De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opgesteld door: Julie Patout

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opgesteld door: Julie Patout"— Transcript van de presentatie:

1 Opgesteld door: Julie Patout
Estland Beste juf,meester en klasgenootjes ik ga iets meer vertellen over het land Estland. Opgesteld door: Julie Patout

2 Inhoud Aantal inwoners De vlag De taal Het geld Klimaat
Bezienswaardigheden Eerst ga ik vertellen hoeveel inwoners er zijn.Daarna geef ik informatie over de vlag.Natuurlijk ga ik ook over de taal vertellen.Over het klimaat geef ik natuurlijk ook informatie.En tot slot de bezienswaardigheden.

3 Aantal inwoners 403500 inwoners
1 kwart van de inwoners van Russische oorsprong Er zijn ongeveer inwoners,1 kwart van die inwoners is van Russische oorsprong.De kledij van op de foto gebruiken ze bij de Nationale Feestdag.

4 De vlag De vlag blauw,zwart en wit
De vlag heeft namelijk 3 kleuren:blauw,zwart en wit.

5 De taal De Estse taal lijkt fel op het Fins.
Het lijkt niet op de talen van de Baltische republieken zoals: Letland,Litouwen, Russisch De Estse taal lijkt fel op het Fins en lijkt in niets op de overige talen van de Baltische republieken,namelijk Letland en Litouwen,en evenmin op het Russisch.

6 Het geld Vanaf 1 januari 2011 ruilde Estland de Estische kroon in voor de euro.

7 Klimaat Estland is één van de Baltische staten aan de Oostzee en de Finse Golf Van de Baltische Staten is Estland de meest noordelijke Het klimaat laat zich omschrijven als gematigd zeeklimaat,koele winters en warme zomers Neerslag valt gedurende het hele jaar,iets meer in het najaar Estland is één van de Baltische staten gelegen aan de Oostzee en de Finse Golf. Van de Baltische Staten is Estland de meest noordelijke. Het klimaat laat zich het beste omschrijven als een gematigd zeeklimaat met koele winters en warme zomers. Neerslag valt er gedurende het hele jaar maar iets meer in het najaar; het voorjaar is weer iets droger dan gemiddeld.. In de zomermaanden is het juist andersom, dan is het in het binnenland vaak wat warmer dan in kustplaatsen zoals de hoofdstad Tallinn.

8 Bezienswaardigheden verschillende kerken de kastelen
Zelfs een kasteel ingericht als griezelmuseum Waar in andere Europese landen geen plek voor is, vinden beren, wolven en lynxen in Estland er de ruimte voor Bijzonder om te bezoeken zijn de verschillende kerken van Estland.Naast kerken zijn ook de kastelen van Estland zeer bijzonder om eens te bezoeken. Estland kent verschillende kastelen die tegenwoordig voor de meest bijzondere activiteiten worden gebruikt. Zo is een kasteel ingericht als griezelmuseum met prima vermaak .En waar in andere Europese landen geen plek voor is, vinden beren, wolven en lynxen in Estland de er ruimte voor .

9 Einde! Dit was mijn spreekbeurt ik hoop dat jullie ervan hebben genoten en iets bij hebben geleerd.


Download ppt "Opgesteld door: Julie Patout"

Verwante presentaties


Ads door Google