De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber."— Transcript van de presentatie:

1

2 Gary

3 Klikken aub…

4

5 Sint Pieter gezien over de Tiber

6 Piazza Venezia

7 Rome (Roma in het Italiaans) is de hoofdstad van Italië. Het is gelegen aan de Tiber, in de regio Lazio in Midden-Somalië en 22 km van de Tyrrheense Zee. Met 2718768 inwoners op 1285 vierkante kilometer (4.253.450 inwoners met voorsteden), Rome is de stad met de grootste bevolking en de grootste stad in Italië (bijna 8 maal de grootte van Parijs), en haar voorsteden, is echter minder dan die van Milaan en Napels. Rome was in de oude Romeinse tijd de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Het was toen vaak Urbs ("stad" bij uitstek). Soms ook wel "de stad van de zeven heuvels" (Aventijn Caelius, Capitol, Esquilijn, Palatijn, Quirinaal en Viminal).

8 Le Tibre De Tiber

9 Sint-Pieter

10

11

12 Rome is ook de hoofdplaats van de regio Lazio en de provincie van Rome. Op haar blazoen zijn de officiële kleuren, goud en karmozijn, en de initialen SPQR. Deze dateren uit het oude Rome en het staat voor: Senatus Populus que Romanus. Wat betekent: "De Senaat en het Romeinse volk" Rome heeft twee eigen feestdagen, 21 april (de verjaardag van de stichting van de stad in 753 v. Chr.), en 29 juni (de verjaardag van de martelaren van de apostelen Peter en Paulus, patroonheiligen de stad). Op haar blazoen zijn de officiële kleuren, goud en karmozijn, en de initialen SPQR. Deze dateren uit het oude Rome en het staat voor: Senatus Populus que Romanus. Wat betekent: "De Senaat en het Romeinse volk" Rome heeft twee eigen feestdagen, 21 april (de verjaardag van de stichting van de stad in 753 v. Chr.), en 29 juni (de verjaardag van de martelaren van de apostelen Peter en Paulus, patroonheiligen de stad). Er zijn ook vele spreekwoorden die verwijzen naar Rome, waaronder "In Rome moet je rijden als een Romeinse." Alle wegen leiden naar Rome." En "Rome werd niet in een dag gebouwd." Er zijn ook vele spreekwoorden die verwijzen naar Rome, waaronder "In Rome moet je rijden als een Romeinse." Alle wegen leiden naar Rome." En "Rome werd niet in een dag gebouwd."

13

14

15

16 Vaticaans museum

17

18

19

20

21 Rome ligt in de regio Lazio in Midden-Italië, aan de samenvloeiing van de Tiber en Aniene. Het centrum ligt ongeveer 24 kilometer van de Tyrreense Zee kust, maar het gemeentelijk grondgebied strekt zich uit tot de laatste, in het bijzonder bij Ostia. De hoogte varieert van 13 meter boven de zeespiegel (in Piazza del Popolo) tot 120 meter. Het historische centrum van Rome wordt gedomineerd door de zeven heuvels: Capitool, Palatijn, Viminale, Quirinaal, Esquilijn, Caelius en Aventijn. De Tiber loopt door de stad naar het zuiden. Het omvat het Tiber eiland. De oude stad werd omringd door muren die de Aureliaanse Muur genoemd werd, een omheining gebouwd door Aurelianus in 270 om de buurten die zich had ontwikkeld buiten de Servische muur te beschermen. Dit deel van Rome omvat ongeveer 4% van de oppervlakte van de moderne stad en is verdeeld in 22 Rioni. Ondanks de ogenschijnlijke kleinheid, heeft het oude centrum ongeveer 300 hotels, meer dan 200 paleizen, 300 kerken, acht parken, belangrijke monumenten, overheidsinstellingen en duizenden winkels, kantoren, bars en restaurants. Het historische centrum van Rome wordt gedomineerd door de zeven heuvels: Capitool, Palatijn, Viminale, Quirinaal, Esquilijn, Caelius en Aventijn. De Tiber loopt door de stad naar het zuiden. Het omvat het Tiber eiland. De oude stad werd omringd door muren die de Aureliaanse Muur genoemd werd, een omheining gebouwd door Aurelianus in 270 om de buurten die zich had ontwikkeld buiten de Servische muur te beschermen. Dit deel van Rome omvat ongeveer 4% van de oppervlakte van de moderne stad en is verdeeld in 22 Rioni. Ondanks de ogenschijnlijke kleinheid, heeft het oude centrum ongeveer 300 hotels, meer dan 200 paleizen, 300 kerken, acht parken, belangrijke monumenten, overheidsinstellingen en duizenden winkels, kantoren, bars en restaurants.

22 Castel San Angelo

23 Hoofd Galerij

24

25 Spaanse trappen

26

27

28

29

30

31 Sixtijnse Kapel

32

33

34

35 Sint Ignatius

36

37 Gary


Download ppt "Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber."

Verwante presentaties


Ads door Google