De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vasten…… In de hemel is geen bier.........!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vasten…… In de hemel is geen bier.........!."— Transcript van de presentatie:

1 Vasten…… In de hemel is geen bier !

2

3

4 Spreuken 27:7 ‘Wie genoeg te eten heeft, veracht de zoetste honing, maar voor wie honger heeft is al het bittere zoet.’

5 Spreuken 27:7 ‘Wie genoeg te eten heeft, veracht de zoetste honing, maar voor wie honger heeft is al het bittere zoet.’ Luxe is relatief……..

6 Je weet pas wat honger/ziek zijn is als je het zelf hebt meegemaakt

7 kortom We raken ‘ver’-wend aan wat normaal is in ons leven
Je voelt pas tevredenheid als je EERST zonder iets hebt moeten doen Hoe kan God voor ons zorgen als we op geen enkele manier afhankelijk zijn van hem? Als er niets te zorgen valt?

8 Heiliging = ont-’aard’ing = ont-hechting
Twee manieren om te onthechten: aalmoezen geven en vasten Ze maken je lichter om zo gemakkelijker de hemel te bereiken Jes 58:6 ‘Is dit niet het vasten dat Ik verkies; misdadige ketenen losmaken, de banden van het juk ontbinden, de verdrukten bevrijden? Is het niet: je brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemensen?

9 2 manieren van vasten: Regulier = gewoonlijk
Om te ervaren wat het is om zónder te leven, om niet gehecht te raken. Daardoor leren we dingen te waarderen. Daardoor leren we dankbaar te zijn.

10 2 manieren van vasten: Speciaal
Psalm 35:13 …….bleef mijn gebed onverhoord, ik pijnigde mij door te vasten. Dit vasten heeft een doel. Door te vasten laten we zien hoe belangrijk dat doel voor ons is. Het gaat om GOD

11 Jes 58:2-10 ‘Als iets je niks mag kosten, in het waardeloos voor jou…..’

12


Download ppt "Vasten…… In de hemel is geen bier.........!."

Verwante presentaties


Ads door Google