De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

winst, warmte en comfort

Verwante presentaties


Presentatie over: "winst, warmte en comfort"— Transcript van de presentatie:

1 winst, warmte en comfort

2 Energiedak®: een waterdichte en voordelige oplossing voor duurzame energie Energiedak® maakt van uw dak een energiebron Het Energiedak® is een uiterst innovatief en duurzaam systeem waarmee u én het milieu optimaal profiteren van de energie die de zon ons schenkt. Energiedak®: het principe is eenvoudig Een dak warmt gedurende de dag op door zonnestraling en koelt ’s nachts weer af. Met Energiedak® kunt u deze duurzame energie op een uitgekiende manier ‘oogsten’, opslaan en op een later moment hergebruiken. En: Het dak blijft waterdicht , als vanouds!

3 HOE HET IN 1998 BEGON

4 Gedegen onderzoek Numerieke optimalisatie van een Energiedak® Inzichtelijk maken van de warmte- of koude stromen en bepaling van drukverliezen. Vaststellen van thermische en hydrauliche optima en dimensies. Vaststellen van de warmte afgifte / opname. Advisering Meetopstellingen. Bepalen van de dimensies en meetingspunten in een testopstelling voor een Energiedak®. Vaststellen faseverschuiving en respondstijd ten behoeve van optimale inpassing. Theoretische Warmteoverdrachtscoëfficient bij het Daken. Onderzoek naar de gedwongen convectieve warmteoverdacht door wisselnde windsnelheid en wervelingen alsmede onderzoek naar tegenstraling als waarde voor de achtergrondtemperatuur van de hemelkoepel. Optimalisatie van Volumestromen in een Meetopstelling. Onderzoek naar de benodigde en de optimale volumeflow in de testopstelling van het Energiedak®. Bepaling van de optimale buislengte en optimaal antivries- middel. Advisering van een rekenmodel voor een Energiedak®. Vaststellinf EPC-reductie voor een referentiewoning. Bepalen rekenmodel voor diverse toepassingen van het Energiedak®.

5 Principe van het Energiedak®
Opwarmen overdag

6 Principe van het Energiedak®
Terugkoelen tijdens de nachtelijke uren

7 WAT NIET KAN: Het Energiedak® direct aansluiten op de CV-installatie als verwarming.

8 DE WARMTEPOMP

9 Werking van een warmtepomp
C.O.P. van 5 = met 1 deel elektrische energie worden 5 delen thermische energie opgewekt

10 Koeling (maar dan anders)

11 Verwarmen (maar dan anders)

12 Eenvoudige toepassing…

13 Of ietsje ingewikkelder …

14 Beproefde onderdelen, bewezen techniek.
Duurzame energie-oogst en hergebruik. Waterdicht en onzichtbaar.

15 Regelsysteem voor optimale performance
Het Energiedak® levert warmte en koude -energie Thermische energie moet op een correcte manier worden ingezet, zonder transport- of opslag verliezen Optimale benutting van warmte-energie door integraal regelsysteem. Directe feed-in van warmte in installatie zonder tussenopslag Opslag van warmte in korte termijn buffer Opslag van warmte in bron (regeneratie/opslag)

16 Regelsysteem voor optimale performance
Integrale regeling optimaliseert afname van warmte of koude Sturing van het Energiedak® voor opwekken van warmte- of koude energie Optimale fine-tuning van Energiedak® en installatie Optimaal comfort – Laag energieverbruik

17 ServiceUnit - plaatsing op het hoogste punt - 1 st. per 100 m2 dakvlak
- géén bouwkundige voorziening - afm. dagmaat 80 x 80 cm.

18 Bewezen praktijk: Eindhoven Christiaan Huygens College

19 Detail uit het Energiedak®-ontwerp

20 Energiedak®Plus Additionele dunne film PV modules Toename van energieopbrengst gem. ca. 20 % door verlaging van de oppervlakte temperatuur van het dak.

21 Beperking CO2-uitstoot met 65 kg / m2 / jr.
De totale uitstoot van broeikasgassen in 2009 ligt bijna 6% procent onder het niveau van het basisjaar van het Kyoto Protocol. De uitstoot in 2009 is circa 3% lager dan in Dit komt vooral door de economische crisis. De gepresenteerde emissiecijfers voor 2009 zijn nog gebaseerd op voorlopige energie- en productiestatistieken van het CBS.

22 Meer informatie ? of bel 040 –


Download ppt "winst, warmte en comfort"

Verwante presentaties


Ads door Google