De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maak een schets van je munt. Een munt is een munt als hij…- rond is ( soms 8 of 10 hoekig) - waarde aanduiding in getal - munteenheid aanduiding(euro)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maak een schets van je munt. Een munt is een munt als hij…- rond is ( soms 8 of 10 hoekig) - waarde aanduiding in getal - munteenheid aanduiding(euro)"— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Maak een schets van je munt. Een munt is een munt als hij…- rond is ( soms 8 of 10 hoekig) - waarde aanduiding in getal - munteenheid aanduiding(euro) - landaanduiding - jaartal - reliëf in rand - duidelijke rand - tekening op de munt. ingezonken of er uit stekend

4 Pak een onderlegger van karton of board en leg daarover een plastic zak zonder naden en vouwen. o Rol een flinke bal van klei ter grootte van een vuist. o Duw deze op de onderlegger naar alle kanten met je duimen en handpalmen plat. o Wanneer deze redelijk plat is rol je met een roller of fles de plak verder uit. Wissel de rolrichting. Zorg ervoor dat je een redelijk ronde plak van ongeveer 1 cm dikte overhoudt. o Leg er een bord op, doorsnede ongeveer 20 cm. o Snijd met een satéprikker de klei rondom het bord weg. o Haal het bord eraf. Je hebt nu de ronde kale munt. o Breng reliëf aan door klei weg te snijden of juist laagjes aan te brengen.

5 Maak van een ander stukje klei een klein balletje. o Druk dit weer plat en rol het met de roller of fles uit tot een dunne plak: 2 tot 3 mm dik. o Teken de vorm(en) die je wilt maken lichtjes in de klei. Snijd deze uit met een saté prikker. o Haal de klei aan de buitenkant weg. o Bepaal de plaats waar je de vorm op de grote munt wilt hebben. o Maak een saté prikker nat met water en bekras de achterkant van de vorm. Dit zocht voor een goede hechting. o Dip je vinger in het water en smeer een water op de krasjes. (Niet teveel water!) Duw dan de vorm goed vast op de munt. o Werk met spatel of satéprikker de naden dicht.

6 o Herhaal deze handeling met andere vormen. Je kan ook meerdere lagen over elkaar heen plakken. o Met je vingers kan je de vormen mooi aansmeren en nog veranderen. o Met prikkertjes en ander materiaal kan je verschillende arceringen en reliëf op je munt aanbrengen. o Als het niet bevalt smeer je het gewoon weer weg. (Gebruik hierbij geen water!)


Download ppt "Maak een schets van je munt. Een munt is een munt als hij…- rond is ( soms 8 of 10 hoekig) - waarde aanduiding in getal - munteenheid aanduiding(euro)"

Verwante presentaties


Ads door Google