De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wij heten je van harte welkom op deze groepscursus !

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wij heten je van harte welkom op deze groepscursus !"— Transcript van de presentatie:

1 Wij heten je van harte welkom op deze groepscursus !
- Allemaal iets te eten meenemen waarop gekauwd moet worden. Gewichtsconsulenten Nederland Graaf 23 6101 CC Echt

2 Het wegen Viel het wegen mee of tegen?

3 Top 5 knelpunten Je eet overdag goed, de juiste hoeveelheden en gezond Tijdens het avondeten eet je te veel en/of te vet (bijvoorbeeld veel vlees). Je houdt je goed aan een gezond dagmenu maar hebt een aantal keren in de week “eetbuien” (vaak vrouwen) waarbij je teveel eet. Je houdt je door de week goed aan een gezond dagmenu. Tijdens het weekend ga je los. Je eet over het algemeen teveel en beweegt daarbij te weinig. Je houdt zich overdag aan een gezond dagmenu maar snackt na het avondeten teveel.

4 Praktische opdracht Doelen formuleren

5 Thema Gewoonte: Teveel eten bij een verjaardag/ je laten verleiden om te veel te eten. Probleemstelling: Na een verjaardag ben ik in gewicht aangekomen en voel ik me vaak schuldig omdat ik teveel heb gegeten. Doel: Bewust eten en keuzes maken tijdens een verjaardag. Oplossing: Plannen en moeilijke situaties voor zijn. Resultaat: Je voelt je fijn en je hoeft je niet schuldig te voelen omdat je je eigen keuzes gemaakt hebt.

6 Welk gevoel komt er bij je op als je aan de avond denkt?
Moeilijke momenten De avond: Welk gevoel komt er bij je op als je aan de avond denkt?

7 Welke gewoontes horen bij de avonden?
Moeilijke momenten De avond: Welke gewoontes horen bij de avonden?

8 Gewoontes Onbewust eetpatroon en gedragpatroon
90% van onze handelingen gaan automatisch een gewoonte! Gewoontes kosten nauwelijks energie om ze uit te voeren, het gaat automatisch Er hoeft niet over nagedacht te worden Gewoontes blijven opgeslagen in het geheugen Zeker tijdens moeilijke momenten is de makkelijkste weg: terugvallen op gewoontes.

9 Gewoontes Wij hoeven gewoontes niet gewoonweg te accepteren. Onze hersenen proberen onbewust aan te zetten tot actie. We kunnen ons gedrag veranderen. Maar…….. hoe? Schrijf enkele vragen op voor jezelf, die je jezelf kunt stellen bij een moeilijk moment als de avond, waardoor je kritisch gaat nadenken en kunt veranderen

10 Gewoontes Heb ik echt honger? Wat gebeurt er als ik nu niks eet?
Word ik er echt blij van als ik nu ga snacken? Zullen mijn vervelende gevoelens echt weggaan als ik nu dat pak koekjes op eet? Wat is de meerwaarde als ik dit ga eten?

11 Moeilijke momenten Wat doe je???? De avond:
Je mag ‘s avonds alleen nog een volkoren beschuit met jam of een appel. Er ligt nog chocolade in de kast.. Wat doe je????

12 Alternatieven De avond: Plan de avond Wat ga je eten? Wat ga je doen?
Hoe laat ga je eten? Regelmaat, hou je eraan.

13 Bedankt voor je aandacht!


Download ppt "Wij heten je van harte welkom op deze groepscursus !"

Verwante presentaties


Ads door Google