De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Cols 1999 (Lloret De Mar). Zaterdag 10/07/99 Om 21u vertrokken we bij Freek na een bakje koffie en enkele preventieve pisstops.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Cols 1999 (Lloret De Mar). Zaterdag 10/07/99 Om 21u vertrokken we bij Freek na een bakje koffie en enkele preventieve pisstops."— Transcript van de presentatie:

1 Cols 1999 (Lloret De Mar)

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13 Zaterdag 10/07/99 Om 21u vertrokken we bij Freek na een bakje koffie en enkele preventieve pisstops. Freek reed, ‘onze stoere menner van het stalen ros’, bracht ons feilloos tot in Luxemburg waar we onze ‘trucker’ voltankten. Daarna nam Jan de bestuurdersrol over voor de volgende 3 uren. De anderen knapten ondertussen een uiltje of zongen met Urbanus mee. De klassieke muziek bracht iedereen in uiltjes knap stemming waarna Stefaan de rol overnam. Eventjes werd de juiste weg gemist (het was niet de schuld van Gerrit (want die sliep)). En nog minder van de copiloot ‘de Jorre’ die ons terug op het juiste pad bracht.

14 Camping in Valloire

15 Na een marathonprestatie van onze chauffeur strekten we via enkele snedige sprintjes de benen. Na lang, lang, heel lang zoeken vonden we de noodzakelijke naft (diesel) om het eindstation te bereiken. Freek nam terug over en bracht ons (moeizaam wegens de steile helling) tot de top van de Télégraphe (1 ste categorie). Na de verorbering van een pizza kropen we in onze nest. Bij het ochtendgloren (iets daarna) trokken we onze koersbroek aan, vulden we onze drinkbus (ev. aangelengd met maltodextrine) en kozen we op aanraden van Freek voor een inloopklim. Deze inloper bleek de Col de Croix de Fer. Een klimmetje van een 30-tal kilometer.

16

17

18

19

20 Freek trok kop, werd onmiddellijk de eerste aanvaller van de dag. Daarachter volgde op enige afstand een toen nog strijdlustige Bernard en wat verder het peloton der favorieten. Na een eerste pis- en vulstop (door Gerrit overgeslagen) bleef nog 1 aanvaller over, de onvermoeibare Freek, tevens de gele trui. We bevinden ons nu op het minder steile gedeelte. De situatie: Freek met +_ 8’ voorsprong; het peloton en Bernard voor wie het “te traag” gaat. Na de tweede pis- en strekstop begint de klim zijn tol te eisen: Stefaan loopt een knieblessure op en de Jorre krijgt een kleine inzinking. Uiteindelijk bereikt toch iedereen de top, Bernard het dorpje vlak ervoor.

21 Na de inwendige mens wat versterkt te hebben wordt de afdaling ingezet. Jan Wets, de spectakelrijkste daler, mist een bocht en belandt in de bosjes 2 meter lager. De krak die Stefaan hoorde was waarschijnlijk van het voorwiel. Niets aan de hand evenwel, sterke Jan was nog intact.

22 Dag 3: beklimming Galibier

23 Tourkaravaan op Galibier

24

25

26

27 ludo

28

29 Dag 5: beklimming Tourmalet

30

31 Dag 6: beklimming Soulor, Aubisque Na een stevig ontbijt vertrokken we met de Keddy naar de voet van de Soulor. Rustige klim, vooral steil op het einde. Kettingproblemen voor Gerrit en zadelprobleem voor Jakke. Boven gekomen dronken we er ene. Korte afdaling, te kort volgens Freek want hij verkoos de afdaling van 8,5 km naar Arbéast. Gelukkig werd hij hierop attent gemaakt door een attente Bogaerts. Allen op de juiste weg werd door iedereen vlot (ook door de Jorre) de top van de Aubisque behaald. Gerrit en Stefaan deden nog een korte, maar stevige wandeling.

32

33

34

35 Dan afdalen, nieuw probleem: het achterwiel van Freek blokkeert door een losgekomen broek. Resultaat: 50m slipspoor en een juist niet ontplofte band. Eten kopen + terug naar de camping + verorbering van enkele hoogkoolhydraatrijke voedingstoffen; genoeg om ev. opnieuw de Tourmalet aan te vatten. Bernard die ondertussen zijn tekentalent omgezet had verkoos ook eventjes de beentjes te strekken en een duikje te nemen in een plaatselijk riviertje. Voor of na de vismaaltijd werd tenslotte nog genoten van een ideale douche. Daarna werd de oorlog tegen de vliegjes met de anti- antistinkvoetenspuitbus voortgezet.

36 Zaterdag 17/07 Afreis naar Lloret De Mar via Andorra - vertrek bij het eerste ochtendgloren ( 8u) naar Andorra met Freek aan het stuur. - Grens  14u; Bernard en Gerrit doen de lange afdaling met de fiets; wel een beetje wind; deze keer niet afkomstig van de (Fane) Jorre. -  19u vertrek uit de striemende regen; Gerrit reed na drank, zonnebrillen, voetbaltruitjes en een pulletje (Freek) gekocht te hebben. - Urbanuskennis wordt uitgebreid.

37 - Na eetstop neemt Joris over; aankomst bergop veroorzaakte lichtelijke hilariteit op een kruispunt. - Enkele parkings werden verkend; Joris gaf een autorondleiding ten berde (dus bracht). Nog ene pakken (twee voor Jakke en Fane); een paar paletten zoeken en maffen.

38 Camping Lloret

39

40

41 De tandenborstel-jive

42

43 Zondag 18/07 - camping gevonden - pisje, plasje en wasje - het zwembad gevonden  er werden stevige waterpolomatchen en zwemwedstrijden beslecht door allen, behalve door Freek die de wonden likte van een onvoorzichtig zonmanoeuvre enige dagen voorheen op de top van de Tourmalet. - Jorre en Jakke deden avondtraining voetbal, anderen komen tot rust. - Wat gebeurt er ’s avonds? Het antwoord komt morgen door reporter Gerrit.

44 Camping Tucan in Lloret de Mar

45

46

47 Joris met enkele danspasjes

48 - Gerrit en Fane aten spaghetti, anderen paëlla, nagerecht chips. - Ceymeulen likt nog steeds de wonden, want hij moet nog steeds after-sun gebruiken. Vruchteloze pogingen om achter de leeftijd van Duitse meisjes te komen.

49

50

51

52

53 Top 10. Jakke ravijn. Waskom (Gerrit, Fane, Jakke, Bernard). Bijna verkiezing Jorre. Interview Duitsers. Afdaling Freek. Versiertruk Jorre. Lachen van de para. De wachtende Bernard aan de Keddy voor 6u. Slipper Freek. Veelvuldig McDonalds bezoek

54


Download ppt "Cols 1999 (Lloret De Mar). Zaterdag 10/07/99 Om 21u vertrokken we bij Freek na een bakje koffie en enkele preventieve pisstops."

Verwante presentaties


Ads door Google