De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ronde 1: Sport. Vraag 1: Mike Tyson had honger, van wie beet hij een oor af ?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ronde 1: Sport. Vraag 1: Mike Tyson had honger, van wie beet hij een oor af ?"— Transcript van de presentatie:

1 Ronde 1: Sport

2 Vraag 1: Mike Tyson had honger, van wie beet hij een oor af ?

3 Ronde 1: Sport Vraag 1: Geef de wereldkampioenen voetbal vanaf 1982 tot en met 2002, in de juiste volgorde

4 Ronde 1: Sport Vraag 3: U krijgt van ons het profiel van een berg. U kan hem van verschillende plaatsen oprijden maar de beklimming met de start in Bédoin is de moeilijkste. Geef de naam van deze berg. >>>

5

6 Ronde 1: Sport Vraag 4: Welke is geen olympische discipline: honkbal, handbal, surfen of taekwondo ?

7 Ronde 1: Sport Vraag 5: Hoe heet de vriendin van Tom Boonen ?

8 Ronde 1: Sport Vraag 6: Wat is het huidige wereldrecord op de honderd meter sprint bij de mannen ? ( je mag er 20/100ste naast zitten)

9 Ronde 1: Sport Vraag 7: Bouldering is een discipline in de klimsport. Wat is er zo speciaal aan ?

10 Ronde 1: Sport Vraag 8: In het Olympisch schermen heeft men drie disciplines. Deze verschillen onder andere door de vorm van de wapens, de trefvlakken en de reglementen. Welke drie sportwapens worden gehanteerd?

11 Ronde 1: Sport Vraag 9: Hoelang duurt een ronde van een bokswedstrijd ?

12 Ronde 1: Sport Vraag 10: In de sport worden vaak dierennamen aan ploegen en spelers gegeven. Zo heb je in de Belgische voetbalcompetitie de buffalo’s van AA Gent, de ratten van Germinal-Beerschot en de kanaries van Sint-Truiden. Ook twee Waalse eerste klassers, namelijk La Louvière en Charleroi, hebben een dier als toenaam. Welke dieren zijn dat?

13 Ronde 1: Sport Oplossingen

14 Ronde 2: Strips

15 Vraag 1: In elke strip duikt wel ergens een professor op. Kent u de volgende vier ? >>>

16

17 Ronde 2: Strips Vraag 2: De meeste stripfiguren hebben altijd hetzelfde aan. Geef voor iedere pijl de juiste kleur. (U hoeft geen rekening te houden met eventuele zweetvlekken) >>>

18

19 Ronde 2: Strips Vraag 3: Biebel, Suske en Wiske, Jommeke, Asterix,... Deze stripfiguren zijn wellicht bij iedereen bekend. Te gemakkelijk om te vragen dus. Maar kent u ook de hoofdpersonages die u nu te zien krijgt? Zet bij elke stripheld de juiste naam. >>>

20

21 Ronde 2: Strips Vraag 4: De legendarische Ford-T zal u wellicht niet onbekend zijn. U krijgt van ons twee versies te zien, aan u om de eigenaars ervan te geven. >>>

22 12

23 Ronde 2: Strips Vraag 5: Je krijgt enkele stripfiguren. Zet bij elk plaatje de geestelijke vader. >>>

24 123 45 A. Pom B. Ikke C. Jean-Pol D. Marc Sleen E. Willy Vandersteen

25 Ronde 2: Strips Vraag 6: Geef de titel van volgende strip ? >>>

26

27 Ronde 2: Strips Vraag 7: Geef de titel van volgende strip ? >>>

28

29 Ronde 2: Strips Vraag 8: Geef de titel van volgende strip ? >>>

30

31 Ronde 2: Strips Vraag 9: Geef de titel van volgende strip ? >>>

32

33 Ronde 2: Strips Vraag 10: Geef de titel van volgende strip ? >>>

34

35 Ronde 2: Strips Oplossingen

36 Ronde 3: Collectief geheugen

37 Vraag 1: Welke kleur en patroon had de auto van merlina?

38 Ronde 3: Collectief geheugen Vraag 2: Welk was geen knikker type: viskes, biekes, oliebollen, melkflessen, planeten, of zebra’s?

