De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom Een groep experts, de commissie-Meijerink, heeft vastgesteld dat het onderwijs in Nederland worstelt met 2 problemen: –Na de basisschool is er.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom Een groep experts, de commissie-Meijerink, heeft vastgesteld dat het onderwijs in Nederland worstelt met 2 problemen: –Na de basisschool is er."— Transcript van de presentatie:

1

2 Waarom

3 Een groep experts, de commissie-Meijerink, heeft vastgesteld dat het onderwijs in Nederland worstelt met 2 problemen: –Na de basisschool is er niet meer dagelijks aandacht voor rekenen en taal. De kennis zakt weg door gebrek aan dagelijks onderhoud. –Het basisonderwijs, vmbo, mbo, havo, vwo, hbo en universiteit sluiten niet goed op elkaar aan. De leerlingen hebben daardoor moeite met lezen, spellen en rekenen. Er is behoefte aan doorlopende leerlijnen.

4 Wat De commissie heeft een aantal "fundamentele niveaus" gedefinieerd. Voor rekenen en taal zijn dit de eind-niveaus: NiveauSchooltype 3FVWO – HAVO – MBO4 2FVMBO – MBO1,2,3 1FPraktijkonderwijs – primair onderwijs – speciaal onderwijs

5 Wat Deze niveaus zijn haalbaar voor het merendeel van de leerlingen. Niveau 2F wordt ook maatschappelijk functioneel niveau genoemd. Dit niveau is voor alle Nederlanders van belang.

6 Wanneer In het examenjaar van schooljaar 2015-2016 of het jaar ervoor moeten alle leerlingen een apart rekenexamen maken. (Taal zit in het Nederlands examen.) Afname datum 2014-2015: –4 maart t/m 17 maart 2015 –28 mei t/m 9 juni 2015 Afname datum 2015-2016 –Maart 2016 –Mei 2016  In totaal heeft een leerling 2 kansen om de toets voldoende af te ronden.

7 Rekentoets 2F Afnamen: digitaal Duur: 90 minuten Deel met rekenmachine Deel zonder rekenmachine (kladblaadje mag wel)

8 Rekentoets 2F Vanaf 2015-2016 onderdeel van de uitslagregel Tenminste een zes en een vijf voor Nederlands en rekenen.

9 Meer info: www.steunpunttaalenrekenenvo.nl/ www.cito.nl

10 Bedankt voor uw aandacht!!! Marjolein van de Giessen Taal- en rekencoördinator 0412-224120 mvdgiessen@hethooghuis.nl


Download ppt "Waarom Een groep experts, de commissie-Meijerink, heeft vastgesteld dat het onderwijs in Nederland worstelt met 2 problemen: –Na de basisschool is er."

Verwante presentaties


Ads door Google