De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Muziek: Mike Rowland Listen to your heart Wyoming is één van de staten van de Midwest van de Verenigde staten, ook de Equality State of de Cowboy State.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Muziek: Mike Rowland Listen to your heart Wyoming is één van de staten van de Midwest van de Verenigde staten, ook de Equality State of de Cowboy State."— Transcript van de presentatie:

1

2 Muziek: Mike Rowland Listen to your heart

3 Wyoming is één van de staten van de Midwest van de Verenigde staten, ook de Equality State of de Cowboy State genaamd. Wyoming wordt doorsneden door de Rocky Mountains en is zeer rijk aan natuurschoon. Oorspronkelijk was de staat bewoond door indianenstammen, maar nu is ze dun bevolkt. Hoofdstad: Cheyenne

4 Het Yellowstone National Park is het oudste (1872) en één van de grootste (8983 km2) parken van de USA. Sinds 1978 behoort het tot het Werelderfgoed Natuur van de Unesco. In het park, dat voornamelijk uit bossen bestaat, leven bizons, herten, verschillende beersoorten, coyotes en wolven, maar er liggen ook 800 km verharde wegen.

5 Het Yellowstone park ligt op een enorme vulkanische hotspot… het telt meer dan 10 000 warme bronnen en meer dan 200 geisers. Het park is bovendien beroemd om zij groot Yellowstone Lake (352 km2)

6 Ten zuiden van het Yellowstone park ligt het Grand Teton National Park met 320 km wandelpaden. Een Franse pelsjager, Dick Jackson, gaf het zijn naam naar de vorm der bergen…téton = tepel. De Grand Teton is een onderdeel van de Rocky Mountains, een bergachtig gebied, waarin gletsjers U-vormige valleien hebben uitgesleten.

7 Door de grote vallei, de Jackson Hole, loopt de Snake river. In de vallei vind je veel bloemen ( o.m. wilgenroosje) en overal tref je er bizons, elanden en verder bevers, otters, marters en de Amerikaanse zwarte beer. Tussen begin november en eind april is het park met sneeuw bedekt.

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33


Download ppt "Muziek: Mike Rowland Listen to your heart Wyoming is één van de staten van de Midwest van de Verenigde staten, ook de Equality State of de Cowboy State."

Verwante presentaties


Ads door Google