39 Ronde 3: Collectief geheugen Vraag 3: Wie presenteerde de pak de poenshow ?

40 Ronde 3: Collectief geheugen Vraag 4: Hoe heet de zoon van nonkel bob ?

41 Ronde 3: Collectief geheugen Vraag 5: Wie was bodo ?

42 Ronde 3: Collectief geheugen Vraag 6: Wie speelde de rol van Johan in “Johan en de Alverman” ?

43 Ronde 3: Collectief geheugen Vraag 7: Hoeveel kogels kreeg J.F.K in zijn lijf gepompt?

44 Ronde 3: Collectief geheugen Vraag 8: Welke toren werd eerst geraakt op 11/09. De Noord- of de Zuidtoren ?

45 Ronde 3: Collectief geheugen Vraag 9: Wie sprak de woorden: “Excuse me je, je vais le faire en Français…”, in een talkshow op RTBF ?

46 Ronde 3: Collectief geheugen Vraag 10: Hoe heette het greenpeace-schip dat door de Franse geheime dienst tot zinken werd gebracht ?

47 Ronde 3: Collectief geheugen Oplossingen

48 Ronde 4: Droedels

49 Vraag 1 tem 10: Zie extra blad

50 Ronde 4: Droedels Oplossingen

51 Ronde 5: Geschiedenis

52 Vraag 1: Van wie is het volgende citaat afkomstig: “Geschiedenis gaat bijna altijd over slechte mensen, waarover men later niets dan goeds zegt.”

53 Ronde 5: Geschiedenis Vraag 2: Tv debuut van bert en ernie, eddy merckx wint de tour, Khadafi grijpt de macht in Libië, abbey road is de best verkochte cd, eisenhouwer sterft, dj tiesto wordt geboren, Welk jaar zoeken we?

54 Ronde 5: Geschiedenis Vraag 3: Zes maanden na de val van de Berlijnse Muur, werd onder ceremonieel tromgeroffel ook afscheid genomen van het grensbureau dat sinds 1961 de enige overgang voor buitenlanders van Oost naar West was, en vice versa. Wat is de naam van deze controlepost, waar ooit Russische en Amerikaanse tanks dreigend tegenover elkaar stonden?

55 Ronde 5: Geschiedenis Vraag 4: Welke belgische club speelde als laatste de finale van de europacup ? Dit is inderdaad eerder geschiedenis dan sport!

56 Ronde 5: Geschiedenis Vraag 5: Israel valt libanon binnen, gilles villeneuve verongelukt, thelenious monk sterft, pieter mertens wordt geboren, philips en sony introduceren de cd, Welk jaar zoeken we?

57 Ronde 5: Geschiedenis Vraag 6: De slag om Engeland werd voor een groot gedeelte in de lucht uitgevochten. De Spitfire was de trots van de Engelse jagers. Welk jachtvliegtuig plaatsten de Duitsers hiertegenover?

58 Ronde 5: Geschiedenis Vraag 7: Volgens de Griekse mythologie werd hij in de onderwereld vreselijk gestraft. Tot aan zijn lippen stond hij in het water, terwijl boven zijn hoofd een tak met vruchten hing. Als hij wilde drinken week het water terug en reikte hij naar de vruchten dan boog de tak naar boven, zodat eeuwige honger en dorst zijn deel werden. Wie leed onder deze kwelling?

59 Ronde 5: Geschiedenis Vraag 8: In het British Museum wordt een steen bewaard, waardoor men in begin 19de enorm geholpen was om teksten uit de oudheid mee te vertalen. Er stond namelijk dezelfde tekst driemaal op. In Egyptisch hiërogliefen, in Egyptisch demotisch schrift en in ??

60 Ronde 5: Geschiedenis Vraag 9: Onder welke naam kennen wij het beroemde marmeren beeld van de halfnaakte vrouw die de godin Aphrodite voorstelt? Het beeld werd in 1820 gevonden op een Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Tegenwoordig kan je het bewonderen in het Musée du Louvre.

61 Ronde 5: Geschiedenis Vraag 9: Toen de Poolse geheime dienst een Duitse codeermachine onderschepte, en deze bezorgde aan de Engelsen, wisten de wetenschappers de machine te kraken. Kent u de naam van die Duitse codeermachine?

