De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sportimpuls. Wat is sportimpuls? – Landelijke regeling van ZonMw en NOC*NSF – Opstartsubsidie voor verhogen van de sportparticipatie bij mensen die.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sportimpuls. Wat is sportimpuls? – Landelijke regeling van ZonMw en NOC*NSF – Opstartsubsidie voor verhogen van de sportparticipatie bij mensen die."— Transcript van de presentatie:

1 Sportimpuls

2

3 Wat is sportimpuls? – Landelijke regeling van ZonMw en NOC*NSF – Opstartsubsidie voor verhogen van de sportparticipatie bij mensen die nu nog niet of te weinig bewegen – Vraaggericht en lokaal – Samenwerking met sportaanbieder als hoofdaanvrager – Gebaseerd op projecten van de Menukaart

4 Insteek Gezondheidsbevordering en participatie Via projecten Sportimpuls gaan meer mensen bewegen en blijven bewegen met elkaar Bewegen/sport wordt een wezenlijk onderdeel van hun dagelijks leven

5 Waarom? Uit onderzoek is gebleken dat er nog te veel onbekendheid is t.a.v aangepast sporten en bewegen. Dat de drempel om te gaan bewegen als hoog wordt ervaren en men dus een duwtje in de rug nodig heeft.

6 Sportimpuls De Zijlen In 2013 heeft De Zijlen samen met Huis van de sport, Stichting de Brug, Stichting MEE, NOVO, gemeenten Oldambt en Hoogezand een aanvraag sportimpuls ingediend bij NOC/NSF. Deze aanvraag is gehonoreerd.

7 Menukaart

8 Interventies De Zijlen 1. Kies je aangepaste sport 2. Stap je Gezond 3. MBO –VB (meer bewegen voor ouderen met een verstandelijke beperking)

9 Interventie: Kies je aangepaste sport

10 Kies je aangepaste sport

11 Stap je gezond

12 MBO-VB Meer Bewegen voor Ouderen met een Verstandelijke Beperking

13 MBO-VB

14 Aanvragen projecten sportimpuls 2014 + IWP- VB In april 2014 heeft De Zijlen opnieuw 3 aanvragen ingediend. 1. Plezierig samen in beweging! Leek/Grootegast 2. Veendam en Muntendam 3. Groningen

15 Plezierig samen in beweging! Leek/Grootegast Interventies “Beweegpret 55+” En “Masters trendweken 70+”

16 Veendam/Muntendam Interventie: “Zo kan het ook” Groningen Interventies: “Zo kan het ook” en “Beweegtuin”

17 IWP-VB IWP-VB staat voor : Innovatie Werkplaats Active Ageing voor mensen met een Verstandelijke Beperking. Binnen deze IWP-VB werken 10 noordelijke instellingen nauw samen met het lectoraat Participatie en Gezondheid, transparante zorgverlening en sportwetenschap van de Hanzehogeschool.

18

19

20

21 Mensen bewegen elkaar !


Download ppt "Sportimpuls. Wat is sportimpuls? – Landelijke regeling van ZonMw en NOC*NSF – Opstartsubsidie voor verhogen van de sportparticipatie bij mensen die."

Verwante presentaties


Ads door Google