De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Abenteuer Literatur Seite 24 + 25 Jonathan, Martijn en Ruben.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Abenteuer Literatur Seite 24 + 25 Jonathan, Martijn en Ruben."— Transcript van de presentatie:

1 Abenteuer Literatur Seite 24 + 25 Jonathan, Martijn en Ruben

2 Welches Genres? Bildungsroman (psychologische roman) Bildungsroman (psychologische roman) Fabel (fabel als in de fabeltjeskrant) Fabel (fabel als in de fabeltjeskrant) Parabel (parabel) Parabel (parabel) Bürgerliche Tragödie (burgerlijke tragedie) Bürgerliche Tragödie (burgerlijke tragedie)

3 Welcher Dichter? De filosoof Immanuel Kant De filosoof Immanuel Kant Johann Cristoph Gottsched Johann Cristoph Gottsched

4 Welches Thema? Geloof Geloof

5 Das Bild Typisch schilderij over een gezin rond de tafel. Daniel Chodowiecki zit alleen om tekeningen te maken. Dat is typisch omdat hij heel veel daaraan werkte.

6 Begrippen Rationalismus: rationalisme > filosofisch denksysteem dat zich baseert op het menselijk denken Diesseitige Welterkenntnis: aardse kennis over de wereld Pietismus: Een geloofsovertuiging binnen het protestantse geloof, het volgde niet de officiële kerkleer maar vooral om de persoonlijke ervaring van het geloof.

7 Vraag 4 Dit werd gezegd door de filosoof Immanuel Kant, hij was een man die veel invloed heeft gehad op de westerse wijsheid. Letterlijk vertaald betekend het: Verlichting betekent dat de mens zijn door hemzelf veroorzaakte onmondigheid achter zich laat. Hij wilt hiermee zeggen dat je je moed moet hebben om je eigen verstand te gebruiken en niet meer door anderen te laten leiden. Aufklärung ist der Ausgang des Menschen aus seiner selbstverschuldeten unmündigkeit

8 Samenvatting (Vraag 5) De koning nodigt zijn familie uit voor een maaltijd omdat zijn zoon is geboren. Iedereen bewonderd zijn rijkdom en het voedsel. De koning zegt: ‘Wij hebben gegeten’, iemand zegt van niet en dan zegt de koning dat hij voor iedereen eet.

9 Vraag 6 Waarom is dit een typische fabel: er komen dieren in voor er komen dieren in voor je leert een les uit dit fragment (de koning heeft de meeste macht) je leert een les uit dit fragment (de koning heeft de meeste macht)


Download ppt "Abenteuer Literatur Seite 24 + 25 Jonathan, Martijn en Ruben."

Verwante presentaties


Ads door Google