De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

IJburg is een groot eiland. Het hoort bij Noord-Holland. Het eiland bestaat nu al 12 jaar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "IJburg is een groot eiland. Het hoort bij Noord-Holland. Het eiland bestaat nu al 12 jaar."— Transcript van de presentatie:

1 IJburg is een groot eiland. Het hoort bij Noord-Holland. Het eiland bestaat nu al 12 jaar.

2 IJburg is een woonwijk, in het oosten van de gemeente Amsterdam, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Kenmerkend aan de wijk in het IJmeer is dat deze op kunstmatige eilanden is gebouwd en een zeer rechthoekig stratenpatroon kent. IJburg is een deel van het stadsdeel Oost.

3 In 1965 ontwikkelden de architecten Van den Broek en Bakema een plan voor een stad in het IJmeer, waar wel 350.000 inwoners zouden moeten passen, vooral mensen uit Amsterdam.

4 Er zijn heel veel verschillende straten. Alle straten zijn vernoemd naar iemand die vroeger in die straat woonde. Dit zijn een paar straten: MariaAustriastraat, IJburglaan, WillyMullenskade.

5 Er wordt op IJburg heel veel rekening gehouden met sport. Er zijn in het Diemerpark voetbalvelden en hockeyvelden. Ook zijn er op IJburg tennisvelden. Hockey Tennis Voetbal

6 De BH brug is gemaakt door de Engelse architect Nicholas Grimshaw. Vele mensen noemen de brug “de BH brug” omdat de brug de vorm heeft van een BH. De echte naam is “de Heermabrug”.

7 Op IJburg zijn er natuurlijk ook scholen. Een paar scholen zijn: Het Podium, De Zuiderzee, Laterna Magica.

8 Bij welke provincie hoort IJburg? Noord-Holland Bij welk stadsdeel hoort IJburg? Stadsdeel Oost In welk jaar werd IJburg ontwikkeld? 1965 Noem de drie straten op die ik heb genoemd. MariaAustriastraat, IJburglaan, WillyMullenskade. Wat voor’n sportvelden zijn er op IJburg? Voetbalvelden, hockeyvelden en tennisvelden. Wat is de echte naam van de BH brug? De Heermabrug Noem de scholen op die ik heb genoemd. Het Podium, De Zuiderzee en Laterna Magica

9

10


Download ppt "IJburg is een groot eiland. Het hoort bij Noord-Holland. Het eiland bestaat nu al 12 jaar."

Verwante presentaties


Ads door Google