De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Soortenkennis Vick Hermsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Soortenkennis Vick Hermsen"— Transcript van de presentatie:

1 Soortenkennis Vick Hermsen
De Groene specht, De Zwarte specht en De grote bonte specht.

2 De Groene specht (Picus viridis)
Kenmerken Hij is 31 tot 34 cm groot. De bovenkant is olijfgroen en buik is lichter van kleur. Hij heeft een rode kruin. Het mannetje heeft een roodzwarte snorstreep. Tong 10 cm lang. Maakt in 1 seconde 20 tot 30 slagen mannetje  vrouwtje Om een geluid in te voegen moet je eerst ergens een geluidsbestandje opslaan. Dan kies je voor “Invoegen” – “Audio” – “Audio uit bestand” en kies je je bestandje.

3 De groene specht (Picus viridis)
Leefgewoonten Eet voornamelijk insecten uit de grond, mieren en besjes. Ze slapen in een uitgehakt hol in een boom. Ze jagen met hun snavel in de grond bijvoorbeeld naar rode mieren.

4 De groene specht (Picus viridis)
Leefomgeving & Verspreiding Ze wonen in open bossen, maken hun huisjes in oude loofbomen Er zijn ongeveer broedparen in Nederland.

5 De zwarte specht (Dryocopus martius)
Kenmerken Hij is ongeveer 42 tot 47 cm groot Het verenkleed bij beide geslachten is pikzwart. Het mannetje heeft een rode kap, het vrouwtje alleen rood aan de nek. De ogen zijn geel. 15 tot 17 slagen per seconde.

6 De zwarte specht (Dryocopus martius)
Leefgewoonten Hij eet voornamelijk insecten en larven uit omgevallen of aangetaste bomen. Ze slapen in een uitgehakt hol in de boom. Ze jagen met hun snavel.

7 De zwarte specht (Dryocopus martius)
Leefomgeving & Verspreiding Ze leven in rustige, grote en oude bossen. Ook broeden ze soms in oude lanen. Er zijn ongeveer 1000 tot 1500 broedparen in Nederland.

8 De grote bonte specht (Dendrocopos major)
Kenmerken Hij is ongeveer 20 tot 26 cm groot. Hij is bovenop zwart, wit van onder. Hij heeft grote, witte schoudervlekken en een rode anaalstreek. De ogen zijn bruin en hebben zwart wit gevlekte vleugels. Mannetje streepje op achterhoofd en vrouwtje helemaal zwart of rode streep.

9 De grote bonte specht (Dendrocopos major)
Leefgewoonten Hij eet voornamelijk insecten, maar ook soms eieren kuikens en boomzaden. Ze wonen in een uitgehakt hol in de boom. Ze jagen met hun snavel.

10 De grote bonte specht (Dendrocopos major)
Leefomgeving & Verspreiding Ze wonen in gemengde bossen en parken maar ook zelfs in dorpen en steden! Er zijn ongeveer tot broedparen in Nederland.

11 Weetjes over de specht Ze versieren vrouwtjes en maken liederen door te roffelen. Groene specht: Wegens zijn krachtig hameren hebben de Romeinen de specht toegewijd aan hun oorlogsgod Mars.


Download ppt "Soortenkennis Vick Hermsen"

Verwante presentaties


Ads door Google