De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE WARE GESCHIEDENIS VAN DE TWEE TENOREN

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE WARE GESCHIEDENIS VAN DE TWEE TENOREN"— Transcript van de presentatie:

1 DE WARE GESCHIEDENIS VAN DE TWEE TENOREN
( Steeds klikken )

2 Dit is een geschiedenis die weinig mensen kennen…
Het gaat over twee van de drie beste tenoren : LUCIANO PAVAROTTI , PLACIDO DOMINGO en JOSÉ CARRERAS , die de hele wereld ontroerden toen ze samenzongen. Er bestaat een grote rivaliteit tussen de Catalanen en de Madrilenen. De Catalanen vechten voor onafhankelijkheid in een Spanje dat gedomineerd wordt door Madrid En…Placido Domingo is Madrileen en José Carreras is Catalaan. En ze werden vijanden om politieke redenen. Ze werden in heel de wereld gevraagd, maar beiden lieten ze in hun contracten zetten dat ze enkel zouden zingen als de andere niet uitgenodigd werd.

3 In 1987 ontmoette Carreras een veel ergere vijand dan Domingo
In 1987 ontmoette Carreras een veel ergere vijand dan Domingo. Hij kreeg LEUKEMIE ! Zijn gevecht tegen de kanker was zeer moeilijk. Hij kreeg een transplantatie van beendermerg en vele bloedtransfusies, waarvoor hij maandelijks naar de U.S.A. moest. Al bezat hij een redelijk groot fortuin, door de hoge kosten van de reizen en de behandeling op zich verdween dit als sneeuw voor de zon. Financieel uitgeput ontdekte hij een stichting in Madrid die tot doel had mensen met leukemie geldelijk te steunen.

4 Dank zij de hulp van de stichting Hermosa overwon hij zijn ziekte en keerde hij terug naar het lied.
Hij bereikte weer de top en maakte terug fortuin. En dan probeerde hij de rangen van de stichting Hermosa te vervoegen. Bij het lezen van de wettelijke papieren ontdekte hij dat de stichter, de president en de bijzonderste geldschieter van de stichting niemand minder was dan PLACIDO DOMINGO ! Later ontdekte hij dat Placido deze organisatie speciaal had gesticht om hem te helpen met zijn behandeling, maar verkozen had anoniem te blijven om hem niet te vernederen door hulp te aanvaarden van zijn “vijand”. Maar het meest ontroerende is het verhaal van hun volgende ontmoeting …

5 Tijdens een optreden van Placido in Madrid onderbrak Carreras het concert en knielde aan de voeten van Placido, vroeg nederig om verontschuldiging en dankte hem in het openbaar. Placido hielp hem rechtstaan en begon met een warme omhelzing een grote vriendschap. Tijdens een interview vroeg een journalist aan Placido waarom hij juist op dat moment de vereniging Hermosa had gesticht, alhoewel ze toen “ vijanden “ en rivalen waren. Zijn antwoord was kort en definitief : “Wij konden ons niet veroorloven een stem van zulke kwaliteit te verliezen…”

6 ZIE JE NOG EENS EEN VALLENDE STER BEWAAR ZE DAN IN UW HART
DIT IS EEN GESCHIEDENIS VAN MENSELIJKHEID EN MOET ONS TOT VOORBEELD DIENEN… ZIE JE NOG EENS EEN VALLENDE STER BEWAAR ZE DAN IN UW HART WANT ZE IS VAN IEMAND DIE ZIJN ZIEL AAN IEMAND ANDERS SCHENKT


Download ppt "DE WARE GESCHIEDENIS VAN DE TWEE TENOREN"

Verwante presentaties


Ads door Google