De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spuitgiet producten ENG-B2-Techniek-M&P-2.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spuitgiet producten ENG-B2-Techniek-M&P-2."— Transcript van de presentatie:

1 Spuitgiet producten ENG-B2-Techniek-M&P-2

2 inhoud spuitgieten Rotatiegieten Tupperware: brooddoos
Tupperware: perenbakje Stoel Telefoonhoesje Rotatiegieten veiligheidpaaltje

3 spuitgieten Bij spuitgieten word kunststof onder hoge druk door een leiding geduwd. Door de wrijving smelt de kunststof en verdeelt het zich vervolgen netjes over de mal. Hier koelt het af en hard het uit. Als de minimaal 2 delen van de mal uit elkaar gaan blijf er een vast gevorm product over.

4 Tupperware: brooddoos
Geen lassen, of ribben. Het deksel en de bodem zijn afzonderlijk geproduceerd door middel van spuitgieten. De lossingen zitten aan de onderkant van het deksel en de onderkant van de bodem. De matrijs is een duidelijke simpele 2 delige matrijs. De 2 delen zitten bij elkaar met een scharnier uit 2 delen (aan bijde delen een stuk van het scharnier). Wel klikvinger in combinatie met een filmscharnier. om het product op en dicht te doen. Het product word niet continu zwaar belast dus er is weinig tot geen kreup. De gebruikstemperatuur is tussen buiten en kamer temperatuur.

5 Tupperware: perendoosje
Een simpel spuitgiet product in de vorm van een peer. Er zitten 2 filmscharnieren in( bijde ondertussen afgebroken) en een klikvinger om het bakje af te sluiten. De lossing zit in aan de binnenkant van het bakje. Er is wel een peerachtige structuur aangebracht op het bakje.

6 stoel Geen lassen, ribben of klikvingers. De lossingen zijn weggewerkt. De matrijs is in 2 of 3 delen. En zitten insert in om de metalen poten in schroeven. Er zitten geen scharnieren . De fuctie is geïntergreerd in de vorm, de vorm van je rug. Je zou verwachten dat de stof niet zo kruip, maar ik dennk dat de belasting op het zitvlak naar de poten geleid worden. de stoel is gemaak voor binnen, dus kamertemperatuur.

7 telefoonhoesje Geen lassen, ribben of klikvingers. De lossingen zijn weggewerkt. De matrijs is in 2 of 3 delen. En zitten insert in om de metalen poten in schroeven. Er zitten geen scharnieren . De fuctie is geïntergreerd in de vorm, de vorm van je rug. Je zou verwachten dat de stof niet zo kruip, maar ik dennk dat de belasting op het zitvlak naar de poten geleid worden. de stoel is gemaak voor binnen, dus kamertemperatuur.

8 rotatiegieten Bij rotatiegieten wordt de kunnststof poeder in een mal gedaan. De mal gaat al draaiend een oven in om de kunsstof te verwarmen. Door he verwarmen en draaien kleven de kunstofdeeltjes aan elkaar en aan de wand van de mal. Na het koelen kan het produt gelost worden uit de mal. Het product is hol. Rotatie mallen zijn goedkoper dan spuitgietmallen, maar het proces duurt langer.

9 veiligheidspaaltje Het paaltje is variabel in lengte doordat je de mal kan verlengen met een tussenstuk. Omdat het een rotatiegiet product is is het hol, het kan gevult worden met water om het geheel zwaarder te maken. De lossing en de mal zijn eenvoudig en toch bewerkelijk. er zit een insert in voor een naamplaatje en een aantal gaten met schroefdraad om verschillende ‘attachments’ in aan te brengen.

10 Mario’s feedback Sterktepunten: De informatie is kort en krachtig. De informatie voldoet aan de gevraagde punten. De plaatjes geven de product duidelijk weer. Er zit een goeie duidelijke structuur in deze presentatie. Zeker is het goed om te beschrijven wat spuitgieten en rotatiegieten is. Verbeterpunten: Er missen plaatjes van de kunststof aspecten zelf. Ook zal het wat duidelijker zijn als de verschillende aspecten zoals kunststofaspecten en specificaties worden geordend.


Download ppt "Spuitgiet producten ENG-B2-Techniek-M&P-2."

Verwante presentaties


Ads door Google