De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PRAKTIJK ONDERDEEL TOEGEPASTE KUNST.

Verwante presentaties


Presentatie over: "PRAKTIJK ONDERDEEL TOEGEPASTE KUNST."— Transcript van de presentatie:

1 PRAKTIJK ONDERDEEL TOEGEPASTE KUNST

2 TOEGEPASTE KUNST: introductie
Hollands Design Thema: Gebruiksvoorwerpen Vragen: Wat is vormgeving Waar wordt er bij gebruiksproducten allemaal op gelet Wat voor nieuws heb je geleerd Wat neem je mee voor een eigen te ontwerpen product. Uitzendinggemist.nl Hollands design 12 mei 2009: Voertuigen, 20 min 19 mei 2009: Mode, 20 min

3 Stel je nu voor..... Je bent een ontwerper met een ontwerpburo en een klant (de klas) wil een multifunctioneel gebruiksvoorwerp verkopen. Jij moet de klant, over 8 weken, overtuigen dat jouw idee een goede investering is... Er zijn twee eisen voor het product: het is een gebruiksvoorwerp (Kleding, een meubelstuk, sieraad, enz..) het is multifunctioneel (mag bestaand object zijn, aangepast aan deze tijd)

4 Planning per les Wk 10: Individueel ideeën uitwerken (5 schetsen);
Wk 11: Moodboard +doelgroep uitwerken; Wk 12: Groepjes en definitieve keus object; Wk 13-16: Uitwerken van idee en reclame; Wk 17: presentatie ideeën.

5 Inhoud eind presentatie
Opdracht omschrijving Vooropgestelde eisen + Doelgroep Gekozen thema/onderwerp + motivatie  Moodboard Productomschrijving (omschrijven wat je hebt gedaan) Ontwerpuitleg Uitvoerbaarheid onderbouwing Reclame: Billboard/Poster/Slogan (idee)

6 …Productomschrijving & Ontwerpuitleg
Wat is het verschil? Productomschrijving: kaders en objecten…Wat is allemaal ontworpen, wat komt er allemaal, wat zijn de algemene locaties. Ontwerpuitleg: Totaal plaatje van productomschrijving met voorbeelden.

7 Beoordelingspunten Het is een slim (innovatief) product en duidelijk multifunctioneel. Het is mooi en goed vormgegeven. Het sluit aan op deze tijd en is goed verkoopbaar. Het is goed uit- en afgewerkt in kleur en materiaalgebruik. Er is sprake van goede samenwerking.


Download ppt "PRAKTIJK ONDERDEEL TOEGEPASTE KUNST."

Verwante presentaties


Ads door Google