De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

België is een federale staat die onderverdeeld in drie gewesten: Vlaanderen, in het noorden, waar mensen Nederlands spreken; Wallonië, Franstalige, in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "België is een federale staat die onderverdeeld in drie gewesten: Vlaanderen, in het noorden, waar mensen Nederlands spreken; Wallonië, Franstalige, in."— Transcript van de presentatie:

1

2 België is een federale staat die onderverdeeld in drie gewesten: Vlaanderen, in het noorden, waar mensen Nederlands spreken; Wallonië, Franstalige, in het zuiden, en Brussel, de tweetalige hoofdstad, waar Franse en Nederlandse zijn semi-officiële. Er is ook een minderheid van de Duits-sprekende bestaande uit ongeveer 70 duizend mensen in het oostelijke deel van het land. Het Belgische landschap is gevarieerd: 67 kilometer kustlijn en kustvlakten geconfronteerd met de Noordzee, een centrale vlakte en glooiende heuvels en bossen in de regio van de Ardennen. In het zuidoosten ligt in Brussel die huizen van diverse internationale organisaties, zoals de meeste van de Europese instellingen en het NAVO-hoofdkwartier. Zelfstandige sinds 1830, België is een constitutionele monarchie. Het land is internationaal bekend om zijn bier, er zijn meer dan 1 000 merken van hen, hun chocolade (Godiva, Leonidas, Côte d'Or) en zijn strips (Comanche, Lucky Luke, de Smurfen, Kuifje) onder de bekendste Belgen zijn schrijvers Georges Simenon en Hugo C...

3 In het hart van België, met een miljoen inwoners, ligt in Brussel, hoofdstad van het land. De Grand Place is het belangrijkste plein van Brussel. Wereldwijd bekend voor de sier rijkdom, is het omringd door de huizen van de bedrijven, het stadhuis en het huis van de koning wordt beschouwd als één van de mooiste pleinen in de wereld, het was ingeschreven in de UNESCO werelderfgoed lijst in 1998

4

5 Levantado con ocasión de la Feria Mundial de 1958, celebrada en Bruselas, el Atomium se ha convertido en un auténtico símbolo de la capital de Bélgica. Realizada en acero y aluminio, el conjunto representa un cristal de hierro.

6 Het beroemde standbeeld van Manneken Pis is een bronzen standbeeld van sommige vijftig centimeter in het historische centrum van Brussel

7 Stadhuis Saint Gilles

8 Región de Ardennes

9 Leuven is een universiteitsstad van België. Het is in het Vlaams Gewest. Het heeft 87,165 inwoners

10

11

12

13 Dinant een prachtige stad doorkruist door de rivier de Maas

14

15 Namur es la capital de la región de Valonia y, a la vez, de la provincia de Namur. La ciudad se encuentra donde confluyen los ríos Sambre y Mosa.

16

17

18

19 Brugge, het Venetië van het noorden, is een vriendelijke stad, die een rijke erfenis van tijd – al behoudt ver - dat was krachtige metropool, met een economische macht die kwam crashen omlaag toen hij verloor zijn portwijn- kwalitatief kenmerk. Vandaag, heeft Brugge een vreedzaam leven. De schoonheid van hun huizen, de charme van de grachten, de trots van zijn oude gebouwen, maakt de stad een aantrekkelijke bestemming voor vele mannen liefhebbers van schoonheid en kunst. Sinds 2000 is deze oude stad een UNESCO World Heritage.

20

21

22 La plaza del mercado

23

24

25 Molen in de buurt van Brugge

26

27 Antwerpen, de naam van de stad komt van de legende van Silvio Brabo, wiens standbeeld kan worden gezien op de Grote Markt (plein). Volgens de legende dat een reus Druoon Antigoon genaamd bewoond de rivier, opladen van een tol op schepen willen doorgeven. Als een schip niet betaald, de reus knipt u de hand van de kapitein en gooide het naar de rivier de Schelde. Een dag, een Roman Centurion, moe al, afgesneden van de hand van de reus, en ook gooide haar. Daarom komt de naam van Antwerpen (Antwerpen), Ant = hand Werpen = lancering

28 Grote Markt

29 Ayuntamiento en Grote Markt

30

31 Het Steen is een historische middeleeuwse kasteel in het centrum van de oude stad. Gebouwd tussen 1200-1225, is het het oudste gebouw van Antwerpen.

32 Doornik is een van de oudste steden van België. Het had een historische, economische en culturele rol tijdens de Middeleeuwen.

33

34 Stad bisschoppelijke chiliast, Luik ontvouwt zich aan de rivier, de Maas, de "brandende stad" heeft prestigieuze overblijfselen van zijn grootheid als onafhankelijke prinsdom doorgegeven. Het paleis van de prins-bisschoppen is het bredere wereldwijd burgerlijke Gotische gebouw. Bovendien, Luik is een bruisende studentenstad, die van de cafés wemelt, en constant animatie van de straatjes worden uitgenodigd om te lopen.

35

36 Het paleis van de prins-bisschoppen

37

38

39 Vêves kasteel in de stad van Celles ligt dit prachtige kasteel van de 8e eeuw

40

41

42 Dicht bij Holland

43

44 Castillo Beusdael en Sippenaken del siglo XIV situado a corta distancia al sur de la frontera con Holanda

45 In S. XVI Gent was, na Parijs, de grootste stad van Europa noorden van de Alpen. Het mogen op dit moment trots zijn op voor de Vlaamse stad met het grootste aantal historische gebouwen, een intens culturele leven en een bevoorrechte locatie, tussen Brugge en Brussel, 50 km van elk.

46

47

48 Castillo de los Condes (Gravensteen) Gantes

49 Frases Audio: Adamo: C´est ma vie (zanger italo-Belgische)


Download ppt "België is een federale staat die onderverdeeld in drie gewesten: Vlaanderen, in het noorden, waar mensen Nederlands spreken; Wallonië, Franstalige, in."

Verwante presentaties


Ads door Google