De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vick Hermsen De Groene specht, De Zwarte specht en De grote bonte specht.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vick Hermsen De Groene specht, De Zwarte specht en De grote bonte specht."— Transcript van de presentatie:

1 Vick Hermsen De Groene specht, De Zwarte specht en De grote bonte specht.

2  Kenmerken  Hij is 31 tot 34 cm groot.  De bovenkant is olijfgroen en buik is lichter van kleur. Hij heeft een rode kruin. Het mannetje heeft een roodzwarte snorstreep.  Tong 10 cm lang. Maakt in 1 seconde 20 tot 30 slagen mannetje   vrouwtje

3  Leefgewoonten  Eet voornamelijk insecten uit de grond, mieren en besjes.  Ze slapen in een uitgehakt hol in een boom.  Ze jagen met hun snavel in de grond bijvoorbeeld naar rode mieren.

4  Leefomgeving & Verspreiding  Ze wonen in open bossen, maken hun huisjes in oude loofbomen  Er zijn ongeveer 4500-5000 broedparen in Nederland.

5  Kenmerken  Hij is ongeveer 42 tot 47 cm groot  Het verenkleed bij beide geslachten is pikzwart. Het mannetje heeft een rode kap, het vrouwtje alleen rood aan de nek. De ogen zijn geel.  15 tot 17 slagen per seconde.

6  Leefgewoonten  Hij eet voornamelijk insecten en larven uit omgevallen of aangetaste bomen.  Ze slapen in een uitgehakt hol in de boom.  Ze jagen met hun snavel.

7  Leefomgeving & Verspreiding  Ze leven in rustige, grote en oude bossen.  Ook broeden ze soms in oude lanen.  Er zijn ongeveer 1000 tot 1500 broedparen in Nederland.

8  Kenmerken  Hij is ongeveer 20 tot 26 cm groot.  Hij is bovenop zwart, wit van onder. Hij heeft grote, witte schoudervlekken en een rode anaalstreek. De ogen zijn bruin en hebben zwart wit gevlekte vleugels. Mannetje streepje op achterhoofd en vrouwtje helemaal zwart of rode streep.

9  Leefgewoonten  Hij eet voornamelijk insecten, maar ook soms eieren kuikens en boomzaden.  Ze wonen in een uitgehakt hol in de boom.  Ze jagen met hun snavel.

10  Leefomgeving & Verspreiding  Ze wonen in gemengde bossen en parken maar ook zelfs in dorpen en steden!  Er zijn ongeveer 55.000 tot 65.000 broedparen in Nederland.

11  Groene specht: http://www.youtube.com/watch?v=jFsQp7pdVpE http://www.youtube.com/watch?v=jFsQp7pdVpE Ze versieren vrouwtjes en maken liederen door te roffelen. Wegens zijn krachtig hameren hebben de Romeinen de specht toegewijd aan hun oorlogsgod Mars.


Download ppt "Vick Hermsen De Groene specht, De Zwarte specht en De grote bonte specht."

Verwante presentaties


Ads door Google