De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij."— Transcript van de presentatie:

1 Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij

2 De zondvloed: een voorafbeelding van de doop
Een ‘contrast’-beeld: In beide gevallen: Gods trouw redt.

3 Tegenstanders van de kinderdoop zeggen: Je moet eerst God kunnen vragen om een zuiver goed geweten en dan pas kun je gedoopt worden. Petrus bedoelt iets anders. Hij wijst niet op de fundering van de doop. Het gaat hem om de uitwerking van de doop. De vraag is niet: wanneer mag ik gedoopt worden. De vraag is: Wat betekent jouw doop vandaag voor jou?

4 in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden 2) De doop geeft je een goed geweten in de strijd van het geloof Want Christus is ín mij

5 De doop wast niet het vuil van je lichaam weg
Het water wast geen erfzonde weg (H.C. Zd. 25)

6 De doop wast niet het vuil van je lichaam weg
Het water wast geen erfzonde weg (H.C. Zd. 25) Petrus gebruikt voor ‘lichaam’ niet het positieve woord sooma, maar het nega-tieve woord sarks (sterfelijk en zondig)

7 De doop wast niet het vuil van je lichaam weg
Het water wast geen erfzonde weg (H.C. Zd. 25) Petrus gebruikt voor ‘lichaam’ niet het positieve woord sooma, maar het nega-tieve woord sarks (sterfelijk en zondig) Petrus bedoelt: zelfs na je doop blijf je als christen een zondig mens.

8 De doop is geen teken van mijn geloof.
Omdat je gedoopt bent, mag je jezelf én God steeds weer herinneren aan zijn trouw. Want “door het water van de doop (eens ontvangen) wordt u NU gered “ zegt Petrus in vers 21.

9 Jouw eigen doop zegt alles over de liefde van Jezus voor jou
Jouw eigen doop zegt alles over de liefde van Jezus voor jou. Bij jouw eigen doop zei Jezus tegen je: ‘Je bent niet langer een probleem voor God, maar een geaccepteerd mens. Hij stierf voor jouw zonden – Christus vóór mij Hij vult jou met zijn opstandingskracht – Christus ín mij

10 Om jou zo bij God te brengen!
‘Christus vóór mij’ is niet genoeg. Christus ín mij’ is de bedoeling. Petrus zegt: ‘Erken Christus als Heer en eer Hem met heel je hart.’ Waar deed Jezus het allemaal voor? Petrus zegt: Om jou zo bij God te brengen!

11 Zo weet ik mij veilig, want uw hand laat mij nooit los
Zo weet ik mij veilig, want uw hand laat mij nooit los. Van wat ik misdaan heb, hebt U mij bevrijd, en in uw vergeving leef ik NU.


Download ppt "Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij."

Verwante presentaties


Ads door Google