De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

27 februari 2010 Een heel zware aardbeving!. 131 Teletekst za 27 feb *************************************** Doden bij zware aardbeving in Chili ***************************************

Verwante presentaties


Presentatie over: "27 februari 2010 Een heel zware aardbeving!. 131 Teletekst za 27 feb *************************************** Doden bij zware aardbeving in Chili ***************************************"— Transcript van de presentatie:

1 27 februari 2010 Een heel zware aardbeving!

2 131 Teletekst za 27 feb *************************************** Doden bij zware aardbeving in Chili *************************************** ` Chili is getroffen door een zeer zware aardbeving.Volgens de geologische dienst USGS had de beving een kracht van 8,8 op de schaal van Richter.Het epicentrum was bij Concepción,zo'n 300 kilometer van de hoofdstad Santiago. President Bachelet zegt dat er tot nu toe zes doden zijn gemeld.Lokale media noemen een aantal van zestien doden.In verschillende delen van het land is de stroom uitgevallen en zijn er meldingen van ingestorte gebouwen en bruggen. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven voor Chili en Peru.De laatste 100 jaar waren er volgens de USGS slechts vier aardbevingen krachtiger dan deze. ***************************************

3 Hier was de beving.

4 Zoveel aardbevingen gebeurden er hier sinds 1990.

5 buitenland Zware aardbeving treft Chili (Novum) - Chili is zaterdagochtend vroeg getroffen door een zeer zware aardbeving met een kracht van 8,8 op de schaal van Rigter. Eerder werd nog van een kracht van 8,3 gesproken. Het epicentrum lag in het Andesgebergte, in de buurt van een de tweede grootste stad van Chili Concepción. Ook in de hoofdstad Santiago was de schok voelbaar. Door de aardbeving trilden gebouwen in Santioago op hun grondvesten. Sommige gebouwen zijn ingestort. Over eventuele slachtoffers is nog niks bekend. Er is een tsunami-alarm afgegeven voor de kust van Chili en het noordelijke buurland Peru.

6 Na 36 uur al zoveel naschokken!


Download ppt "27 februari 2010 Een heel zware aardbeving!. 131 Teletekst za 27 feb *************************************** Doden bij zware aardbeving in Chili ***************************************"

Verwante presentaties


Ads door Google