De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inleiding en slot 4Va.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inleiding en slot 4Va."— Transcript van de presentatie:

1 Inleiding en slot 4Va

2 Mening in plaats van stelling
Ik ben dan ook van mening dat geld een te prominente rol in het profvoetbal heeft ingenomen. Geld heeft een te prominente rol in het profvoetbal ingenomen. Ik denk dat we er niets aan hoeven doen. We hoeven er niets aan te doen. Ik vind dat we dat tegen moeten gaan. Dat moeten we tegengaan. Ik vind dat de KNVB niet alleen het amateurvoetbal moet aanpakken, maar ook … De KNVB moet niet alleen amateurvoetbal aanpakken, maar ook …

3 Meerdere stellingen De media berichtten de laatste tijd vaak over het zogenaamde grote gevaar van jongeren in het verkeer. Jongeren die zo roekeloos rijden en slecht oppassen dat oudere mensen niet eens durven fietsen op het fietspad. Onzin als je het mij vraagt. Het is waar dat jongeren minder netjes rijden dan volwassenen, maar het wordt nu wel erg aangedikt. Nu wil de overheid zelfs het nieuwe plan voor rijlessen vanaf zestien en een half afschaffen. Dit slaat helemaal nergens op. Er is juist bewezen dat het een goed idee is om jongeren eerder kennis te laten maken met het verkeer onder begeleiding van een volwassene. Dus dik alles niet zo aan en geloof niet alles wat de media schrijven. Waarom? Daar zal ik nu verder op ingaan.

4 Lastige stelling Dit is mijn beeld van de afgelopen journalen. Elke keer als ik de tv aandoe, is klimaatverandering het onderwerp. Tot overmaat van ramp wordt er met slachtoffers van rampen gepraat en met talloze deskundigen die de boel proberen te verklaren. Mijn vraag is dan ook: waarom aan de hele wereld laten zien dat er klimaatveranderingen zijn en geen actie ondernemen? Ikzelf, en jij misschien ook, word ermee doodgegooid, maar niemand kan een goede oplossing bedenken om deze klimaatveranderingen te verhelpen.

5 Onduidelijke stelling
Jongeren in het verkeer, dat is een combinatie die vaak niet goed samengaat. Vaak hebben anderen, die niet weerbaar zijn tegen de soms ook nog agressieve en opgefokte jongeren, er last van. Als ouderen bijvoorbeeld willen oversteken en er komt een kleine auto aangereden met een paar broekies van achttien die niet stoppen en hard doorrijden, denk ik bij mezelf: waarom kunnen jongeren zich in het verkeer niet gedragen?

6 Mooie aandachttrekker
De laatste tijd is er steeds meer discussie over jongeren in het verkeer. Toch is laatst de leeftijd van het deelnemen aan rijles en het behalen van je rijbewijs verlaagd. Onze wereld is door de jaren heen veel veranderd. Er is een tijd geweest met een tropisch klimaat en een ijstijd. We hebben tijden gehad met veel CO2 en weinig CO2. Verschillende dieren stierven uit, waarna anderen konden voortleven. De wereld verandert dus constant.

7 Goed voorbeeld Kleine ijsbeertjes die samen met een ijsschots naar beneden vallen, hun moeder die hen nabrult. Een eenzame ijsbeer op een verlaten vlakte, die zo verzwakt is dat hij niet eens een visje kan vangen. Zij zullen allemaal sterven. De Noordpool is een van de weinige plaatsen op aarde waar je de directe gevolgen kunt zien van de huidige klimaatverandering. Die krijgt volop aandacht van de media, maar toch heeft men de ernst van de klimaatverandering nog niet door. Feit is dat het klimaat verandert en het wordt tijd om drastische maatregelen te nemen.

8 Te uitgebreide samenvatting Geen uitsmijter
Kort samengevat is de maatschappelijke stage een goede beroepsoriëntatie: zonder deze stage zullen een hoop jongeren niet weten wat ze willen studeren. De maatschappelijke stage is ook goed voor de maatschappelijke ontwikkeling: als je ziet wat jouw hulp doet voor andere mensen, voel je je geweldig. Hierdoor ben je eerder geneigd om ook na je maatschappelijk stage door te gaan met vrijwilligerswerk. Het tegenargument van de Tweede Kamer is dat de stage veel te duur is, maar de verkeerde studie kiezen en het uitsterven van vrijwilligerswerk kosten de maatschappij ook veel geld. Dus de maatschappelijk stage moet blijven.

9 Slot van een beschouwing
Kort gezegd, er zijn veel mensen voor het behoud van de maatschappelijke stage, maar zoals bij elke discussie zijn er ook een paar tegenstanders. De mensen die voor het behoud zijn, hebben als argumenten genoemd dat vrijwilligerswerk goed is voor de beroepsoriëntatie. Ook is het goed voor de maatschappelijke ontwikkeling van de jongeren. De tegenstanders komen met een financieel argument: de stage kost te veel. Maar ik vind dat je er meer voor terugkrijgt en als de overheid er uiteindelijk mee stopt, zal ze later nog meer geld kwijt zijn door het tekort aan vrijwilligers, die dan betaalde krachten moeten worden. Dus de hoge heren in Den Haag; stop met op de korte termijn denken en denk op de lange termijn!

10 Goed voorbeeld Kortom, de maatschappelijke stage is goed voor de beroepsoriëntatie. Ook voor de maatschappelijke ontwikkeling zijn deze stages uitstekend geschikt. Het tegenargument dat deze stages erg veel geld kosten, is gemakkelijk te weerleggen met de argumenten dat het kiezen van een verkeerde studie nog veel meer geld kost en dat de kans groot is dat het vrijwilligerswerk helemaal uit beeld verdwijnt, als er niet geïnvesteerd wordt in deze mogelijkheid tot het ervaren van vrijwilligerswerk. Al met al is de maatschappelijke stage een geweldig concept, dat zeker ook in de toekomst moet worden gedaan. Op die manier kunnen jongeren al vroeg echt een verschil maken!


Download ppt "Inleiding en slot 4Va."

Verwante presentaties


Ads door Google