De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verwante presentaties

Presentatie over: "Zaalbriefing 2012. Waar gaan we het over hebben? Self-pass, Blok & Hoge balSelf-pass, Blok & Hoge bal StrafcornerStrafcorner KeeperKeeper Liggend spelenLiggend."— Transcript van de presentatie:

1 Zaalbriefing 2012

2 Waar gaan we het over hebben? Self-pass, Blok & Hoge balSelf-pass, Blok & Hoge bal StrafcornerStrafcorner KeeperKeeper Liggend spelenLiggend spelen Teams & BegeleidersTeams & Begeleiders Persoonlijke straffenPersoonlijke straffen Samenwerking & CommunicatieSamenwerking & Communicatie Belangrijke weetjesBelangrijke weetjes

3 Self-pass, Blok & Hoge bal Self-pass In principe hetzelfde als op het veldIn principe hetzelfde als op het veld Vrije push binnen 3 meter van de cirkel wordt op 3 meter van de cirkel genomenVrije push binnen 3 meter van de cirkel wordt op 3 meter van de cirkel genomen Verdedigende partij ALTIJD 3 meter afstand van de bal bij een vrije pushVerdedigende partij ALTIJD 3 meter afstand van de bal bij een vrije push Bal moet 3 meter hebben gerold of zijn geraakt door andere speler, voordat deze de cirkel in mag worden gespeeld (Van eigen helft wel direct cirkel in)Bal moet 3 meter hebben gerold of zijn geraakt door andere speler, voordat deze de cirkel in mag worden gespeeld (Van eigen helft wel direct cirkel in) Als de balk wordt geraakt vervalt de 3 meter rollen. Spelhervatting mag ook direct via de balk de cirkel in!Als de balk wordt geraakt vervalt de 3 meter rollen. Spelhervatting mag ook direct via de balk de cirkel in!

4 Self-pass, Blok & Hoge bal Blok Bond: Slechts een harde pass van dichtbij (minder dan 3 meter) die bewust door een tegenstander heen wordt gespeeld die zijn stick al op de grond heeft is verbodenBond: Slechts een harde pass van dichtbij (minder dan 3 meter) die bewust door een tegenstander heen wordt gespeeld die zijn stick al op de grond heeft is verboden Het criterium is dus dat de stick al op de grond ligt. (Stick op de grond = Stickhand op de grond)Het criterium is dus dat de stick al op de grond ligt. (Stick op de grond = Stickhand op de grond) Indien de balk is dichtgezet door de balk en/of speler kun je hier NIET doorheen.Indien de balk is dichtgezet door de balk en/of speler kun je hier NIET doorheen.

5 Self-pass, Blok & Hoge bal Hoge bal Hoog in normaal spel: Niemand in de buurt: maximaal 30 cm Niemand in de buurt: maximaal 30 cm Pass boven 10 cm = foutPass boven 10 cm = fout Als de tegenstander er last van heeft = fout Als de tegenstander er last van heeft = fout

6 Strafcorner Alleen keeper in het doel, andere verdedigers naast het doel of achter de middenlijn Alleen keeper in het doel, andere verdedigers naast het doel of achter de middenlijn Verdedigers mogen niet aan de goal afzetten Verdedigers mogen niet aan de goal afzetten Strafcornersituatie ten einde als bal 3 meter buiten cirkel is Strafcornersituatie ten einde als bal 3 meter buiten cirkel is Te vroeg uitlopen = verdediger achter de middenlijn (hetzelfde als veld), ontstaat er een nieuwe strafcorner dan mag iedereen weer terug. Te vroeg uitlopen = verdediger achter de middenlijn (hetzelfde als veld), ontstaat er een nieuwe strafcorner dan mag iedereen weer terug. Opzettelijk over de achterlijn spelen is ook in de zaal een strafcorner. Opzettelijk over de achterlijn spelen is ook in de zaal een strafcorner.

