor topondernemers"

Verwante presentaties


Ads door Google