De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hare Majesteit de koningin Sinds 6 februari 1952 is ze koningin van 16 onafhankelijke staten en chef van het Commonwealth. Historisch speelt de koninklijke.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hare Majesteit de koningin Sinds 6 februari 1952 is ze koningin van 16 onafhankelijke staten en chef van het Commonwealth. Historisch speelt de koninklijke."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Hare Majesteit de koningin Sinds 6 februari 1952 is ze koningin van 16 onafhankelijke staten en chef van het Commonwealth. Historisch speelt de koninklijke familie enkel in het Verenigd Koninkrijk een echte rol.

4

5 Aankomst in het station Saint Pancras.

6 Het paleis van Buckingham Het paleis van Buckingham: omringd door een park van 12 ha. Officiële residentie van de Britse soevereinen sinds 1837.

7 De aflossing van de wacht. Heeft elke dag om 11 uur plaats.

8 Monument voor koningin Victoria voor het paleis van Buckingham. Uit het Victoriaans tijdperk stammen grootse bouwwerken. Ze was koningin van 1837 tot 1901.

9 De Admialiteitsboog: erelaan die naar het paleis van Buckingham loopt.

10 The Mall. Deze brede laan verbindt de Admiraliteitsboog met het paleis. Tijdens bezoeken van staatshoofden worden vlaggen gehesen.

11 De abdij van Westminster In de ganse wereld bekend door de televisieuitzendingen van koninklijke kroningen, huwelijken en begrafenissen.

12 Het paleis van Westminster. Zetel van het parlement.

13 Gelegen in de wijk Westminster Big Ben slaat niet op de toren, maar op het beroemde uurwerk in de toren die 106 m boven het parlement uitsteekt, met de enorme klok van 14 ton.

14 Een ruiter van de Horse Guards.

15 Het London Eye aan de Theems is een groot wiel van 135 m hoog. Het werd gebouwd in het kader van de vieringen voor het jaar 2000. In elke cabine kunnen 25 personen plaatsnemen. Het wiel draait rond in 30 minuten.

16 Piccadilly Circus. Piccadilly Circus. Het zenuwcentrum van West End.

17 Trafalgar Square De geanimeerdste wijk van Londen met haar theaters, bioscopen en nachtclubs.

18 Tower Bridge Voltooid in 1894 is dit geslaagd bouwwerk uit het Victoriaans tijdperk het symbool van de hoofdstad geworden.

19 Greenwich. Beroemd voor de nulmeridiaan (GMT). Deze denkbeeldige lijn is getrokken op het binnenplein van het observatorium.

20 Saint Paul’s Cathedral Koepel op een hoogte van 110 m. De tweede van de wereld na die van Sint Pieter in Rome.

21 British Museum Het oudste publieke museum van de wereld. Het meest bezochte monument van Londen.

22 Covent garden De oudste markt van dit type in Londen.

23 The Tower De Toren van Londen De kroonjuwelen met een onschatbare waarde worden hier tentoongesteld. Zeven raven behoren tot de beroemdste bewoners.

24 Een van de talloze pubs.

25 De taxi’s geven zich over aan de reclame. Elke taxi met beschadigde carrosserie moet in de garage blijven.

26 Albert Memorial Monument opgericht in Kensington Garden ter ere van de echtgenoot van koningin Victoria.

27 Victoria and Albert Museum Dit museum herbergt de grootste collecties decoratieve kunsten. Gesticht in 1852 en door koningin Victoria herdoopt in 1899 als herinnering aan prins Albert.

28 Natural History Museum Dit in 1881 geopende museum herbergt alle levensvormen op onze planeet alsmede de geschiedenis en de samenstelling van de Aarde.

29 Kensington Palace De helft van dit paleis wordt bewoond door leden van de koninklijke familie. Het was de laatste verblijfplaats van prinses Diana en sinds haar dood komen duizenden mensen bloemen leggen voor de hekken.

30 De wijk South Kensington met haar ambassades en consulaten. Maakt deel uit van een der chicste plaatsen van de hoofdstad.

31

32 Bij Slone Square: de wijk Chelsea.

33 Onoverkomelijke shopping in het beroemde magazijn Harrods.

34 Openbaar vervoer. Een van de drukste en belangrijkste van Europa.

35 Oude telefooncabines, nog steeds in gebruik. Men ziet er veel.

36 Wijk Chelsea Gebouw opgericht in 1905. De zetel van de Entreprise Française in Londen. De bovenste verdieping is nu een restaurant.

37 Oude brievenbussen, nog steeds in gebruik.

38 De beroemde vlooienmarkt telt meer dan duizend stands met juwelen, kunstvoorwerpen, medailles, zilverwerk, enz.… Alleen al voor de sympathieke sfeer is de markt een bezoek waard.

39

40 Laten we de voetballiefhebbers niet vergeten… een bezoekje aan het stadion van Chelsea.

41 Imagine gezongen door John Lennon


Download ppt "Hare Majesteit de koningin Sinds 6 februari 1952 is ze koningin van 16 onafhankelijke staten en chef van het Commonwealth. Historisch speelt de koninklijke."

Verwante presentaties


Ads door Google