7 Keeper Standaard keeper heeft volledig tenue inclusief helm. Blijft op eigen helft.Standaard keeper heeft volledig tenue inclusief helm. Blijft op eigen helft. Vliegende keep heeft ander kleur shirt en helm op bij verdedigen strafcorner en strafbal. Buiten eigen helft helm af Een hoog schot op doel dat hoog terugkomt van de keeper, wordt uitsluitend beoordeeld op gevaarlijk spel.Een hoog schot op doel dat hoog terugkomt van de keeper, wordt uitsluitend beoordeeld op gevaarlijk spel. Hoge bal mag met de hand worden weggekaatst, maar niet actief worden weggeslagen.Hoge bal mag met de hand worden weggekaatst, maar niet actief worden weggeslagen.

8 Liggend spelen Keeper mag alleen liggend spelen wanneer zowel hij als de bal in de cirkel isKeeper mag alleen liggend spelen wanneer zowel hij als de bal in de cirkel is Opzettelijk steunen met knie, arm of hand is ook liggend spelenOpzettelijk steunen met knie, arm of hand is ook liggend spelen Stickhand mag aan de grondStickhand mag aan de grond Air-time MAG!!!Air-time MAG!!!

9 Teams & Begeleiders Op de bank maximaal 6 spelers en vier begeleiders (dus 1 meer dan op veld)Op de bank maximaal 6 spelers en vier begeleiders (dus 1 meer dan op veld) Begeleiders blijven op of direct naast de bank (max. 1,5 meter)Begeleiders blijven op of direct naast de bank (max. 1,5 meter) Gele kaart voor teambegeleider is 5 minuten naar de tribuneGele kaart voor teambegeleider is 5 minuten naar de tribune

10 Persoonlijke straffen Waarschuwen kan ook zonder kaart, zeker in de zaal werkt dit goedWaarschuwen kan ook zonder kaart, zeker in de zaal werkt dit goed Geen variatie in straffen bij gele kaart:Geen variatie in straffen bij gele kaart: standaard = 2 minuten (bal wegtikken, geen afstand) fysiek op lichaam gericht = 5 minuten Geef begeleiders duidelijk grenzen aan, helpt dit niet dan volgt kaart (5 minuten naar tribune)Geef begeleiders duidelijk grenzen aan, helpt dit niet dan volgt kaart (5 minuten naar tribune) Altijd duidelijk strafduur aangevenAltijd duidelijk strafduur aangeven

11 Samenwerking & communicatie Maak duidelijke afspraken over positionering en ondersteuning.Maak duidelijke afspraken over positionering en ondersteuning. Communiceer helder en geef indien nodig kort een mondelinge toelichtingCommuniceer helder en geef indien nodig kort een mondelinge toelichting Maak goede afspraken met de zaalleiding. In principe houden zij speeltijd en straftijd bijMaak goede afspraken met de zaalleiding. In principe houden zij speeltijd en straftijd bij LAAT ZIEN DAT JE SAMEN FLUIT!!!LAAT ZIEN DAT JE SAMEN FLUIT!!!

12 Belangrijke weetjes In de zaal is er GEEN eigen doelpunt.In de zaal is er GEEN eigen doelpunt. De tijd wordt in de zaal NOOIT stilgezetDe tijd wordt in de zaal NOOIT stilgezet Als tegenstander te laat is wordt de tijd gewoon gestart. Elke 3 min. is het een goal en als de tegenstander er na 15 min. nog niet is wordt de tijd gestopt en is de wedstrijd reglementair met 5-0 gewonnen.Als tegenstander te laat is wordt de tijd gewoon gestart. Elke 3 min. is het een goal en als de tegenstander er na 15 min. nog niet is wordt de tijd gestopt en is de wedstrijd reglementair met 5-0 gewonnen.

13 Veel plezier en succes dit zaalseizoen!

Download ppt "Zaalbriefing 2012. Waar gaan we het over hebben? Self-pass, Blok & Hoge balSelf-pass, Blok & Hoge bal StrafcornerStrafcorner KeeperKeeper Liggend spelenLiggend."