De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is licht? Licht is een expressievorm van energie die vrijkomt door het terugspringen een atoom naar een schil met een lager energieniveau. Licht.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is licht? Licht is een expressievorm van energie die vrijkomt door het terugspringen een atoom naar een schil met een lager energieniveau. Licht."— Transcript van de presentatie:

1 Wat is licht? Licht is een expressievorm van energie die vrijkomt door het terugspringen een atoom naar een schil met een lager energieniveau. Licht is het zichtbare onderdeel van het electromagnetisch spectrum. Violet : 380 nm – 420 nm Blauw : 420 nm – 490 nm Groen : 490 nm – 575 nm Geel : 575 nm – 585 nm Oranje : 585 nm – 650 nm Rood : 650 nm – 780 nm

2 Licht en zintuigen: Licht nemen we vooral waar via onze ogen. Het licht wordt via de netvliezen en de oogzenuwen omgezet in beelden. Het vervelende van dit proces is dat wij als mens dit niet anders kunnen doen. Onze hersenen interpreteren wat onze ogen zien. Licht is ook belangrijk in onze routine: Ons lichaam stelt zich af op licht en donker. Totaal blinde mensen leven daardoor continu in ‘jetlag’. Doordat zij geen afwisseling van dag en nacht ervaren, komen de honger-,slaap- en toiletsymptomen op willekeurige momenten.

3 Licht en emoties: Licht is niet enkel belangrijk om te kunnen kijken. We nemen licht immers ook waar met ons gevoel, het buikgevoel.

4 Licht in de ruimte: Mensen in een ruimte hebben steeds de neiging om op het licht af te gaan. Ruimte wordt in onze hersenen immers geassocieerd met ruimte/buiten.

5 Licht in de natuur

6 Licht in de architectuur

7 Licht in de kunst

8 Licht en geluid: Licht prikkelt de ogen en het gemoed. Geluid prikkelt de oren en het gevoel. De bassen van een box kunnen je hele lichaam doen daveren. Een manier waarop dove mensen trachten muziek te beleven. Licht en geluid zijn 2 prikkels die elkaar zeer sterk kunnen aanvullen. Muziekoptredens, film, theater, performance,… in vele gedaantes kan de som van licht en geluid veel meer zijn dan louter een som van de delen. Omdat, door de combinatie, de emotie die ze teweeg brengen 10 keer hoger ligt.

9 Conclusie: Licht is een sterk thema om rond te werken binnen de opdracht. Omdat bij veel mensen bepaalde vormen van licht zeer sterke emoties kunnen oproepen. Zonsondergangen vind ieder men mooi ! De kunst bestaat er natuurlijk in om doordacht en gefocust met het licht om te springen. De combinatie met geluid heeft voor mij persoonlijk al meerdere malen een emotionele klik kunnen maken.


Download ppt "Wat is licht? Licht is een expressievorm van energie die vrijkomt door het terugspringen een atoom naar een schil met een lager energieniveau. Licht."

Verwante presentaties


Ads door Google