62 Ronde 5: Geschiedenis Oplossingen

63 Ronde 6: Tunes

64 Vraag 1 tem 10: Herken de film of serie die bij volgende tunes horen…

65 Ronde 6: Tunes Oplossingen

66 Ronde 7: Wetenschap

67 Vraag 1: In 1928 voerde Alexander Fleming onderzoek naar de antibiotische eigenschappen van een bepaalde lichaamseigen substantie. Hij voegde deze stof toe aan een schaaltje met staphylococcen en liet de combinatie twee weken lang begaan. Het monster was besmet geraakt met de penicillineschimmel, en de rest is geschiedenis. Naar welke substantie deed Fleming onderzoek?

68 Ronde 7: Wetenschap Vraag 2: Mensen laten zich invriezen in de hoop na een aantal jaren fit en wel te kunnen ontdooien en hun leven gewoon verder te zetten. Om er zeker van te zijn dat tijdens het vriesproces geen enkele bacterie zal overleven moet er tot -196°C of kouder gekoeld worden. Wat is de wetenschappelijke benaming van de kunst tot het bekomen van zulke lage temperaturen?

69 Ronde 7: Wetenschap Vraag 3: We kennen allen de nostalgisch bruingetinte foto's uit de oude doos. Deze verkleuring werd bekomen door het gebruik van minimale hoeveelheden goudchloride tijdens het fotografisch procédé. Tegenwoordig is het met digitale beeldbewerking erg makkelijk om deze typisch goudbruine sfeerfoto's te produceren. Hoe noemt deze kleurtint? De oorspronkelijke term is afkomstig van het Griekse woord voor inktvis.

70 Ronde 7: Wetenschap Vraag 4: Otto von Guericke was een geleerd man uit de zeventiende eeuw. Otto heeft zich altijd geïnteresseerd voor het niets - het luchtledige. Om het bestaan van de luchtdruk aan te tonen ging deze man te werk zoals op volgende illustratie te zien is. Dit experiment staat bekend onder de naam van de stad waar Otto burgemeester was. Kent u de naam van deze proef?

71 Ronde 7: Wetenschap Vraag 5: Waarvoor staat de afkorting DVD ??

72 Ronde 7: Wetenschap Vraag 6: Wie was de uitvinder van dynamiet ??

73 Ronde 7: Wetenschap Vraag 7: Hoe heet de tijdsperiode tussen het binnendringen van ziektekiemen in een organisme en het optreden van de eerste ziekteverschijnselen?

74 Ronde 7: Wetenschap Vraag 8: Geef de officiële term voor woordblindheid.

75 Ronde 7: Wetenschap Vraag 8: Geef de officiële term voor woordblindheid.

76 Ronde 7: Wetenschap Vraag 9: Welke ziekte wordt veroorzaakt door een gebrek aan vitamine C?

77 Ronde 7: Wetenschap Vraag 10: Hoe heet het wetenschappelijk onderzoekscentrum in Zwitserland, dat ook voorkomt in een boek van Dan Brown ?

78 Ronde 7: Wetenschap Oplossingen

79 Ronde 8: Foto’s

80 Vraag 1: Wat is het verband tussen volgende foto’s ? >>>

81

82 Ronde 8: Foto’s Vraag 2: Wie herkent u op volgende foto? >>>

83

84 Ronde 8: Foto’s Vraag 3: Wie herkent u op volgende foto? >>>

85

86 Ronde 8: Foto’s Vraag 4: Wie herkent u op volgende foto? >>>

87

88 Ronde 8: Foto’s Vraag 5: Wie herkent u op volgende foto? >>>

89

90 Ronde 8: Foto’s Vraag 6: Wie herkent u op volgende foto? >>>

91

92 Ronde 8: Foto’s Vraag 7: Wie herkent u op volgende foto? >>>

93

94 Ronde 8: Foto’s Vraag 8: Wie herkent u op volgende foto? >>>

95

96 Ronde 8: Foto’s Vraag 9: Wie herkent u op volgende foto? >>>

97

98 Ronde 8: Foto’s Vraag 10: Wie herkent u op volgende foto? >>>

99

100 Ronde 8: Foto’s Oplossingen


Download ppt "Ronde 1: Sport. Vraag 1: Mike Tyson had honger, van wie beet hij een oor af ?"

Verwante presentaties


Ads door Google