De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1941 Japanse aanval Japanse aanval op grote Amerikaanse marinebasis (Pearl Harbor) Waarom? Om de Amerikaanse vloot uit te schakelen Zodat ze ongestraft.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1941 Japanse aanval Japanse aanval op grote Amerikaanse marinebasis (Pearl Harbor) Waarom? Om de Amerikaanse vloot uit te schakelen Zodat ze ongestraft."— Transcript van de presentatie:

1 1941 Japanse aanval Japanse aanval op grote Amerikaanse marinebasis (Pearl Harbor) Waarom? Om de Amerikaanse vloot uit te schakelen Zodat ze ongestraft Azië konden binnenvallen voor grondstoffen Zodat ze ongestraft de Europese koloniën in Azië konden aanvallen. Gevolg: Amerika verklaart Japan de oorlog Amerikaanse werkloosheid wordt opgelost doordat er banen komen in de wapenfabrieken.

2 Pearl Harbor

3 Pearl Harbor

4 1942 Amerika in de oorlog Dankzij de hulp van de Amerikanen verloren de Duitsers de oorlog. Duitsland verdreven uit Rusland, Egypte en de oceaan. Reactie: - Duitsland maakt grote verdedigingen aan de kust van West-Europa. Ze wilden het land dat ze hadden verovert beschermen tegen de tegenaanval van hun vijanden.

5 1944 D-Day D-Day was de dag waarop de geallieerden massaal de Duitse gebieden aanvielen. Dit begon bij de bestorming van de West-Europese stranden die door de Duitsers werden verdedigt, zoals Normandië. Duitsland van twee kanten aangevallen: Russen in het oosten en andere geallieerden in het westen gaven de Duitsers zich over en Hitler pleegde zelfmoord.

6 D-Day

7 D-Day

8 1945 Oorlog in Azië Oorlog tegen Japan gaat door. Japanse eilanden worden veroverd maar Japan zelf niet. Amerika had geen zin in een aanval op Japan. D-Day had namelijk honderdduizenden levens gekost. Nieuwe aanvalsstrategie: Atoombommen Bommen op Hiroshima en Nagasaki - Japan geeft zich over

9 Atoombom Sloopt gebouwen, verdampt mensen, zorgt voor een radioactieve wolk (=dodelijk)

10

11 Oorzaken en Gevolgen Aanval Japan = …………..

12 Aanval Japan = Oorlogsverklaring Amerika
= Oorlogsverklaring Hitler aan Amerika = Amerika mengt zich in WO2 = D-day en atoombom = Geallieerden winnen WO2


Download ppt "1941 Japanse aanval Japanse aanval op grote Amerikaanse marinebasis (Pearl Harbor) Waarom? Om de Amerikaanse vloot uit te schakelen Zodat ze ongestraft."

Verwante presentaties


Ads door Google