De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stoffen die je bij een practicum gebruikt noem je:chemicaliën. Je mag ze vrijwel nooit aanraken/proeven. Gebruik zo min mogelijk van een stof voor vaste.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stoffen die je bij een practicum gebruikt noem je:chemicaliën. Je mag ze vrijwel nooit aanraken/proeven. Gebruik zo min mogelijk van een stof voor vaste."— Transcript van de presentatie:

1

2 Stoffen die je bij een practicum gebruikt noem je:chemicaliën. Je mag ze vrijwel nooit aanraken/proeven. Gebruik zo min mogelijk van een stof voor vaste stoffen gebruik je een spatelpunt en voor vloeistof 2ml.

3 Vloeistof uit fles overschenken:houd de fles zo dat het etiket bovenaan zit.wand er loopt soms noch een druppel langs de fles de druppel mag niet op het etiket komen. Nooit aan een flesje met een stof ruiken maar houd de fles van je af en dan wuif je met je hand de geur naar je toe:snuffelen Doe nooit overgebleven chemicaliën terug in de vooradenpot.

4 In een zuurstof kast kan je schadelijke gassen of dampen afzuigen.

5 Reageerbuisborstel reageerbuisknijper Tafeltje bekerglas reageerbuisrek

6


Download ppt "Stoffen die je bij een practicum gebruikt noem je:chemicaliën. Je mag ze vrijwel nooit aanraken/proeven. Gebruik zo min mogelijk van een stof voor vaste."

Verwante presentaties


Ads door Google