De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gevoelig, droog, gevat en niet te voorspellen…

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gevoelig, droog, gevat en niet te voorspellen…"— Transcript van de presentatie:

1 Gevoelig, droog, gevat en niet te voorspellen…
Door: Aron Dijkstra Herman Finkers Gevoelig, droog, gevat en niet te voorspellen…

2 Gegevens Na de HBS bekend geworden met ‘Op Zwart Zangzaad’ in 1979.
Door: Aron Dijkstra Gegevens 1954. Almelo Na de HBS bekend geworden met ‘Op Zwart Zangzaad’ in 1979. Tot de jaren ‘90 superpopulair In 2002 aangekondigd dat hij zou stoppen ontwikkelde Chronische Lymfatische Leukemie In 2007 weer terug met zijn show ‘Na de Pauze’ waarin hij zijn ziekte uitvoerig, maar toch luchtig bespreekt.

3 Cabaretgenre Verhalend cabaret In totaal 10 shows gespeeld.
Door: Aron Dijkstra Verhalend cabaret In totaal 10 shows gespeeld. Herkenbaar door: zijn droge humor Zijn visuele grappen en woordgrappen Omgekeerde logica Decor speelt geen rol (behalve in zijn show ‘Klalm aan en rap een beetje’ Zijn broer, Wilfried, die hem dikwijls bijstaat. De onvoorspelbaarheid.

4 Speellijst Op Zwart Zangzaad (1979)
Door: Aron Dijkstra Speellijst Op Zwart Zangzaad (1979) De terugkeer van Joop Huizinga (1982) De Diana Ros Show (1983) EHBO is mijn lust en mijn leven (1985) Het Meisje van de Slijterij (1987) De zon gaat zinloos onder, morgen moet zij toch weer op (1990) Dat heeft zo'n jongen toch niet nodig (1992) Geen spatader veranderd (1995) Kalm aan en rap een beetje (1998) Na de pauze (2007)

5 Dagelijks leven Zeer Rooms-Katholiek Zeer actief met geloof
Door: Aron Dijkstra Zeer Rooms-Katholiek Zeer actief met geloof Heeft zijn eigen kapel aan laten bouwen in zijn kelder. Zijn gelovigheid komt niet vaak, maar soms naar voren in zijn voorstellingen (vaak ironisch en kritisch) Grote interesse voor het gregoriaans.

6 http://www.youtube.com/watch?v=8xOwrnlAavA&fe ature=related
Fragment Door: Aron Dijkstra ature=related Veel terugkerende onderwerpen: Zijn broer Almelo en het Twents Woordspelingen en kromme redeneringen

7 Dat was ‘t… Door: Aron Dijkstra


Download ppt "Gevoelig, droog, gevat en niet te voorspellen…"

Verwante presentaties


Ads door Google